BORSA
BIST 100 14.012,42 %0,57
Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74
Bitcoin $79.694 %0,14
Dolar 48,49 ₺ %0,22
Euro 56,36 ₺ %0,25
Sterlin 65,48 ₺ %0,22
Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93
Ethereum $2.480,07 %0,82
İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06
Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10
Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26
BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25
Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23
Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
İSTANBUL 28°C 6.898,85 ₺/gr 48,49 ₺ 56,36 ₺
Anasayfa SİYASET Taner Yıldızdan Demirtaşa etekli cevap
fatihaktuel

Taner Yıldızdan Demirtaşa etekli cevap

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın kendisine hitaben Şehit olmak isteyen Dağlıcada bir gece nöbet tutsun sözlerine çok sert cevap vererek, B

· 4 dk okuma · 38 okunma
0Yorumlar
Taner Yıldızdan Demirtaşa etekli cevap

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın kendisine hitaben Şehit olmak isteyen Dağlıcada bir gece nöbet tutsun sözlerine çok sert cevap vererek, Ben tabii ki askerimiz, polisimiz gibi hizmet için Dağlıcada bulunurum, o da isterse terörist eteğiyle Kandile çıkabilir dedi.

Emerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaşın kendisine yönelik Şehit olmak isteyen Dağlıcada bir gece nöbet tutsun sözlerine çok sert cevap verdi. Demirtaşın açıklamalarına cevap veren Yıldız, Öncelikle bütün şehitlerimize, yavrularımıza, kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum ve Allah meknlarını Cennet etsin, şefaatlerinden de bizi ayırmasın. Şimdi bir kere bu konu, Selahattin Demirtaşa düşen bir konu değil. Önce onun şu meseleyi bir halletmesi lazım. Açıklamasında Hangi üniformayı taşırsa taşısın diyerek kalleş pusuyu kuranla o pusuda şehit olanları eşit tutmuştur. Selahattin Demirtaş daha PKKya terör örgütü diyememiş birisidir dedi.

ETEĞİYLE KANDİLE ÇIKABİLİR

Şirinlik gösterilerinin 7 Haziran seçimlerinden önce yapıldığını, daha sonra da o silahsız ve kravatlı haliyle, ama aynı duygularla gezdiğini herkes biliyor, bunu vatandaşımız izledi, bunu vatandaşımız hep beraber gördü diyen Yıldız, Bana şehit olmak ister misin diye sordular. Bütün iddialardan uzak, hangi Müslüman şehit olmak istemiyorum diyebilir. Ama kendisi istemiyordur, o ayrı. Ayrıca şehitliğe de kurban olsun. Ama şehitlik onun ağzına alabileceği bir kelime değildir. Ben tabii ki askerimiz, polisimiz gibi hizmet için Dağlıcada bulunurum, o da isterse terörist eteğiyle Kandile çıkabilir. O da aynı şekilde gitsin onlarla bulunsun. Şimdi bu kabul edilebilir bir şey değil. Bize şehitlik mertebesinin ne demek olduğunu öğretecek o değildir. Şehitlik kelimesini ağzına bile almasını ben lanetliyorum, kınıyorum. Öncelikle kendi rüştünü ispat edecek, bu vatanı milleti sevdiğini, sevmediğini bir kere öncelikle beyan edecek dedi.

PKKLI TERÖRİSTLERİ BİR LANETLESİN

Yıldız, Demirtaşın Kürt vatandaşları temsil edemeyeceğini belirterek, açıklamasına şöyle devam etti: Biz bütün yönleriyle beraber AK Parti camiası olarak, AK Parti Hükümetleri olarak yıllardan beri hizmet ettik, bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz. Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkezi ayrım yapmaksızın herkes 78 milyon bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bizim hizmet alanımız içerisindedir, hepsi bizim vatandaşımızdır, biz hizmet götürmeye devam edeceğiz. Ancak Kürtçülük adı altında Kürt kardeşlerimizi istismar ederek, böyle bir çabanın içerisine giren kişinin vatandaşlarımızdan yeterli desteği goremeyecegine inanıyoruz. Halkı direnişe teşvik ettiler, kimse iştirak etmedi. Oradaki Kürt kardeşlerim PKKyı desteklemiyor, orada tehditle, zorbalıkla getirilen bu noktayı hiçbir şekilde tasvip etmiyor. O yüzden bana kalkıp da o temiz ve nezih kelimeyi ağzına alıp da bana öğretide bulunacağına kalksın öncelikle bir terör örgütü demeyi bilsin, ondan sonra Kandilden de alacağı tehdidi ertesi gün hep beraber izleyelim. Bakın emanet oylar için kendisi teşekkür etti. Bir uyarı geldi ertesi gün, bir daha ağzına alamadı, emanet oy nedir diye ağzına alamadı, duymadık. Sürekli git-gellerle yaşayan birisi. O yüzden bıraksın canını ülke için feda eden askerimize, polisimizle, güvenlik güçlerimizle alakalı konuşmayı; öncelikle o PKKlı teröristleri bir lanetlesin. Ülke olarak birlik ve beraberliğin en güçlü olması gereken böyle bir zamanda sağduyuyu elden bırakılmaması gerektiğini dile getiren Yıldız, Ancak herkes bilsin ki; ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı her türlü tehdide karşı da dik dururuz, taviz vermeyiz dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Üsküdar Belediye Başkanvekili seçimi 8 Eylül Salı gününe...

Salt çoğunluk sağlanamadığı, mecliste 24 üye toplanamadı. 2 meclis üyesinin gözaltında olduğu...

1 gün önce

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

16 gün önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

1 ay önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

1 ay önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

1 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

1 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

2 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

2 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

2 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

2 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

2 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

2 ay önce