Yeni kabinedeki tek kadın: Fatma Betül Sayan Kaya
AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 65. Hükümet listesini saat 10.30da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın onayına sundu. Yıldırım, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından B
AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 65. Hükümet listesini saat 10.30da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın onayına sundu. Yıldırım, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından Beştepede yeni kabineyi açıkladı.
64. Hükümetin Bakanlar Kurulu listesinde iki kadın yer alırken, 65. Hükümet listesinde bir kadın bakan bulunuyor.
Fatma Güldemet Sarı
64. Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı iken, 65. Hükümette bu görevi Mehmet Özhaseki üstleniyor. Görevde kaldığı sürede eleştiri oklarının hedefi olan Sema Ramazanoğlunun yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Fatma Betül Sayan Kaya getirildi.
Sema Ramazanoğlu
Ramazanoğlu, Ensar Vakfına yöneltilen cinsel istismar iddialarına ilişkin, Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz demişti. Sema Ramazanoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı tartışma ile de gündeme gelmişti.
ERDOĞANIN DANIŞMANLIĞINI YAPIYORDU
2012 yılına kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapan Fatma Betül Sayan Kaya, New York Üniversitesinde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesinden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatının Sosyal Medya Yapılanmasını kurdu.
FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR?
Fatma Betül Sayan Kaya Elektrik-Elektronik Mühendisi. İstanbul, Fatihte hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fatih İlkokulunda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesini birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu. İş hayatına Satürn Mühendislikte proje uzmanı olarak başladı. Amerikanın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesinde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesinden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı.
2009 yılında Türkiyeye döndü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak Tıp Eğitimine başladı.2009 yılındaki 5.Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Daha sonra Erdoğanla 2012 yılına kadar Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı.
2012 yılındaki kongreyle tekrar İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atandı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatının Sosyal Medya Yapılanmasını kurarak 39 ilçede ekipler oluşturulmasına öncülük etti.İ 3 kademe Sosyal medya eğitimlerini başlattı. İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan İstanbul seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı.Evli, 1 çocuk annesi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Prof. Dr. Fatma Özkul, Merkez Bankası PPK üyeliğine atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna...
Damimarka Kutsal Kitap Yakama Yasağı Getirdi
Danimarka parlamentosunda yapılan oylamayla Kur'an-ı Kerim ve diğer kutsal kitapların yakılmasını...
Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne
Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen silahlı saldırı nedeni ile çok sayıda insanın...
SİYASET Haberleri
TümüBahçeli : Sabrımızı Zorlamayın
Netanyahu’nun "Türkiye’ye mesaj verdik" şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...
Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız
Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...
İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili
CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...
Doruk Bulut Gözaltına Alındı
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...




