Yüksekdağdan dokunulmazlık resti: Sıkıysa gelin
HDP Van il merkezinde Yarını bugün kuruyoruz sloganıyla düzenlenen konferansa HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Bedia Özgökçe Ertan, Van Büy
HDP Van il merkezinde Yarını bugün kuruyoruz sloganıyla düzenlenen konferansa HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, İlçe Belediye Eş Başkanları, HDP, DBP İl ve İlçe yöneticileri ve bazı STÖ temsilcileri katıldı.
KİMYANIZ BOZULDU
Burada konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın donulmazlıklarla ilgili söylediklerine cevap verdi. Yüksekdağ şöyle konuştu: Cumhurbaşkanı buyurmuş. Halkların Demoratik Eş Başkanlarının dokunulmazlığı kaldırılırsa doğru olur demiş. Defalarca dokunulmazlığımızın kaldırılması için talimat verdiler. Defalarca fezlekeler hazırladılar. Kendisi de bire bir sayıyor. Demek ki gece gündüz bizim hakkımızda açılan soruşturmaları sayıyor. 163 taneymiş. Ben bilmiyordum öğrendim. Defalarca bizlerin bu halkın siyasi iradesinin sözcüleri olarak rolümüzü, işlevimizi kırmaya çalıştılar, etkisizleştirmeye çalıştılar. Meclisin kapısına beyaz torosları dayattıkları günlerden bu yana bütün seçilmişlerimizin, milletvekillerimiz ve Eş Genel Başkanlarımız da dahil olmak üzere zaten hiçbir zaman siyasi dokunulmazlıkları olmamıştır. Peşimizde canlı bombalarla siyaset yapanlar, her gün suikast tehdidiyle ve ihbarıyla birlikte mücadele yürütenler, gittiğimiz her yerde vekillerimiz ve Eş Başkanlarımız polislerin saldırısına ve kontra güçlerin saldırısına maruz kalanlar bizleriz. Buna rağmen bizleri durduramadınız. Yıllar boyunca dokunulmazlıkları kaldırma ve siyaset yasağı yoluyla sayısız kez bu halkın siyasi iradesine saldırı düzenlediniz. Durduramadınız, caydıramadınız, geriletemediniz. Aksine daha güçlü geldik. 7 Haziranda 80 milletvekili ile Meclise girdiğimizde kimyanız bozuldu, tarumar oldunuz. Sıkıysa gelin.
BİZİ CAYDIRABİLECEKLERİNİ SANMASINLAR
Görmedikleri birşey kalmadığını da belirten Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: Bizim görmekten ve ürkmekten çekineceğimiz sakınacağımız hiçbir şey de yok. Bizim yolsuzluk dosyalarımız yok, bizim bütün sülalemizle içine girdiğimiz kirli çamurdan suç organizasyonlarımız, hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Neye düşman Cumhurbaşkanı? Söze, düşünceye, siyasete düşman. Kendisinin yapamadığı şeyi sözle, düşünceyle ve projeyle çözüm projesiyle biz yaptığımız için bizlere düşman. Esasen neyden korkuyor? Biz bu siyaset yapma planı, biçimiyle onun böldüğü halkı birleştirmeye çalışıyoruz. Esas bölücü Cumhurbaşkanının kendisidir. Anayasal düzene karşı suç işleyen Cumhurbaşkanının kendisidir. Sokağa çıkma yasakları mı anayasaya uygun? Rejim fiili olarak değişmiştir böyle davranmak mı Anayasaya uygun? Cumhurbaşkanı dedi delik deşik oldu bu anayasa. Daha fazla delik deşik olmasında da bir sakınca yoktur. Ama Cumhurbaşkanı hakkında herhangi bir soruşturma yok. Herhangi bir şekilde kendisini rahatsız hissetmiyor. Bizleri dokunulmazlığımızı kaldırmakla tehdit ediyor. Siz elinizde ki bu kadar güçle bu kadar otoriteyle bu kadar acizleşiyorsanız, size söyleyecek tek birşeyimiz yok. Tankla, topla devasa devlet gücüyle ve bunları tek elde toplayarak bir yönetim mekanizması kurmuşsunuz ve hala bugün dokunulmazlıkları kaldırmak, siyaset yasağı uygulamak gibi aciz yöntemlere bayağı yöntemlere icabet ediyorsanız bu sizin acizliğinizin ifadesidir. O şatafatlı sarayda oturan şahsiyetin acizliğinin ifadesidir. İlk dokunulmazlık tartışması yaptıklarında imzaladık dilekçeyi 80 milletvekiliyle masanın üstüne koyduk. Götürdük Meclis Başkanlığına verdik. Buyurun dedik, hodri meydan. O dilekçeler halen duruyor. Bizim gelip geçtiğimiz yollarla bizi caydırabileceklerini sanmasınlar.
Yüksekdağın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Türk-İş resti çekti
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden Türk-İş'in Başkanı Ergün Atalay,...
Erdoğan :Gelin kifayetsiz muhterislerin devrini kapatalım!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin'de "Hayalleri siyasi çıkarlarıyla sınırlı. Gelin 31 Mart'ta, bu...
ABD'den Türkiye'nin AB üyeliğine tam destek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO liderler zirvesine giderken "Gelin siz AB kapılarını açın biz de...
SİYASET Haberleri
TümüCHP de 48 İsme İhraç Kararı
CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Özgür Özel'e yakın isimlerin de bulunduğu 48 kişinin ihraç...
Mansur Yavaş CHP den İstifa etti!
Parti içinde yürütülen "mutlak butlan" tartışmalarının CHP'de derin ayrışmalara yol açtığını...
Adalar Belediyesi AK PARTİ ye Geçti
Adalar Belediyesi'nde yeni başkanvekili seçimi tamamlandı. İlk iki turun toplamında AK Parti'nin...
Üsküdar Belediye Başkanvekili seçimi 8 Eylül Salı gününe...
Salt çoğunluk sağlanamadığı, mecliste 24 üye toplanamadı. 2 meclis üyesinin gözaltında olduğu...
Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın
Netanyahu’nun "Türkiye’ye mesaj verdik" şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...
Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız
Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...
İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili
CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...
Doruk Bulut Gözaltına Alındı
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...




