BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET Yüksekdağdan dokunulmazlık resti: Sıkıysa gelin

Yüksekdağdan dokunulmazlık resti: Sıkıysa gelin

 HDP Van il merkezinde Yarını bugün kuruyoruz sloganıyla düzenlenen konferansa HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Bedia Özgökçe Ertan, Van Büy

04.01.2016 - 11:35 YAYINLANMA
4 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
Yüksekdağdan dokunulmazlık resti: Sıkıysa gelin

 HDP Van il merkezinde Yarını bugün kuruyoruz sloganıyla düzenlenen konferansa HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, İlçe Belediye Eş Başkanları, HDP, DBP İl ve İlçe yöneticileri ve bazı STÖ temsilcileri katıldı.

KİMYANIZ BOZULDU

Burada konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın donulmazlıklarla ilgili söylediklerine cevap verdi. Yüksekdağ şöyle konuştu: Cumhurbaşkanı buyurmuş. Halkların Demoratik Eş Başkanlarının dokunulmazlığı kaldırılırsa doğru olur demiş. Defalarca dokunulmazlığımızın kaldırılması için talimat verdiler. Defalarca fezlekeler hazırladılar. Kendisi de bire bir sayıyor. Demek ki gece gündüz bizim hakkımızda açılan soruşturmaları sayıyor. 163 taneymiş. Ben bilmiyordum öğrendim. Defalarca bizlerin bu halkın siyasi iradesinin sözcüleri olarak rolümüzü, işlevimizi kırmaya çalıştılar, etkisizleştirmeye çalıştılar. Meclisin kapısına beyaz torosları dayattıkları günlerden bu yana bütün seçilmişlerimizin, milletvekillerimiz ve Eş Genel Başkanlarımız da dahil olmak üzere zaten hiçbir zaman siyasi dokunulmazlıkları olmamıştır. Peşimizde canlı bombalarla siyaset yapanlar, her gün suikast tehdidiyle ve ihbarıyla birlikte mücadele yürütenler, gittiğimiz her yerde vekillerimiz ve Eş Başkanlarımız polislerin saldırısına ve kontra güçlerin saldırısına maruz kalanlar bizleriz. Buna rağmen bizleri durduramadınız. Yıllar boyunca dokunulmazlıkları kaldırma ve siyaset yasağı yoluyla sayısız kez bu halkın siyasi iradesine saldırı düzenlediniz. Durduramadınız, caydıramadınız, geriletemediniz. Aksine daha güçlü geldik. 7 Haziranda 80 milletvekili ile Meclise girdiğimizde kimyanız bozuldu, tarumar oldunuz. Sıkıysa gelin.

BİZİ CAYDIRABİLECEKLERİNİ SANMASINLAR

Görmedikleri birşey kalmadığını da belirten Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: Bizim görmekten ve ürkmekten çekineceğimiz sakınacağımız hiçbir şey de yok. Bizim yolsuzluk dosyalarımız yok, bizim bütün sülalemizle içine girdiğimiz kirli çamurdan suç organizasyonlarımız, hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Neye düşman Cumhurbaşkanı? Söze, düşünceye, siyasete düşman. Kendisinin yapamadığı şeyi sözle, düşünceyle ve projeyle çözüm projesiyle biz yaptığımız için bizlere düşman. Esasen neyden korkuyor? Biz bu siyaset yapma planı, biçimiyle onun böldüğü halkı birleştirmeye çalışıyoruz. Esas bölücü Cumhurbaşkanının kendisidir. Anayasal düzene karşı suç işleyen Cumhurbaşkanının kendisidir. Sokağa çıkma yasakları mı anayasaya uygun? Rejim fiili olarak değişmiştir böyle davranmak mı Anayasaya uygun? Cumhurbaşkanı dedi delik deşik oldu bu anayasa. Daha fazla delik deşik olmasında da bir sakınca yoktur. Ama Cumhurbaşkanı hakkında herhangi bir soruşturma yok. Herhangi bir şekilde kendisini rahatsız hissetmiyor. Bizleri dokunulmazlığımızı kaldırmakla tehdit ediyor. Siz elinizde ki bu kadar güçle bu kadar otoriteyle bu kadar acizleşiyorsanız, size söyleyecek tek birşeyimiz yok. Tankla, topla devasa devlet gücüyle ve bunları tek elde toplayarak bir yönetim mekanizması kurmuşsunuz ve hala bugün dokunulmazlıkları kaldırmak, siyaset yasağı uygulamak gibi aciz yöntemlere bayağı yöntemlere icabet ediyorsanız bu sizin acizliğinizin ifadesidir. O şatafatlı sarayda oturan şahsiyetin acizliğinin ifadesidir. İlk dokunulmazlık tartışması yaptıklarında imzaladık dilekçeyi 80 milletvekiliyle masanın üstüne koyduk. Götürdük Meclis Başkanlığına verdik. Buyurun dedik, hodri meydan. O dilekçeler halen duruyor. Bizim gelip geçtiğimiz yollarla bizi caydırabileceklerini sanmasınlar.

Yüksekdağın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

4 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

7 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce

Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:

Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...

9 ay önce