Yunanistan Başbakanı 95 yıl sonra ilk kez İzmirde
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye- Avrupa Birliği Zirvesindeki temasları gecikince Brükselden hiç uyumadan sabaha karşı 06.00da İzmire geldi.
Oteline geçip dinlenen Başbakan Davutoğlu, ardından İzmirde düzenlenecek Türkiye- Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı için Başbakanlık Ofisinde geçti.
Bu sırada saat 12.00 sıralarında Adnan Menderes Havalimanına inen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çiprası Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş karşıladı.
Başbakan Davutoğlu henüz toplantının yapılacağı Başbakanlık Ofisine ulaşmadığı için Çiprasın konvoyu Havalimanından Konaka çok yavaş bir şekilde geldi.
Başbakan Davutoğlu, kendisinden sonra gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çiprası kapıda karşıladı. Davutoğlu, mevkidaşı ile tokalaştı.
Ofise girmeden önce kadın basın mensuplarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. İki başbakan kadın gazetecilere kırmızı gül verdi.
BİZ SİZİN FOTOĞRAFINIZI ÇEKELİM
Başbakan Davutoğlu, fotoğrafını çeken Ticaret Gazetesinden Ümmiye Çavdara, Bugün izin verirseniz biz sizin fotoğrafınızı çekelim dedi ve fotoğraf makinesini alarak Çiprasla kadın gazetecilerin fotoğrafını çekti.
Davutoğlu ardından makineyi Çiprasa vererek kadın gazetecilerle fotoğrafını çekmesini istedi. Çipras da Başbakan Davutoğlunu kadın gazetecilerle birlikte görüntüledi. İki başbakan ofisin merdivenlerinde üç dakika sohbet etti.
Başbakan Davutoğlu, Çiprasa eliyle denizi işaret etti ve iki başbakan arasında bol gülümsemeli samimi bir sohbet gerçekleşti. Kravat takmayan Çiprasın bu alışkanlığını İzmir ziyaretinde de sürdürürken beraberindeki bakanların da kravat takmaması dikkat çekti.
İKİ ÜLKEDEN 10AR BAKAN
Zirve nedeniyle Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AB Bakanı Volkan Bozkır, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sivrioğlu, AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan ile Yunanistandan 10 bakan Başbakanlık Ofisine geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, gazetecilere Yunanistanda yağmur var. Dikkat edin, burada da yağabilir dedi.
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Kentin en işlek yeri olan Konak Meydanındaki ofisin çevresi emniyet görevlileri tarafından demir bariyerlerle çevrildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ofis çevresindeki binaların çatılarına keskin nişancılar yer aldı. Türk ve Yunan gazeteciler, akreditasyon kartlarıyla X-Ray cihazından geçerek ofisin bahçesine girdi.
Ofisin önündeki dört direği iki Türk iki Yunan bayrağı çekilirken ofisin merdivenlerine de Türk ve Yunan bayrakları kondu. Başbakan Davutoğlunun makam aracıyla ofise girişi sırasında beş kişi demir bariyerlerin arkasından Kahrolsun AKP iktidarı diyerek, slogan attı. Eylemciler, çevik kuvvet polisi tarafından ağızları kapatılarak gözaltına alındı. Türk ve Yunan heyeti arasındaki görüşmeler basına kapalı olarak başladı. Önümüzdeki saatlerde aile fotoğrafı verilip iki başbakanın basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.
95 YIL SONRA İLK YUNAN BAŞBAKANI
Bu arada Yunanistan Başbakanı Aleksis Çiprasın Cumhuriyet Döneminde resmi ziyaret için İzmire gelen ilk Yunanistan Başbakanı olduğu ortaya çıktı. İşgal döneminde, 1921 yılında Yunanistan Başbakanı Dimitris Guaris İzmire gelmişti.
Elif DEMİRCİ- Taylan YILDIRIM / DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
SİYASET Haberleri
TümüKurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...
Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:
Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...




