Almanyaya Formula 1 şoku
Bir gazetenin Formula 1 sezonunun 2015 yılında Almanyayı pas geçeceği ve ne Nürburgring ne de Hockenheim pistinde yarış yapılacağını yazması üzerine Formula 1in patronu Bernie Ecclestone bir aç
Bir gazetenin Formula 1 sezonunun 2015 yılında Almanyayı pas geçeceği ve ne Nürburgring ne de Hockenheim pistinde yarış yapılacağını yazması üzerine Formula 1in patronu Bernie Ecclestone bir açıklama yaparak sözlerini tevil etmek zorunda kaldı.
84 yaşındaki Berni Ecclestone Koblenzde yayımlanan Rheinzeitung gazetesine gönderdiği faksta Formula 1in bu yıl Almanyaya uğramayacağını belirterek, Almanyanın bu yılki yarış takviminde yer almayacak olmasına ben de yarış severler kadar üzgünüm, demişti. Sezonun Almanya ayağı bu yıl Nürburg pistinde yapılacaktı. Nürburgun mali krizi atlatamaması nedeniyle, Almanya büyük ödül yarışının 2016 yılında sırası gelecek olan Hockenheim pistine kaydırılması gündeme gelmişti. Ecclestone bu karara son yıllarda seyirci sayısının azalmasını gerekçe göstermişti.
2014 yılında Hockenheim pistinde yapılan yarışa sadece 52 bin seyirci gelmişti. 2013 yılındaki Nürburgring yarışını da 45 bin yarış sever izlemişti. Geçen sezon Silverstone 120 bin seyirci çekerken küçük Avusturyanın Spielberg pistindeki tribünleri de 80 bin kişi doldurmuştu.
Kim bilir?
Bernie Ecclestone, Reuters haber ajansının Almanyanın takvimden çıkarıldığı doğru mu? şeklindeki sorusu üzerine ifadesini yumuşatarak, kim bilir, orada iki ihtimal var. Bekleyip görelim, dedi. Ecclestone, Alman Formula 1 hayranlarını boş yere umutlandırmamak için, Durum iyi görünmüyor. İhtimal dışı demek doğru olur ama Almanya yarışını kurtarmaya çalışıyoruz. Tabii ki Almanyayı kaybetmek istemeyiz. Elimizden geleni yapacağız, dedi.
20 yarıştan oluşan 2015 Formula 1 sezonu 15 Martta Melbournede yapılacak olan Avustralya büyük ödül mücadelesiyle başlayacak. Resmi yarış takviminde 10uncu ayağın 19 Temmuzda Almanyada koşulması öngörülüyor. Yarış iptal edildiği takdirde, Almanya 1960 yılından bu yana ilk kez Formula 1e ev sahipliği yapamayacak.
Deutsche Welle Türkçe
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Almanya, 2015 Formula 1 takviminden çıkarıldı
Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) yönetiminden yapılan...
At yarışlarına altılı ganyan favorisi kuralı geldi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, "At Yarışları Müşterek Bahisler Yönetmeliğinde...
Formula 1de yeni sezon başlıyor
Melbourne kentindeki 5 bin 303 metrelik Albert Park pistinde 58...
SPOR Haberleri
TümüSon dakika.. Mario Gomez Wolfsburga transfer oluyor
Yıldız futbolcunun menajeri bu akşam Fiorentina ile masaya...
Kayserispor Stevanovici kadrosuna kattı
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, Sırbistanın...
Giresunspor lige galibiyetle başlamak istiyor
Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon daha güçlü bir...
Fenerbahçe, Advocaat ile anlaşıldığını açıkladı
Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada, Futbol takımımızın...
Futbolcuların ödemeleri konusunda hiçbir sıkıntı yok
Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kulüp başkanı Turgay...
Milli güreşçi Rıza Kayaalp tarih yazdı
Yarı final maçında Alman rakibini yenerek finale çıkan Rıza...
Almanya 71-65 Türkiye
Türkiye, 16 Yaş Altı Yıldız Erkekler Avrupa Basketbol...
Adana Demirspordan yazılı açıklama
Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre mavi-lacivertlilerin Bolu...
Medipol Başakşehire İspanyol hakem
UEFAdan yapılan açıklamada, Medipol Başakşehirin Shakhtar Donetsk...
Midtjylland-Osmanlıspor maçına Rumen
Osmanlısporun UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda 18...
Özge Bayrak elendi
2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında badminton tek kadınlarda milli...
Galatasarayda gece yarısı operasyonu!
Temmuz ayının başında Galatasarayın Antalyaspordan...




