BORSA
BIST 100 14.142,11 %3,20
Altın 6.652,63 ₺/gr %0,50
Bitcoin $68.688 %4,02
Dolar 45,93 ₺ %0,06
Euro 53,52 ₺ %0,16
Sterlin 61,92 ₺ %0,16
Gümüş 112,16 ₺/gr %1,49
Ethereum $1.971,97 %0,33
İsviçre Frangı 58,40 ₺ %0,06
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,11
Avustralya Doları 32,95 ₺ %0,25
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,24 ₺ %0,07
BAE Dirhemi 12,51 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,59
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,08
İSTANBUL 25°C 6.652,63 ₺/gr 45,93 ₺ 53,52 ₺
Anasayfa SPOR Görme engelli 40 sporcu olimpiyat yolunda
Posta

Görme engelli 40 sporcu olimpiyat yolunda

Türkiye, 2016 yılında Brezilyanın Rio de Janeiro kentinde yapılacak Paralimpik Yaz Oyunlarına görme engelli 40 milli sporcuyu göndermeyi hedefliyor. Görme Engelliler

· 3 dk okuma · 27 okunma
Görme engelli 40 sporcu olimpiyat yolunda
Türkiye, 2016 yılında Brezilyanın Rio de Janeiro kentinde yapılacak Paralimpik Yaz Oyunlarına görme engelli 40 milli sporcuyu göndermeyi hedefliyor.

Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tunç, yaptığı açıklamada, atletizm, futbol, futsal, goalball, halter, judo, satranç ve yüzme dalında çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Türkiyede 10 yıl önce 23 spor kulübü bulunduğunu, şu anda kulüp sayılarının 120ye çıktığına işaret eden Tunç, "Türkiye genelinde 3 bin görme engelli sporcu sayımız bulunmakta. Yalnız yüzmede değil, tüm branşlarda önemli başarılarımız var. B1 futsal, Avrupa şampiyonu oldu. Goalball kız ve erkek takımımız Avrupa ve dünya şampiyonluğunu kazandı" ifadesini kullandı.

"Türkiye, görme engellilerde iyi durumda"
Tunç, goalball kız ve erkek takımının 2016da Brezilyanın Rio de Janeiro kentinde yapılacak Paralimpik Yaz Oyunlarında mücadele edeceğini belirterek, şöyle konuştu: "Şu anda yaz oyunlarına 40 sporcuyla katılmayı hedeflemiş bulunmaktayız. Türkiye, görme engellilerde 2012 Paralimpik Yaz Oyunlarına göre iyi durumda, çok ilerdeyiz çünkü daha önce takım halinde katılan takımlarımız yoktu, şimdi görme engelli B1 futsal ve goalball kız ve erkek takımlarımız katılma hakkı elde etti. Yine atletizm de 12 sporcumuz katılıyor. Türkiyeyi, diğer Avrupa ülkelerine göre kıyaslayacak olursak, 2016 için hedeflediği oranda başarılı."

"Engelli çocuklarımız eve kapanmasın"
Engelli olmanın hayata küsmek değil, onunla barışmak ve sosyalleşmek olduğunu kaydeden Tunç, sporun hiçbir şekilde engel tanımadığını dile getirdi. Tunç, engelli çocukları olan ailelerin spor kulüpleriyle irtibata geçerek, çocuklarına yaşam mücadelesi kazandırıp onları sosyal yaşama katmaları gerektiğini ifade ederek, "Hedefimiz, sporcularımızı profesyonel hale getirmek, kurumsallaştırmak, engellilerin önündeki engelleri kaldırarak sporu sevdirmek, onları başarıya götürmek" diye konuştu.

Engelli çocukların hiçbir şekilde eve kapanmalarını istemediklerini vurgulayan Tunç, eğitim, spor, sosyal ve kültürel çalışmalarda yer almalarını istedi.
Tunç, yeteneği olan sporcuların mutlaka spor kulüpleriyle irtibata geçmeleri gerektiğini belirterek, "Spor yapmaya teşvik edilsinler, biz bunları bekliyoruz. Görmemek bir engel değildir, hayata küsmesinler, çok başarılı eğitimcilerimiz de sporcularımız da var" dedi.

AA


SPOR Haberleri

Tümü