BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SPOR Trabzonspordan altyapı hamlesi

Trabzonspordan altyapı hamlesi

Trabzonsporda, teknik direktörlük görevine Sadi Tekelioğlunun getirilmesinin ardından altyapıdan yetişen oyunculara adeta gün doğdu.Teknik direktör Şota Arveladze ile y

13.01.2016 - 13:23 YAYINLANMA
4 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
Trabzonspordan altyapı hamlesi
Trabzonsporda, teknik direktörlük görevine Sadi Tekelioğlunun getirilmesinin ardından altyapıdan yetişen oyunculara adeta gün doğdu.Teknik direktör Şota Arveladze ile yollarını ayrılmasının ardından gençlik geliştirme teknik sorumluluğu görevini yürüten Tekelioğluna takımı emanet eden bordo-mavililer, genç oyuncuların takıma kazandırılması yolunda da önemli bir hamle yaptı.

Deneyimli teknik adam, altyapıdan beraber çalıştığı oyuncuları kadroya alarak forma şansı verdi.Ligin 12nci haftasındaki Gençlerbirliği maçı öncesi takımın başına getirilen Tekelioğlu, 50 günlük görev süresi içerisinde altyapıdan yetişen 11 oyuncuyu maç kadrosuna aldı. Onur Recep Kıvrakın yokluğunda kaleci Estaban Alvaradoyu oynatmayan Tekelioğlu, altyapıya kendisinin kazandırdığı Uğurcan Çakıra forma şansı verdi. Tekelioğlu, bir diğer genç kaleci Yavuz Aygünü de bazı maçlarda 18 kişilik kadroya dahil etti. -Yeni golcü Muhammet BeşirTekelioğlu, oyun tarzı Burak Yılmaza benzetilen ve geleceğin golcüsü olarak gösterilen Muhammet Beşire de forma şansı verdi.Lig ve kupada toplam 77 dakika forma giyen ve asgari ücretle oynayan Muhammet, aldığı kısa süreye 3 gol sığdırdı.İlk olarak ligde Eskişehirspor maçının 81. dakikasında oyuna giren ve 90+2. dakikada Trabzonspor forması altında ilk golünü kaydeden Muhammet, Ziraat Türkiye Kupasındaki Gaziantepspor ve Adanaspor maçlarında da rakip fileleri havalandırmayı başardı.

"Türk Messi" sahada

UEFA tarafından "Türk Messi", "Yeni Hagi" şeklinde tanıtılan ve geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Abdülkadir Ömür de son oynanan Adanaspor maçıyla ilk kez bordo-mavili formayı giyen isimlerden oldu.Trabzonspor 17 Yaş Altı takımında forma giyen ve milli takımın da kaptanlığını yapan 16 yaşındaki hücuma dönük orta alan oyuncusu, bordo-mavililerde en genç yaşta formayı giyen isim olarak da dikkati çekti.-Dünya şampiyonu lisenin kaptanına formaTekelioğlu, geçen yıl Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonasında birinci olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesinin kaptanı Yusuf Yazıcıya da forma verdi.Gaziantepspor ile oynanılan kupa maçında ilk 11de forma giyen orta alan oyuncusu, Adanaspor karşılaşmasında da kadroda yer aldı.Bordo-mavili takımda Denizhan Deniz, Mertan Çam, Semih Karadeniz, Ramazan Övünç, Mehmet Kuruoğlu ve Melih Kabasakal da ilk kez A takım kadrosunda yer alan isimler oldular.

11 oyuncunun doğum tarihleri ve doğum yerleri şöyle


Uğurcan Çakır: 1996 Antalya
Muhammet Beşir: 1997 Araklı
Abdülkadir Ömür: 1999 Çarşıbaşı
Denizhan Deniz: 1998 Of
Mertan Çam: 1995 Trabzon
Yavuz Aygün: 1996 Arsin
Yusuf Yazıcı: 1997 Trabzon
Semih Karadeniz: 1996 Trabzon
Ramazan Övünç: 1994 Kocasinan
Mehmet Kuruoğlu: 1990 Tonya
Melih Kabasakal: 1996 Boyabat

Tekelioğlunun açıklamaları


Sadi Tekelioğlu
,  yaptığı açıklamada, altyapıdan yetişen oyunculara forma şansı vermesine ilişkin olarak, "Herkes genç oyuncuların neler yapabileceğini gördü. Altyapıda bir ordu var. İlerleyen haftalarda bu futbolculara katılacak oyuncular olabilir. Zamanla diğer futbolculara da forma şansı vermek istiyoruz" diye konuştu.

Tekelioğlu, genç oyuncuların performanslarından memnun olduğunu da kaydederek, "Bu oyuncular daha çocuklar. Şu anda kupa maçları rahatlığıyla oynuyorlar. Daha çok kat edecekleri yol var. Daha çok çalışacaklar. Biz 2-3 senenin hesabını yapıyoruz. Birkaç ay sonranın hesabını yapmıyoruz" ifadesini kullandı.16 yaşında forma giyen Abdülkadir Ömüre ilişkin olarak da Tekelioğlu, "Abdülkadir 10-15 yıl Trabzonsporda oynayabilecek, uzun yıllar takıma fayda sağlayabilecek bir oyuncu. Bugüne kadar Türkiyede ligde oynayan en genç oyuncu. Onun da kat edeceği çok mesafe var" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SPOR Haberleri

Tümü