BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa BELEDİYE Adalardaki fayton krizinde mutlu son

Adalardaki fayton krizinde mutlu son

Adalardaki fayton krizinde mutlu son

01.01.2012 - 00:00 YAYINLANMA
3 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
Adalardaki fayton krizinde mutlu son

İBB Meclisi, faytonların imar planlarına işlemesini onaylayıp, Adalarda iç ulaşım aracı olarak fayton kullanılacak şartı koydu. Konu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 1/5000 Ölçekli Adalar Koruma Amaçlı Nazım İmar Planına CHPli Adalar Belediyesinin yaptığı itiraz üzerine İBB Meclisine taşındı. Adalar Belediyesi, Adalarda iç ulaşımın, emniyet, sağlık, itfaiye, idari gibi zorunlu kamu hizmetleri dışında faytonlarla sağlandığını, faytonların Ada peyzajıyla bütünleşip simgeleştiğini belirtti.

Hürriyetin haberine göre, Adalar Belediyesi yeni plan notlarına, Adalarda motorlu taşıt yasağının sürdürülmesi, kamu kurumlarının zorunluluk dışında (itfaiye, zabıta, öğrenci servisi, atık taşıma araçları) bütün hizmet taşıtlarının dört tekerlekli ve iki tekerlekli motorsuz akülü araçlar olması ve Belediye izni olmadan Adalarda akülü ve motorlu hiçbir aracın kullanılamayacağı hükmünün eklenmesini istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü, talebi inceledi. Müdürlük, 1/5000 Ölçekli Adalar Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Genel Hükümlerine, Adalarda iç ulaşım aracı olarak fayton kullanılacak olup, zorunluluk hallerinde ilgili kurumlardan izin almak koşulu ile kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere akülü ve motorlu araçlar kullanılabilir notunun eklenmesi yönünde görüş bildirdi. Müdürlüğün görüşü İmar Komisyonu tarafından da uygun görüldü ve bu şekilde rapor hazırlandı. İmar Komisyonunun hazırladığı rapor Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

MOTORLU TAŞIT ADALARI BİTİRİR

Daha önce de park düzenlemesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesiyle karşı karşıya gelen Adaların CHPli Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, kararla ilgili yaptığı değerlendirmede, motorlu taşıtları zorunlu hizmet dışında yaygınlaştırmanın Adaları cazibe merkezi olmaktan çıkaracağını savundu. Adalardaki bütün yolların yaya yolu olup motorlu taşıt trafiğine kapalı olduğunu ancak sınırlı sayıda kamu hizmetleri için motorlu taşıtlara izin verildiğini vurgulayan Farsakoğlu, faytonların, Adaların vazgeçilmezi olduğunu söyledi. Faytonların ıslah edileceğini söyleyen Farsakoğlu, hayvan hakları ve çevre sağlığı açısından Büyükadada sayılarının azaltılacağını, benzin veya dizelle çalışan hizmet taşıtlarını da zaman içinde akülüye dönüştüreceklerini belirtti.

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Elazığ'da 4,3 büyüklüğünde deprem

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

19 gün önce

Fesih Sonrası Takvim Nasıl İşleyecek

Terör örgütü Pkk, silahları bıraktığını açıkladı. Geçen hafta kongresini topladığını duyuran...

11 ay önce

AK Parti’den manipülatif anketlere yanıt!

on zamanlarda dolaşıma sokulan manipülatif anketlere AK Parti'den yanıt geldi. AK Parti Genel...

5 yıl önce

İstanbulda ulaşıma Coranavirüs ayarı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni tip koronavirüse karşı aldıkları...

6 yıl önce

Almanya Ülkelerinde Türkiye nin seçim kampanyası...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın erken seçimler öncesinde Avrupada Türk vatandaşlarına...

7 yıl önce

Fatih Belediyesi Gelir için Tarihi Yarımadayı Ranta AÇTI

Fatih Belediyesi koruma kurullarını devre dışı bırakarak tarihi yarımadayı imara açma planını...

10 yıl önce

Dünyaca ünlü sanatçıya Fatih Belediyesinden şok

JR Fatihte bir binaya Wrinkles of the City projesi kapsamında bir portre çizmişti. Portrenin...

10 yıl önce

Fatih Belediyesi Müsrif Ramazan Etkinlikleri...

Türkiye’de ilk kez 2005 yılında ‘sokak iftarı’ kültürünü başlatan Fatih Belediye Başkanı Mustafa...

10 yıl önce

Fatih ve Fetih Sergisine Büyük İlgi

Gün Gün İstanbul’un Fethi sergisi Çamlıca Araştırma Kütüphanesinde açıldı.

10 yıl önce

‘7 BÖLGE 7 RENK KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ’ BAŞLIYOR

Fatih Belediyesi ve Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı işbirliğiyle bu yıl beşincisi...

10 yıl önce

Fatih Belediyesinden Sulukule projesi iptali için açıklama

Danıştay 14. Daire’nin onamış bulunduğu 2013/ 5709 esas nolu kararı; hali hazırda hayata...

11 yıl önce

Fatih te Bakkal Ve Marketlerin Önüne Bırakılan Açık Ekmek...

Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, market, bakkal, büfe gibi yerlerin kapı önlerine...

11 yıl önce