ABDde vizesinde yeni dönem!
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, California eyaletinin San Bernardino kentinde düzenlenen terör saldırında, saldırganlardan bi
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, California eyaletinin San Bernardino kentinde düzenlenen terör saldırında, saldırganlardan birinin evlilik vizesi olarak bilinen K-1 vize işlemleriyle ABDye girmesi üzerine gündeme gelen vize tartışmaları hakkındaki soruları yanıtladı.
Vize başvurularının sadece Dışişleri Bakanlığı tarafından değil İç Güvenlik Bakanlığı tarafından da gözden geçirildiğine dikkati çeken Kirby, Herhangi bir vize türü başvurusu durumunda, K-1 türü olup olmadığını bakılmaksızın her başvuru tek tek ele alınır dedi.
Kirby, İç Güvenlik Bakanlığı ile danışarak karar veriyoruz. Başvuruyu inceleyen memur, mülakat durumunda ve işin kendi üzerine düşen bölümünde ihtiyaç veya gereklilik hissederse kişinin sosyal medya hesaplarına bakabilir ve bakıyorlar ifadesini kullandı. Sosyal medya hesaplarının bütün vize başvurularında kontrol edilmediğini belirten Kirby Ayrıca şu da bir gerçek ki birçok kişi hesaplarını koruma altında tutuyor ya da farklı kimlikler kullanıyor yorumunu yaptı.
Kirby, sosyal medya üzerinden güvenliğin sağlanması anlamında çok fazla sonuç alınamayacağını vurguladı. ABD Dışişleri Bakanlığından bir yetkili ise konu üzerine başvuruyu inceleyen memurun, başvuru sahibinin sosyal medya hesabını ihtiyaç duyarsa kişi ile mülakat anında incelediğini söyledi.
İSTERSE İNCELEYEBİLİR
İsminin gizli kalmasını isteyen yetkili Mülakatı yapan memur, başvuran yabancının sosyal medya hesabını mülakat anında inceleyebilir. Biz Dışişleri Bakanlığı olarak böyle yapıyoruz dedi.
San Bernardinoda iki hafta önce 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırını düzenleyen iki kişiden biri olan Pakistan doğumlu Tashfeen Malik, saldırıyı yapan diğer isim ABD vatandaşı Syed Rizwan Farook ile evlilik yoluyla ABDye gelmişti. Başka bir isimle açtığı sosyal medya hesabından DAEŞe bağlılığını ilan ettiği belirtilen Malikin, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda açıkça ABDyi hedef olarak göstermesine rağmen üç ayrı incelemeden geçtiği vize başvurusu sırasında hiçbir sorunla karşılaşmaması özellikle ABD medyası tarafından ciddi şekilde eleştiriliyor.
AA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby: Darbe girişimiyle...
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ABDnin Türkiyedeki...
ABD: PYD terörist değil, müttefikimiz
Anadolu Ajansının haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı...
ABDden PKKya çağrı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriyede herkesin...
DÜNYA Haberleri
TümüBu sefer olacak gibi .ABD ile İran arasındaki anlaşma 24...
ABD ile İran arasında savaşın sona erdirilmesine yönelik anlaşmada sona yaklaşıldı. Pakistan...
Filipinler de 7.8 lik Deprem
Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde ne oldu? Depremde 15 kişi hayatını...
Gerilim Tırmanıyor. İran İsrail'deki 2 hava üssünü hedef...
Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: İran, İsrail'deki Nevatim ve Tel Nof hava üslerini hedef aldı....
İsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor
Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...
Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:
Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....
Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi
İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...
Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!
. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...
Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı
İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...
Hindistan da Yolcu Uçağı Yerleşim Birimine Düştü
Hindistan da Londra Gatwick Havalimanı'na giden bir yolcu uçağı kalkıştan 1 dakika sonra...
ABD vatandaşlarına Irak Seyahat Uyarısı
İran'dan gelen "Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini vururuz" çıkışının ardından ABD Bağdat...
Avusturya'da ortaokula silahlı saldırı!
Avusturya'nın Graz kentinde bir okula saldırı gerçekleşti. İlk bilgilere göre, saldırıda en 10...
Trump savaş birliklerini sahaya sürdü
Sokakların karıştığı ABD'de Savunma Bakanlığı, Los Angeles'ta devam eden protestoları kontrol...




