BORSA
BIST 100 13.662,75 %1,64
Altın 6.718,83 ₺/gr %1,32
Bitcoin $73.885 %0,59
Dolar 45,90 ₺ %0,05
Euro 53,60 ₺ %0,26
Sterlin 61,84 ₺ %0,18
Gümüş 111,28 ₺/gr %0,28
Ethereum $2.025,75 %0,42
İsviçre Frangı 58,68 ₺ %0,26
Kanada Doları 33,28 ₺ %0,01
Avustralya Doları 32,98 ₺ %0,34
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,00
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,64 ₺ %1,40
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,18
İSTANBUL 20°C 6.718,83 ₺/gr 45,90 ₺ 53,60 ₺
Anasayfa EKONOMİ Bakan Şimşek en zorunlu trafik sigortası açıklaması
fatihaktuel

Bakan Şimşek en zorunlu trafik sigortası açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kasko ile zorunlu trafik sigortası birleştirilebilir mi veya kasko yapana zorunlu trafik sigortası yükümlülüğü kaldırılabilir mi, bu hususu çalışacağız dedi.

· 3 dk okuma · 24 okunma
Bakan Şimşek	en zorunlu trafik sigortası açıklaması

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortası primlerindeki artışa ilişkin, Kasko ile zorunlu trafik sigortası birleştirilebilir mi veya kasko yapana zorunlu trafik sigortası yükümlülüğü kaldırılabilir mi, bu hususu çalışacağız açıklamasında bulundu.

BU KONUYU ÇALIŞACAĞIZ
Zorunlu trafik sigortasına ilişkin soruya yönelik olarak Şimşek, geçmişte hasarı olan araç sahiplerinin trafik primlerinde yüksek bir artışın söz konusu olduğunu ifade etti. İkinci olarak bedeni hasarların tahmini konusunda belirsizlikler bulunduğuna işaret eden Şimşek, bunun da prim artışlarındaki diğer önemli bir faktör olduğunu söyledi. Şimşek, Kasko ile zorunlu trafik sigortası birleştirilebilir mi veya kasko yapana zorunlu trafik sigortası yükümlülüğü kaldırılabilir mi, bu konu, bunlar yapısal bir çerçevede Hazine Müsteşarlığı tarafından çalışılır, biz de bu konulara bakarız. Dolayısıyla bu hususu çalışacağız diyelim bu aşamada ifadelerini kullandı.

BES İÇİN DE ÇALIŞMA YAPILACAK
Yurt içi tasarrufları artıracak ilave ne tür tedbirlerin bulunduğun sorulması üzerine Şimşek, bireysel emeklilik sisteminde otomatik katılım hususunu çalıştıklarını, bunun en önemli unsurlardan biri olabileceğini bildirdi. Burada yine gönüllük esasının devam edeceğine işaret eden Şimşek, ancak herkes otomatik olarak katılacağını, bunun önemli bir husus olduğunu söyledi.

Şimşek, Bir diğer husus da hükümet programımızda zaten yerini buldu, hatta bazıları konusunda ikincil düzenlemeleri yaptık. Çeyiz hesabı gibi, konut edindirme anlamında yapılacak tasarruflara katkı anlamında zaten yine bir takım adımlar attık, atıyoruz. İstihdam oranındaki artış bağımlılık oranını aşağıya çekerek, hane halkının tasarruflarına olumlu etkide bulunabilecektir dedi.
Büyüme vizyonunu ortaya koyarken en önemli etkinin iç talepten geleceğine dikkati çeken Şimşek, gelirler politikasının iç talebi destekleyici olduğunu belirtti.

BESe katılımların ne düzeyde olduğunun sorulması üzerine de Şimşek, bireysel emeklilik sisteminin büyük bir aşarı hikayesi olduğunu belirterek, 2013 en sonra büyük bir ivme kazandığını, katılımcı sayısının 6 milyonu bulduğunu, fon miktarının da 50 milyar liralara dayandığını kaydetti. Şimşek, bunu daha ileriye taşımaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı


EKONOMİ Haberleri

Tümü

Finansal İstikrar Komitesi toplandı

Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...

7 gün önce

Ver gi Düzenlemesi paketi Meclisten Geçti

Vergi Düzenlemesi paketi Meclisten geçti!Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet...

8 gün önce

Kriz Çanları

Ülkemizde ekonomik gidişatın kötüleştiği konusunda neredeyse herkes hemfikir. Enflasyonun...

1 ay önce

Mart ayı enflasyonu belli oldu

Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.

1 ay önce

Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.

Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...

4 ay önce

Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.

Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...

7 ay önce

Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...

8 ay önce

Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama

Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...

1 yıl önce

Türkiye'den 7 milyar dolarlık anlaşma!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "7 milyar dolara yakın yatırımı Türkiye'ye...

1 yıl önce

Politika Faizi Yüzde 45 e indi

Yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo...

1 yıl önce

Kira Artış Oranı Yüzde 58,51 oldu.

Konut kiralarında yüzde 25 zam tavanının kaldırılması ve aralık ayı enflasyonunun açıklanması...

1 yıl önce

Eylül ayı enflasyonu açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayında tüketici enflasyonunun yüzde 2,97 olduğunu, yıllık...

1 yıl önce