Rus pazarında yüzde 81lik kayıp
Antalyaya geçen ocak ayı sonu itibariyle gelen turist sayısı 97 bin 601 oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre yılın ilk ayında Antalyaya gelen turist s
Antalyaya geçen ocak ayı sonu itibariyle gelen turist sayısı 97 bin 601 oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre yılın ilk ayında Antalyaya gelen turist sayısı son 10 yılın en düşük rakamları olarak kayıtlara geçti. Antalyaya ocak ayı itibariyle gelen turist sayısı, Küresel Ekonomik Krizin etkilerinin en yoğun yaşandığı 2009 yılının da gerisinde kaldı.
EN İYİSİ OCAK 2008
Antalya, 2006 yılının ocak ayında 135 bin 10, 2007 yılının aynı döneminde 125 bin 446, 2008in ocak ayında 140 bin 306 yabancı turisti ağırlamıştı. Küresel ekonomik krizin etkilerinin en yoğun hissedildiği 2009 yılının aynı ayında 106 bin 539 turisti ağırlayan Antalya, 2010 yılı ocak ayında 140 bin 19 turiste ev sahipliği yapmıştı. Bu hızlı toparlanma ardından Antalyaya gelen turist sayısı belli düzeye tutunmayı başarmış, 2011 yılının ocak ayında 126 bin 272, 2012 yılında 122 bin 314, 2013 yılında 111 bin 485, 2014te 116 bin 974 ve 2015te 117 bin 746 yabancı turist kente gelmişti.
EN FAZLA KAYIP RUSYA
Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının girişlerinin, tatil dışında başka nedenlerle Antalyaya gelen yabancıların da dahil olduğu rakamlara göre bu yılın ocak ayında Antalyaya gelen turist sayındaki düşüş, 2015in aynı dönemine oranla yüzde 17 oldu. Antalyanın ocak rakamlarına göre en fazla kan kaybettiği pazar Rusya oldu. Rusyada düşüş yılın ilk ayında yüzde 81 olarak yaşandı. 2015 yılının ocak ayında 12 bin 870 Rus turist Antalyaya gelirken, bu yılın aynı döneminde sayı 2 bin 427 oldu. Rusya geçen yıl ocak ayında Antalyaya en çok turist gönderen 2nci ülkeyken bu yıl 5inciliğe geriledi.
ALMANYA PAZARINDA KAYIP YÜZDE 16
Antalyanın Almanya pazarındaki kaybı yüzde 16 oldu. 2015 yılı ocak ayında 52 bin 731 Alman turiste ev sahipliği yapan Antalyaya bu yılın aynı aynında gelen turist sayısı 44 bin 262ye düştü. Almanlar düşüşe rağmen Antalyayı en çok ziyaret eden turist grubu olurken, onları Hollandalılar takip etti. Ancak Hollanda pazarında kayıp 2015 yılına oranla yüzde 20 oldu. Hollandadan gelen turist sayısı 5 bin 688den 4 bin 544e düştü.
İSRAİL PAZARINDA YÜZDE 122 ARTI
Hollandanın ardından ocak ayında en fazla turist gönderen üçüncü ülke İsrail oldu. İsrail pazarında yüzde 122lik artış görülürken, bu ülkeden gelen turist sayısı 2 bin 8den 4 bin 475e yükseldi. Özellikle dünyaca ünlü turizm bölgesi Belekte golf sahaları için Antalyayı tercih eden İngiliz turistler bu yıl ocak ayı itibariyle Antalyaya en çok turist gönderen 4üncü ülke oldu. Ancak, bu pazarda da kayıp yüzde 14 oldu. İngiltereden gelen turist sayısı 3 bin 456dan 2 bin 965e düştü.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü istatistiklerinde 38 ülkeden Antalyaya gelen turistler yer alırken Antalyanın sadece İsraille birlikte 9 ülkede geçen yılın rakamlarının üstüne çıktığı görüldü. Antalyaya Ukrayna, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya, Estonya, Sırbistan, Suriyeden gelen turist sayısında artış görüldü. Ancak 9 ülkeden gelen fazla turist sayısı Rusya pazarındaki kaybın ancak yüzde 30unu kapadı. 9 ülkeden gelen turist sayısı İsraildeki 2 bin 467 turist artışıyla birlikte 3 bin 366 olurken Türkiyenin Rusyadan kaybı 10 bin 443 turist olarak istatistiklerde yer aldı.
DHA-Türkiye-Antalya - Emre BAYLAN
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
EKONOMİ Haberleri
TümüMart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...
Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...
Türkiye'den 7 milyar dolarlık anlaşma!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "7 milyar dolara yakın yatırımı Türkiye'ye...
Politika Faizi Yüzde 45 e indi
Yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo...
Kira Artış Oranı Yüzde 58,51 oldu.
Konut kiralarında yüzde 25 zam tavanının kaldırılması ve aralık ayı enflasyonunun açıklanması...
Eylül ayı enflasyonu açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayında tüketici enflasyonunun yüzde 2,97 olduğunu, yıllık...
7 Bin TL Üzeri Alışverişlerde Yeni Dönem
Hazine ve Maliye Bakanlığı, alışverişlerde ödeme yöntemlerine dair önemli bir taslak düzenleme...
Vergide sistem değişiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, mükelleflere kolaylık sağlayacak yeni uygulamalar için harekete geçti.
Borsa İstanbul iki kez devre kesti
Global borsalardaki gerileme Borsa İstanbul'a da sıçradı. BIST 100 endeksi güne -703,78 puan...




