13 Şubat grevi okullarda eğitimi durdurdu.
Eğitim-Sen ve Alevi örgütlerinin çağrısı üzerine bugün 13 Şubat boykotu nedeniyle bazı okullarda eğitim durdu.
“Laik, Bilimsel, Anadilde Eğitim ve Demokratik Yaşam” adı altında gerçeklen 13 Şubat boykotu bazı okullarda eyleme dönüştü. Gösterilere polis müdahale etti, çok sayıda gözaltı kararı verildi.
Alevi örgütleri ve Eğitim Senin çağrısıyla “Laik, Bilimsel, Anadilde Eğitim ve Demokratik Yaşam” talebiyle gerçekleşen okul boykotu başladı. İstanbul Maltepe Gülensu Mahallesinde boykot eylemine saldıran polis, 8 kişiyi gözaltına aldı. Ankara İlker Turan Fevzioğlu İ.Ö.O velileri ile boykot toplantıları yapan, bildiri dağıtan Halkevi üyeleri boykot pankartı asarken gözaltına alındı.
KADIKÖY LİSESİNE BOYKOT PARKARTI
Sancaktepe 75inci yıl DMO Endüstri Meslek Lisesi yönetimi öğrencilerin okuldan çıkıp okul boykotuna katılımını engellemek amacıyla okul kapısına zincir vurdu. Yine okulun etrafına da 3 polis aracı ve 1 TOMA konuldu. Boykota destek veren öğrenciler iseEğitim Sen üyesi öğretmenlerin araya girmesi sonucu zincirleri aşarak okulu terk edipboykot için yapılacak basın açıklamasına katıldı.
Okul boykotuna ilişkin her ilçede yapılacak basın açıklamalarının ardından eğitim emekçileri ve öğrenciler saat 13.30da Beyazıt Tramvay durağından İl Milli EğitimMüdürlüğüne yürüyecek.

ANTALYADA VELİLER YÜRÜDÜ
Antalyada okul boykotuna katılan veliler yürüyüş düzenledi. Halkevleri
in organize ettiği yürüyüşte veliler, Gerici, mezhepci, cinsiyetçi eğitime hayır, Okuluma dokunma yazılı pankartlar taşıdı.

Eğitim-Senin yanı sıra çok sayıda sendika ve sivil toplum örgütü boykota destek veriyor. Okul boykotu öncesi, İzmir, İstanbul, Antalya, Artvin ve Edirnede birçok kişi gözaltına alındı.
13 ŞUBAT OKUL BOYKOTU NEDEN BAŞLADI?
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yöneticileri, Eğitim Sen öncülüğünde okullarda gerçekleştirilecek boykot ve iş bırakma eylemine ilişkin dün basın toplantısı düzenledi. Eş Genel Başkanı Şaziye Kösenin KESK Genel Merkezi
deki toplantıda Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da hazır bulundu.“Laik, bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik yaşam” teması altında gerçekleştirilecek boykot ve iş bırakma eylemi hakkın bilgi veren Şaziye Köse, Ak Parti hükümetlerinin tek tipçi eğitim çabası gösterdiğini belirterek, “AKP, tekçi anlayış üzerinden toplumda ayrıştırma yaratarak kutuplaşmaya yol açmakta ve buradan iktidarını korumayı, sağlamlaştırmayı amaçlamaktadır. AKP iktidarı dönemlerinde hayata geçirilen politika ve uygulamalar sonucu farklı inanç, mezhep ve kimliklere sahip kesimler üzerindeki fiili baskı artık dayatma haline gelmiştir” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
37 İlde Eğitime Kar Engeli
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla birçok ilde eğitime ara verildi. Kaynak:...
Çakma 13 Alevi derneği kapatıldı!
Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kamer Ali Durur,...
11 ilde kar nedeniyle okullar 1 gün geç açılacak
Bayburtta yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde çok sayıda köy yolunda ulaşım sağlanamıyor....
GÜNCEL Haberleri
TümüZorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı
Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...
Münfesih terör örgütü PKK
Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...
NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...
Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...
Tamar Tanrıyar gözaltına alındı
"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...
18 milyon öğrenci için tatil e girdi
LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?
Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...
A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti
LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...
Türkiye'nin Fay Haritası Değişti
Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...
Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...
Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...
Adalar Belediyesi ne rüşvet soruşturması operasyonu
İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 41...
MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ
Milli Tarih Platformu, her ay geleneksel olarak düzenlediği konferans serisinin dönem finalini,...




