Başbakan:NATO un sınırlarını korumak terör örgütüne mi kaldı?
NATO un sınırları Türkiye in güney sınırlarıdır. NATO un sınırlarını korumak terör örgütüne mi kaldı?
Başbakan Binali Yıldırım Ankarada Anadolu Medya Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, Bir yandan Suriyede, Irak a işleri yoluna koyalım derken dost bildiğimiz bazı ülkeler, bize karşı alenen terör faaliyeti yürütenlerle bir olup bir ordu kuruyorlar. NATO un sınırları Türkiye in güney sınırlarıdır. NATO un sınırlarını korumak terör örgütüne mi kaldı? dedi.
Başbakan Yıldırımın konuşmasından satırbaşları:
Medyaya, basına güvene arttırmanın, itibarını yükseltmenin yolu bu. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Bu ülkenin demokrasi kültürünü geliştirmek adına çaba sarf ettik, etmeye devam ediyoruz. Medya toplumun sesidir. Medyaya sadece Ankara, İstanbul olarak bakmıyoruz.
Hep söylenen bir söz vardır, Demokrasi yerelden başlar doğru. Yerel medyanın sesini sözünü çok önemsiyoruz. Demokrasinin en ayırt edici özelliklerinden birinin çok seslilik olduğuna hep inandık.
Basın kanununu yeni baştan ele aldık. 2004 yılında yeni kanunu yürürlüğe soktuk. 2005 yılında Anayasa değişikliği yaparak RÜTÜKü bir anayasal kurum haline getirdik, milli iradenin üyelerini seçmesinin yolunu açtık.
Basın kartı yönetmeliğinde değişiklik yaparak bekleme süresini kısalttık. Vize kolaylığını sağlamak bakımından hizmet pasaportu almalarını sağladık.
Bir şikayet var, TÜRKSATın frekans ücretleri pahalı diye şikayette bulunuyorlar. Ulaştırma Bakanımız bir çalışma yaptı bununla ilgili.
Ciddi bir indirime gidiyoruz. 7 bin 200 dolar artı KDV, daha geniş bant olunca 12 bin 400 artı KDV. Geçtiğimiz yıllarda bir iyleştirme daha yaptık. Kurdaki oynamanın yansımaması için yıl boyu kuru sabit tuttuk. Kur nereye giderse gitsin 2018de ödemeler sabit yapılacak. Apring ücretlerinde bu ciddi bir indirim. Artık sürümden kazanacaklar, daha fazla kayıt yapacaklar. Siyasetçiyle gazetecinin kaderi aynı. Biz varsak siz varsınız, biz yoksak sizin işiniz azalıyor.
Türkiyede ne olup ne bittiğini anlamak için yerel basına çok ihtiyaç var. Sayıları giderek artıyor, bundan memnuniyet duyuyoruz. Siyasette yereli ihmal eden başarılı olamaz, basında da böyledir, aynısı geçerlidir.
Son zamanlarda toplumsal psikolojiyi bozan kötü haberleri medyada daha çok görüyoruz. Bu hepimizi üzüyor. Şiddet ve nefret kültürüne karşı çok özenli bir yayın gerçekleştirmesi lazım.
Medyamız kötü haberin kötü etkisini de göz önünde bulundurarak adalete vurgu yapan bir dil kullanmalıdır.
ABDYE TEPKİ
Bir yandan Suriyede, Irak a işleri yoluna koyalım derken dost bildiğimiz bazı ülkeler, bize karşı alenen terör faaliyeti yürütenlerle bir olup bir ordu kuruyorlar.
NATO un sınırları Türkiye in güney sınırlarıdır. NATO un sınırlarını korumak terör örgütüne mi kaldı?
Biz kendi sınırımızı koruruz. Fırat Kalkanı da da bunu yaptık, yeni alanlarda da bunu yaparız. Bu günlerde gerçek dost ve gerçek dost olmanlar belli oluyor. Biz müttefiklerimize açık bir çağrı yapıyoruz, Siz tabii olduğunuz müttefikliğe uygun olarak hareket edecek misiniz yoksa Türkiye in içeride ve dışarıda başını ağrıtan çapulcularla iş tutmaya devam mı edeceksiniz?
Siyasetçilerin ödülü alkış, çok pahalı değil. İki elinizi paylaşıyorsunuz. İşlerinizde kolaylık diliyorum, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Hüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
GÜNCEL Haberleri
TümüHüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi.
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
Ümit Erkol Gözaltına Alındı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.
"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...
İran'da peş peşe patlamalar
Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...
BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...
Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!
Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...
İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma
Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...
Üsküdar Belediyesine Operasyon
Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...




