BORSA
BIST 100 14.562,05 %0,54
Altın 6.883,26 ₺/gr %0,37
Bitcoin $78.471 %0,51
Dolar 48,27 ₺ %0,05
Euro 56,00 ₺ %0,14
Sterlin 65,41 ₺ %0,03
Gümüş 104,01 ₺/gr %1,00
Ethereum $2.446,23 %0,43
İsviçre Frangı 59,69 ₺ %0,11
Kanada Doları 34,73 ₺ %0,11
Avustralya Doları 34,56 ₺ %0,02
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 13,15 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,27
Çin Yuanı 7,18 ₺ %0,21
İSTANBUL 28°C 6.883,26 ₺/gr 48,27 ₺ 56,00 ₺
Anasayfa GÜNCEL Gülenden devletin kılcal damarlarına sızın talimatı
sahin

Gülenden devletin kılcal damarlarına sızın talimatı

Güncel Haberleri › Gülenden devletin kılcal damarlarına sızın talimatı haberi Fethullah Gülenin devletin kılcal damarlarına sızın talimatıyla paralel yapının kamu kuruluşları ile GSM firmalarının bi

· 3 dk okuma · 56 okunma
0Yorumlar
Gülenden devletin kılcal damarlarına sızın talimatı
Güncel Haberleri ›
Gülenden devletin kılcal damarlarına sızın talimatı haberi

Fethullah Gülenin devletin kılcal damarlarına sızın talimatıyla paralel yapının kamu kuruluşları ile GSM firmalarının bilgi işlem merkezlerinde yapılandıkları öne sürüldü.

Paralel yapı ın Fetullah Gülenin devletin kılcal damarlarına sızın talimatı doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları ile GSM firmalarının bilgi işlem merkezlerinde yapılandıkları öne sürüldü.

17 Aralık operasyonları sonrası paralel yapıya karşı başlatılan ve aralarında TÜBİTAK ve KPSS soruşturmalarının da bulunduğu çok sayıda çalışmayı yürüten emniyet yetkilileri, her geçen gün söz konusu yapının faaliyetlerine yönelik yeni bulgulara ulaşıyor.

Paralel yapının Fetullah Gülenin devletin kılcal damarlarına sızın talimatıyla faaliyetlerini yoğunlaştırdıkları ve kamu kurum kuruluşlarının özellikle bilgi işlem birimlerinde usulsüz olarak yapılandıkları tespit edildi.

Bu kapsamda tüm kamu kurum ve kuruluşların bilgi işlem merkezlerinin mercek altına alındığı ve incelemelerin bu yönde devam ettiği öğrenildi.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan emniyet yetkilileri, 17 Aralık öncesinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi işlem sistemlerinin söz konusu yapı tarafından eslim alındığını, bu birimlerin teknik alt yapı ve program ihtiyaçlarının da yine aynı yapıya ait firmalardan temin edildiğini bildirdiler.

Söz konusu programların bazılarının halen kullanımda olduğu ve bu programların geri planda bilgi sızdırmaya yönelik çalışmaya devam ettiği kaydedildi.

ÖSYM ESKİ BİLGİ İŞLEM BAŞKANI HAKKINDAKİ İDDİALAR

2010 yılındaki KPSSdeki usulsüzlükleri soruşturan emniyet yetkilileri, TÜBİTAK tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda da çalışmalarını sürdürüyor.

Ekiplerin çalışması neticesinde, 2010 yılına kadar Bilgi İşlem Başkanı olarak görevini yürüten Mustafa Tütüncü ün de paralel yapı tarafından takibe alındığı ve dinlendiği bilgisine ulaşıldı.

Dinlemeler neticesinde kumar alışkanlığı olduğu öne sürülen Tütüncü ün özel hayatına ilişkin ele geçirilen bilgilerin şantaj aracı olarak kullanılmış olabileceği üzerinde duran emniyet yetkilileri, şantajın yapılıp yapılmadığı, sınav sorularının sızdırılması noktasında Tütüncü ün katkısının bulunup bulunmadığı yönünde henüz tespit yapılamadığını, bu yüzden Tütüncü ün şüpheli listesine dahil edilmediğini bildirdiler.

Tütüncü ün bilgisayarında yapılan incelemede, sahte isimlerle açılan internet sitelerine girişlerin olduğu, görev yaptığı sürede bazı sınavlara ait sonuçları, kamuoyuna açıklanmadan tanıdığı kişilere verdiği yönünde de bulguların olduğu tespit edildi.

Tütüncü ün eşinin de KPSS eğitimi veren bir dershanenin sahibi olduğunu belirten yetkililer, söz konusu dershane öğrencileri arasında 2010 KPSSde 120 net yapanların bulunduğunu öne sürdü. 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım

Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...

5 gün önce

DASK ta yeni değişiklik

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...

5 gün önce

AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...

6 gün önce

Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...

6 gün önce

Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...

6 gün önce

Kuriş soruşturmasında 3. dalga

Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...

6 gün önce

Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...

10 gün önce

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...

13 gün önce

Yeni kurul resmen faaliyete geçti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...

13 gün önce

Yalova'da Eğitim Uçağı Düştü

Kaza sonrası MSB'den yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim...

19 gün önce

12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı

Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...

1 ay önce

Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı

Seydikemer  ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...

1 ay önce