BORSA
BIST 100 11.165,44 %0,13
Altın 6.495,00 ₺/gr %0,09
Bitcoin $81.395 %2,21
Dolar 49,85 ₺ %0,08
Euro 55,46 ₺ %0,08
Sterlin 66,22 ₺ %0,22
Gümüş 86,27 ₺/gr %1,04
Ethereum $2.368,04 %2,57
İsviçre Frangı 60,04 ₺ %0,07
Kanada Doları 35,46 ₺ %0,01
Avustralya Doları 35,04 ₺ %0,13
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,00
Çin Yuanı 7,48 ₺ %0,07
İSTANBUL 16°C 6.495,00 ₺/gr 49,85 ₺ 55,46 ₺
Anasayfa GÜNCEL Kocam yaşasaydı da kuru ekmek yeseydim
Posta

Kocam yaşasaydı da kuru ekmek yeseydim

Bir yıl önce Manisanın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında Uçkun ailesinin evine ateş düştü. Yaşadığı onca sıkıntıya rağmen evini geçindirebilmek için madende ça

· 3 dk okuma · 21 okunma
0Yorumlar
Kocam yaşasaydı da kuru ekmek yeseydim

Bir yıl önce Manisanın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında Uçkun ailesinin evine ateş düştü. Yaşadığı onca sıkıntıya rağmen evini geçindirebilmek için madende çalışmaya devam eden Hakan Uçkun, elim kazada hayatını kaybetti. Geriye babasını tanımayan bir çocuk, gözü yaşlı bir eş ve ailesi kaldı. Acılı aile, Akhisarda süren davayı sonuna kadar takip edeceklerini belirterek sorumluların yargılanması için adalet istedi.

AMCASINA BİLE BABA DİYOR

Adaletin madenci yakınlarının yanında olması gerektiğini söyleyen acılı eş Sibel Uçkun, Hak bizim yanımızda olsun. Davaya sonuna kadar gideceğim. Orada konuştuğum zaman isterlerse benim de canımı alsınlar. Benim eşimin canını aldılar benim de canımı alsınlar. Sonuna kadar gideceğim. Kimse önümde durmasın. Avukatlar onları değil bizi korusun. Devlet onları değil bizi, bu çocukları korusun.  Hakan o işe gitme derdim. Gitmezsem evi kim idare edecek derdi. Oğlum babasını tanıyamadan büyüyor. İleride babasını sorduğunda ona ne diyeceğimi bilemiyorum. Önüne gelene baba diyor. Amcasına bile baba diyor. Babasına doyamadan gitti. Bir sene içinde değişen hiçbir şey yok. Devlet kapımıza gelip daha nasıl geçindiğimizi sormadı. Para elin kiri. Keşke kocam yaşasaydı da kuru ekmek yeseydim diye konuştu.

OĞLUNUN ADINI DEĞİŞTİRDİLER

Uçkunun annesi Sevgül Uçkun ise, olaydan sonra 2,5 yaşındaki torunları Ömerin adını değiştirerek Hakan ismini verdiklerini söyledi. Torunuyla avunduklarını belirten Sevgül Uçkun, Anneler Günü bana çiçek getirirdi. Boynuma sarılırdı. Çok severdim. Kazanın olduğu sabah kahvaltısını verdik, akşamleyin dönmedi. Arkasından garip garip baktım, içimden bir şeyler koptu. Üzüldüm. Akşam kaza oldu. Bir daha da göremedik. Bu olayın sorumluları ömür boyu cezaevinden çıkmasın. Elimden gelse onları tırnaklarımla parçalarım. Kolay değil o parayı kazanmak. Kapıları kilitleyip çalıştırıyorlar derdi. Tuvalete bile gidemiyorlarmış diye konuştu.

DİRİ DİRİ TOPRAĞIN İÇİNE GİRECEĞİZ BAŞKA ÇARE YOK

Abisiyle daha önce aynı madende çalışırken işten çıkarılan ancak yine madende çalışmak için iş aradığını söyleyen Hakan Uçkunun kardeşi Uğur Uçkun da, bir yıldır işsiz olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: Artık boynumuzu büktüler. Başka çaremiz yok. Yine madende çalışmak zorundayız. Diri diri toprağın içine gireceğiz başka çare yok. Maden hep çok sıcak olurdu, nefes alamazdık. Çok baskı vardı. Kömür çıksın da ne olursa olsun. İstersen orada öl hiç fark etmez. Aynı koşullarda çalışmak zorunda bırakılıyoruz. Yaşam odaları sözü verildi ama geçiştirildi. Yaşam odası olsaydı 150-200 kişi kurtulurdu. Ölmek bu işin fıtratında yok.

İHA



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Maden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı

Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...

4 gün önce

Altınbaş Holding e Fon Operasyonu

Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...

7 gün önce

Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...

İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...

9 gün önce

Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...

9 gün önce

Emir Sarıgül Teslim Oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...

9 gün önce

Çukurova Belediyesine Operasyon

Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.

9 gün önce

Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu

Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...

9 gün önce

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

23 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

29 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

29 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

29 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

29 gün önce