BORSA
BIST 100 11.577,12 %1,87
Altın 6.596,64 ₺/gr %0,35
Bitcoin $84.642 %2,27
Dolar 49,64 ₺ %0,01
Euro 55,81 ₺ %0,02
Sterlin 66,55 ₺ %0,13
Gümüş 92,40 ₺/gr %0,06
Ethereum $2.491,45 %1,82
İsviçre Frangı 60,20 ₺ %0,01
Kanada Doları 35,33 ₺ %0,07
Avustralya Doları 34,88 ₺ %0,34
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,23 ₺ %0,00
BAE Dirhemi 13,51 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,74
Çin Yuanı 7,44 ₺ %0,00
İSTANBUL 18°C 6.596,64 ₺/gr 49,64 ₺ 55,81 ₺
Anasayfa GÜNCEL Kritik Fetö Ziyareti
fatihaktuel

Kritik Fetö Ziyareti

ABD’li yetkililerden oluşan bir heyet, Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) ilgili Türkiye\nin ABD\ye sunduğu yeni deliller konusundaki gelişmeleri ele almak üzere 3-4 Ocak\ta Ankara\da görüşmeler yapaca

· 4 dk okuma · 87 okunma
0Yorumlar
Kritik Fetö Ziyareti

örüşmeler, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve yakın çevresinin darbe girişimindeki rollerinin ortaya konulması ve ABD tarafının harekete geçmesini sağlamak açısından önem arz ediyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz 2016 darbe girişimin sözde sivil imamları Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Harun Biniş ve Nurettin Oruçun aynı yıl ocak, mart ve haziran ayları içerisinde ABDde bulunduğunu tespit etmişti. 

Söz konusu isimlerin Fetullah Gülenle darbenin ön toplantılarını yaptığı biliniyor.

Darbe girişiminin ardından Akıncı Üssünden kaçarken yakalanan isimlerden Hakan Çiçekin telefonu arazi aramalarında bulunmuştu. 

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığında incelenen ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 12 kişilik özel ekip tarafından değerlendirilen telefondan çıkan dijital izlerde, cihazın nerelerde kullanıldığı anlaşılmıştı.

Çiçek\e ait ABD numaralı GSM hattının ilk kez 7 Mart 2016\da FETÖ elebaşı Fetullah Gülenin kaldığı Pensilvayadaki çiftlik evinde aktive edildiği tespit edilmişti. 

Telefonun aktive olduğu andan itibaren kaydettiği lokasyon verilerinden koordinatlar çıkarılmıştı. 

Türk yetkililer, tüm bu dijital izleri 13 Temmuz 2018de Amerikalı meslektaşlarıyla yaptıkları toplantıda masaya koyarak FETÖnün darbe girişimindeki rolünü kanıtladı. 

ABD tarafı da verileri alarak üzerinde kendi değerlendirmesini yapmaya başladı.

ABD\nin yeni durum değerlendirmesi bekleniyor 

Ankarada 3-4 Ocakta Dışişleri, İçişleri ve Adalet Bakanlığı yetkililerin katılımıyla gerçekleşecek toplantıda, ABDnin yeni delillere ilişkin değerlendirmesi öğrenilecek. 

ABD tarafı, 18 eyalette FETÖ bağlantılı kuruluş ve isimlerin vize usulsüzlüğü ile kara para aklama gibi organize suç işlerine ilişkin daha önce başlattığı ön incelemelerdeki son durumu aktaracak. 

ABD\de, 2013\te Kongre üyelerinin Azerbaycan\a yaptığı gezinin finansmanıyla ilgili yasaların ihlal edilmesinden sorumlu tutulan ve ağustosta Ermenistan\da tutuklanan Kemal (Kevin) Öksüz\ün, ABD\ye iade edilmesi son dönemde dikkat çekici gelişmeler arasında yer almıştı.

Türk yetkililer, Öksüz meselesinin, FETÖ\nün ABD\de okul ve dernek gibi çeşitli kuruluşlar üzerinden yaptığı yasa dışı işlerin açığa çıkmasında ve ABD kamuoyunun ilgisini toplama noktasında dönüm noktası olabileceğini belirtiyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FBI tarafından örgüt hakkında yürütülen soruşturmayı ciddiye aldığını vurgulayarak, şüpheci yaklaştıklarını ancak bazı neticeleri görmeye başladıklarını söylemişti. 

Çiçekin telefonundan çıkan kanıt

15 Temmuz darbesinin sivil imamlarından Hakan Çiçek\in cihazı aktive ettikten sonra, kullanıcı adını ve şifresini unutmamak için LivePhoto tekniğiyle bunları yazdığı bir kağıdın fotoğrafını çektiği ortaya çıktı. 

Çektiği fotoğrafı telefonunda saklayan Çicekin kaydettiği görsele AA ulaştı. 

Görselde, sanığın kendi el yazısıyla telefon numarasını, \suneyes34@gmail.com\ mail adresiyle kullandığı icloud hesabını ve şifresini not ettiği görülüyor. 

Bu görsel, Akıncı Üssüündeki arazi aramasında bulunan cihazın Çiçek\e ait olduğunun kanıtlarından birini oluşturuyor. 

AA koordinatların izini sürdü

ABDdeki AA ekibi, Hakan Çiçek\in telefonunda kayıtlı koordinatları New York kent merkezinde navigasyon uygulamasına girdi.

New York\tan yola çıkan AA ekibini, \40.870487,-75.32150\ ile \40.870500,-75.321300\ koordinatları doğrudan Fetullah Gülen\in Pensilvanya\da kaldığı çiftliğe götürdü. 

O anları görüntüleyen AA ekibi, 25 Haziran 2016\da telefona kaydedilen \40.583818,-73.948949\ koordinatı da navigasyona girdi. 

Bu koordinat da AA ekibini, ABD\de örgüt mensuplarının buluşma yerlerinden biri olan New York\un Brooklyn semtindeki Masal Cafe Lounge\a götürdü.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Altınbaş Holding e Fon Operasyonu

Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...

16 saat önce

Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...

İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...

2 gün önce

Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...

2 gün önce

Emir Sarıgül Teslim Oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...

2 gün önce

Çukurova Belediyesine Operasyon

Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.

2 gün önce

Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu

Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...

2 gün önce

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

16 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

22 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

22 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

22 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

22 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

28 gün önce