BORSA
BIST 100 11.721,72 %2,89
Altın 6.633,21 ₺/gr %0,03
Bitcoin $81.533 %0,76
Dolar 49,56 ₺ %0,10
Euro 55,77 ₺ %0,12
Sterlin 66,15 ₺ %0,39
Gümüş 90,76 ₺/gr %0,67
Ethereum $2.420,59 %0,83
İsviçre Frangı 60,17 ₺ %0,47
Kanada Doları 35,06 ₺ %0,44
Avustralya Doları 34,44 ₺ %0,48
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,20 ₺ %0,21
BAE Dirhemi 13,50 ₺ %0,11
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,49
Çin Yuanı 7,41 ₺ %0,15
İSTANBUL 12°C 6.633,21 ₺/gr 49,56 ₺ 55,77 ₺
Anasayfa GÜNCEL Yeni Yılda E-DEVLET ten Birçok Sorgu Gerçekleştirilecek.
fatihaktuel

Yeni Yılda E-DEVLET ten Birçok Sorgu Gerçekleştirilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 2019 yılında e-Devlet üzerinden vergi borcu, trafik cezası, muayene, sigorta bilgileri gibi farklı kamu kurum ve kuruluşlarındaki bilgilere tek bir hizmet üze

· 4 dk okuma · 77 okunma
0Yorumlar
Yeni Yılda E-DEVLET ten  Birçok Sorgu Gerçekleştirilecek.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcı sayısında 40 milyon olan yıl sonu hedefinin, 1 Aralık itibarıyla aşıldığını belirterek, e-Devlet e 4 binden fazla elektronik hizmeti kullanıcılarımıza sunuyoruz. Bu yıl toplam hizmet kullanım sayısı, 2 milyar 527 milyon 133 bin 163e ulaştı. dedi.

Bakan Turhan,  e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcı sayısının yıl sonu hedefi olan 40 milyonun 1 Aralık itibarıyla geçildiğini söyledi.

e-Devlet e 4 binden fazla elektronik hizmetin, kullanıcılara sunulduğunu dile getiren Turhan, kasım ayında günlük ortalama 7 milyon 605 bin 550 hizmet kullanımı gerçekleşirken, toplam hizmet kullanım sayısının ise 228 milyon 166 bin 513 olduğunu bildirdi.

Turhan, bu yıl toplam hizmet kullanım sayısının 2 milyar 527 milyon 133 bin 163e ulaştığına dikkati çekerek, bu kapsamda Alt-Üst Soy Bilgisi sorgulama hizmetinin 34 milyonun üzerinde kullanıldığını belirtti. Turhan, 2018 yılı içerisinde İmar Barışı Kayıt, Askerlik Yoklaması ve Bedelli Askerlik, Halk Kütüphaneleri Üyelik, Üniversite Kayıt Başvurularının e-Devlet en yapıldığına dikkati çekti.

Kullanıcıların yüzde 63ü erkek, yüzde 37si kadın

Bakan Turhan, 41 milyon 113 bin 762 kayıtlı e-Devlet Kapısı kullanıcısının yüzde 63ünün erkek, yüzde 37sinin kadın olduğunu belirterek, yaş aralıklarına göre bakıldığında ise kullanıcıların yüzde 32,4ünün 15-30 yaş arası, yüzde 35,4ünün 31-46 yaş arası, yüzde 22,8inin 47-62 yaş arası, yüzde 8,3ünün 63-78 yaş arası ve yüzde 1,1inin 79-126 yaş arasındaki vatandaşlardan oluştuğunu kaydetti.

e-Devlet Kapısı sistem altyapısının 7 gün 24 saat kesintilere ve sızmalara karşı izlendiğini anlatan Turhan, kamu kurum ve kuruluşları ile yapılan entegrasyonların güvenli bir ağ üzerinde şifreli olarak gerçekleştirildiğini söyledi. 

Turhan, e-Devlet e veri tutulmadığını ancak kurumlarda olan dataların güvenli ağ aracılığıyla vatandaşlara sunulduğunu vurguladı.

Bin 884 hizmetin e-Devlet Kapısı mobil uygulamasından verildiğini ifade eden Turhan, Hem Android hem de IOS işletim sistemli mobil cihazlarda uygulamalarımızı sunuyoruz. Hizmetleri sunduğumuz uygulamamızın yanı sıra Belge Doğrulama ve e-Devlet Anahtar uygulamaları uygulama marketlerinde yer alıyor. değerlendirmesinde bulundu.

Turhan, e-Devlet Kapısı ile 69 ildeki 293 belediyenin sunduğu hizmetlerin yanı sıra 14 yerel hizmet kurumunun sunduğu bilgi ve hizmetlerin de kullanıcılara verildiğini anlattı.

Ticaret Bakanlığının, tüzel kişiliklere ve tüm ticari işletmelere ilişkin merkezi bir veri tabanının oluşturulması amacıyla Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) projesinin hayata geçirildiğini dile getiren Turhan, şöyle devam etti:

Şirketler, kuruluş dahil birçok işlemlerini bu platformda gerçekleştirebilmektedir. MERSİS ile tüzel kişiliklerin sahipleri ve ortakları kayıt altına alınmaktadır. Bu sayede MERSİS numarası ile şirket sahipleri ve ortaklarının kimlik numaraları eşleştirilebilmektedir. Bu bilgiler kullanılarak e-Devlete, Sahibi/Ortağı/Yetkilisi Olduğum Ticari İşletme veya Şirketler, Ticari İşletme ve Şirket Sorgulama hizmetleri entegre edilmiştir. MERSİS verileri kullanılarak, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile yapılacak ortak çalışmalar sonucunda e-Devlet e tüzel kişiliklere yönelik birçok hizmet açılabilme potansiyeli bulunmaktadır.

Bakan Turhan, e-Devlet e engellilere yönelik birçok projenin sürdüğünü ifade ederek, işitme veya konuşma engelli vatandaşlara hizmet verildiğini aktardı.

2019da hizmetler konsept bazlı olacak

Gelecek yılda da e-Devlete hizmet entegrasyonlarının hızla devam edeceğine dikkati çeken Turhan, E-dönüşümde yaşadığımız hızlı gelişmeler neticesinde artık hizmetlerimizi konsept, konum ve süreç bazlı olarak geliştirmeyi hedefliyoruz. diye konuştu.

e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan hizmetlerdeki bilgilerin konusuna göre gruplanarak, ilişkilendirilerek yeni bir hizmet halinde kullanıcı odaklı olarak sunulacağını ifade eden Turhan, kullanıcıların araçlarına ait vergi borcu, trafik cezası, muayene, sigorta bilgileri gibi farklı kamu kurum ve kuruluşlarındaki bilgilere tek bir hizmet üzerinden erişebilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Turhan, Bu şekilde kurgulanacak hizmetler ile kullanıcıların konumlarına göre öneriler sunabilecek asistan uygulamalar geliştirilebilecek. dedi.

Süreç bazlı hizmetler için 3 önemli kavramın netleşmesinin gerektiğini vurgulayan Turhan, veri, hizmet ve süreç envanteriyle bütünleşik, tek bir işlemle süreçlerin tetiklendiği ve sonucunun üretildiği hizmetleri e-Devlet en sunacaklarını sözlerine ekledi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

11 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

17 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

17 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

17 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

17 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

23 gün önce

Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...

Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...

23 gün önce

Manisa'da okula silahlı saldırı

Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında

24 gün önce

22 ilde C31K çetesine operasyonu!.

Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...

1 ay önce

okullarda uyum haftası başladı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...

1 ay önce

AHBAP a 5. Dalga Operasyon

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...

1 ay önce

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

1 ay önce