UKOME den Köprü Geçişerine Revize
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçişlere ilişkin UKOME kararının revize edildiği bildirildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü den geçişine izin verilen araç sınıf ve modellerin belirtildiği UKOME kararınca ilgili kanun gereği uygulanan cezai yaptırımların, Resmi Gazetede yayımlanan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yeniden düzenlendiği anımsatıldı.
Söz konusu düzenleme kapsamında, araç sınıfları itibarıyla geçmesi yasak olmasına rağmen 2 Kasım 2016dan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü den geçenlere idari para cezası uygulanmayacağı, verilmiş cezaların tebliğ edilmeyeceği, tebliğ edilenlerin tahsilatından vazgeçileceğine işaret edilen açıklamada, varsa yapılmış itirazlar veya açılmış davalar hakkında resen karar verilmesine yer olmadığının kararlaştırılacağı, yargılama ve takip giderinin taraflar üzerinde bırakılacağı ve vekalet ücretine hükmedilmeyeceğinin altı çizildi.
Tüm 1. sınıf araçlar köprülerden geçebilecek
İlgili maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan tahsilatların, 28 Şubat 2019a kadar başvurulması halinde 29 Mart 2019a kadar ret ve iade edileceği vurgulanan açıklamada, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü de geçişine izin verilen araçların yeni alınan UKOME kararıyla revize edildiği belirtildi. Açıklamada, güncel UKOME kararına göre, tüm 1. sınıf araçların Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ü kullanabileceği belirtildi.
2. sınıf araç olup, ruhsatında kamyonet veya otomobil yazan araçların ise sadece Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ü kullanabileceği ifade edilen açıklamada, söz konusu araçların 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ü kullanmalarındaki yasağın devam ettiği bildirildi.
Açıklamada, 2, 3, 4 ve 5. sınıf olup, ruhsatında kamyon, otobüs (tüm yolcu servis araçları, toplu taşıma araçları, turizm, okul, İETT ve Özel Halk Otobüsü, Otobüs AŞ, taksi dolmuş, karavan gibi hariç) tır ve çekici yazan araçlara Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü de uygulanan yasakların devam ettiğine işaret edilerek, bu araçların Yavuz Sultan Selim Köprüsü ü kullanma zorunluluğunun bulunduğu kaydedildi.
Benzer Haberler
Fatih Milli eğitimine bağlı okul adres ve telefonları...
...
AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN
AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN
Fatih Belediyesi’nden Bir Kültür Hizmeti Daha… Fatih’in...
Fatih Belediyesi Kültür Yayınları Kapsamında ’Tarihi Yarımada Fatih’in Kitabı adlı...
İSTANBUL Haberleri
Tümüİstanbul'da yarın bu yollar kapalı
Pazar günü İstanbul'da düzenlenecek 21. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle birçok yol trafiğe...
İstanbulda Ekmeğe Zam
İstanbul'da ekmeğe zam geliyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) kent genelinde uygulanacak yeni...
İSKİ den 3 ilçeye Su Kesintisi Duyurusu
Yapılan açıklamaya göre, Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş'ta 8 Temmuz Salı günü akşam 22.00'dan...
Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti yönetimine geçti
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe'nin yolsuzluk soruşturması kapsamında...
İstanbullular Dikkat
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), bazı hatlarda yapılacak çalışmalar nedeniyle...
Güngören’de kentsel dönüşümde ilave 2 kat imar hakkı
Belediye Meclisi’nde onaylanan yeni düzenleme, parsel birleşmelerine ilave iki kat imar hakkı...
İstanbula 2500 Yeni Taksi
İBB Meclisi, mahkeme kararı doğrultusunda şartları değiştirilerek '29 yıllığına ruhsat verilmek...
İstanbul Avcılarda Metrobüs Kazası
İstanbul Avcılar'da bir metrobüs, önünde seyreden metrobüse arkadan çarptı. Kazada 16 yolcunun...
AKOM VE METEOROLOJİ Saat 18:00 dan sonrasına dikkat
Meteoroloji ve AKOM, akşam saatlerine dikkat çekerek yağışın artarak devam edeceğini belirtti....
İstanbul'da 8 ilçede okullar tatil edildi
Meteoroloji ve AKOM'un uyarıları sonrası İstanbul'da kar yağışı iyiden iyiye etkisini artırırken...
İstanbul a yeni İlçe
İstanbul’da 39 ilçeye bir yenisi daha ekleniyor. Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane ve Eyüpsultan’dan...
İBB'den 100 bin öğrenciye 15 bin TL burs
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 100 bin üniversite öğrencesine 15 bin TL eğitim desteği verecek....




