Polis eşini ihbar etti, rüşvet çetesi çöktü!
Sabah gazetesinin haberine göre, yüksek harcama yapan polis kocasını ihbar eden bir kadın, karakoldaki rüşvet çetesini çökertti.
İstanbulda yaşayan Sevgi B. ve Mahmut B. çifti, 20 yıllık evliydi. 4 çocukları vardı. Trafik polisi olan Mahmut B., Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliğinde çalışıyordu.
Sevgi B., kocasının son dönemdeki yüksek tutarlı harcamalarından şüphelendi. Rüşvet aldığını düşündü ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.
Kocasını ihbar eden Sevgi B. ifadesinde şunlar söyledi: Eşimin rüşvet aldığı hususunda çok ciddi şüphelerim var. Çünkü kendisinin harcamaları çok yüksek miktarda. Eşimin rüşvet aldığını görmedim ancak 4 ay önce bir vatandaş evimize geldi. Zarf içerisinde miktarının ne olduğunu bilmediğim parayı eşime direkt verdi.
Rüşvet vermekle suçlanan isimler şöyle: Halkalı Minibüsçüler Derneği Başkanı İbrahim Y., Sefaköy Kamyon ve Minibüsçüler Şoförler Esnaf Odası Başkanı İhsan Ç., Hamzaoğlu Turizm Şirketinin sahibi Hayati H., Baştur Turizm Şirketi yetkilisi Adil B., Şamiloğlu Turizm Şirketi yetkilisi Tuncay Ş., Kargokar Taşımacılık Şirketi yetkilisi Önder E., Boğaziçi Beton Şirket yetkilisi Abdurrahman A., Çeliksan Tetik Turizm Şirketi yetkilisi Ceyhun T., ŞHN Turizm Şirketi sahibi Aziz Ş., Hak Hafriyat Şirketi yetkilisi Naci A., Şua İnşaat yetkilisi Selçuk A.
31 YILA KADAR HAPİS
Konuyla ilgili soruşturma açıldı. Mahmut B. ile aynı birimde çalışan Hüseyin Ö. ve diğer polisler araştırıldı. Sonuçta da rüşvet çarkı belirlendi. Çete üyeleri, topladıkları rüşvetleri bir havuza aktarıyor sonra da aralarında paylaşıyordu. Soruşturmanın ardından Mahmut B. ve Hüseyin Ö. ile birlikte toplam 46 kişi hakkında Rüşvet almak, rüşvet vermek, rüşvete aracılık etmek suçlarından ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Mahmut B.nin 31 yıla kadar, Hüseyin Ö.nün ise 18 yıla kadar hapsi istendi.
İKİ DOSYA BİRLEŞECEK
Mahmut B. ile aynı birimde görevli polis memurları Taner E., Çetin K., Mahmut C.K., Yalçın T., Remzi Y. ve Mustafa A.ya ise asliye ceza mahkemesinde görevi kötüye kullanmaktan dava açılmıştı. İki dosyanın birleştirilmesi istendi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu yağışı sonrası Kuzey Marmara Otoyolu'nda 3 aracın...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Motorine 12,94 TL, benzine ise 1,09 TL civarında gelen indirim yerini yeni zamlara bıraktı. Bu...
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
GÜNCEL Haberleri
TümüKuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu yağışı sonrası Kuzey Marmara Otoyolu'nda 3 aracın...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Motorine 12,94 TL, benzine ise 1,09 TL civarında gelen indirim yerini yeni zamlara bıraktı. Bu...
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
Ümit Erkol Gözaltına Alındı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.
"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...
İran'da peş peşe patlamalar
Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...
BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...
Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!
Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...
İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma
Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...
Üsküdar Belediyesine Operasyon
Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...
Çocuk suçlarında yeni model
TBMM bünyesinde çalışmalarını sürdüren Suça Sürüklenen Çocuklar Komisyonu, çocuk adalet sistemini...
Komutan Fethali Zade öldürüldü
Devrim Muhafızları’na bağlı Fatehin Birliği Komutanı Muhammed Ali Fethali Zade hayatını kaybetti....





