Sağlık ta 11 BİN Personel Alımı Gerçekleşecek
Sağlık Bakanı Akdağ, Sağlıkta da mülakatla personel alımını başlatacağız dedi.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bakanlık bünyesinde 2 bin 18 kişinin ihraç edildiğini söyledi. 2017 yılından itibaren mülakatla alım yapacaklarını ifade eden Akdağ, atamalarla ilgili, Yıl sonuna kadar doktorlar hariç 11 bin sağlık personeli alacağız dedi.
İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci Esat Bindesenin sorularını cevaplandırdı. FETÖ soruşturmaları kapsamında bakanlık içerisinde 2 bin 18 kişinin ihraç edildiğini söyleyen Bakan Recep Akdağ, Bugüne kadar 2 bin 18 kişiyi ihraç ettik. Ama çok önemli sayıdaki kişiyi açığa almıştık görevlerine iade ettik.
Önümüzde de ihraç için Başbakanlıkla görüştüğümüz bir liste var. Oldukça önemli sayıda da iadesini düşündüğümüz kişiler de mevcut. Neden açığa alınanların iadesinde çok çabuk davranmıyoruz? Çünkü acele davranma bir taraftan bizi, Allah korusun yanlışlıkla onları ihraca sürükleyebilir. Dolayısıyla arada kaldığımız durumlar için açığa alma durumunu sürdürüyor ve delilleri yeniden gözden geçiriyoruz.
Bu yüzden açıkta olanların bir kısmı bekliyor. Yakın zamanda ihraç edeceklerimizin bir kısmı ve iade edeceklerimiz olacak dedi.
2017YE KADAR 11 BİN PERSONEL ALACAĞIZ
2016 yılı içerisinde 11 bin personeli alacaklarını ifade eden Bakan Akdağ şöyle konuştu: Ekim ve Kasım aylarında 3er bine yakın sınavla aldığımız sağlık personelini alacağız. Bu arada peyderpey doktorlarımızı da kuralarla atama yapıyoruz. Dolayısıyla bu sene 11 bine yakın personelin atamasını yapmaya gayret gösteriyoruz. 2017 yılında bize garanti olarak verilmiş atama sayısı 12 bin kişi.
Bunun içinde doktorlar hariç. Bu sayı bana göre tabiki de yetersiz inşallah bunu artırmaya çalışacağız. Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı mülakat uygulamasını biz de 2017 yılında başlatmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili Başbakanlığımıza bir teklifte bulunduk. Çünkü bizim göreve ilk başlayan personellerimizi ihtiyaç bölgelerinde tutmamız lazım.
İhtiyaç halinde hastanelerin bir kısmı askere hizmet edecek
Terör bölgelerinde ihtiyaç durumunda sadece askere yönelik hizmet verecek hastanelerin olabileceğini anlatan Bakan Akdağ, Silahlı kuvvetlerin ihtiyacı varsa bu hastanelerin bir kısmını da sadece askerlere hizmet eder halde tutacağız. Diyelim ki terör bölgesine çok yakın bir yerde yoğun ihtiyaç var.
Biz oraya sivil hasta almayacağız sadece asker hasta alarak hizmeti devam ettireceğiz. Silahlı kuvvetlerin bu askeri sağlık hizmetlerinde birden dörde kadar sıralanan rolleri var. Cephede başlıyor en gelişmiş hastanede tamamlanıyor.
Rol bir ve iki cephede ve cepheye yakın yerde verilen hizmetler ve silahlı kuvvetler buna odaklanacak. Geri kalanını biz zaten hastanelerde yapacağız diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sağlık Çalışanlarına Yıpranma Payı Geliyor
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının da yıpranma payından yararlanması için kanun...
Sağlık Çalışanlarına Yıpranma Payı Geliyor
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının da yıpranma payından yararlanması için kanun...
Akdağ: Bir Amerika yok, birkaç Amerika var
Başbakan Yardımcısı Akdağ, F-35 savaş uçaklarının satışı ile ilgili, ABD in çelişkili kararlar...
GÜNCEL Haberleri
TümüAdalar Belediyesi ne rüşvet soruşturması operasyonu
İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 41...
MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ
Milli Tarih Platformu, her ay geleneksel olarak düzenlediği konferans serisinin dönem finalini,...
Denizli'de şok uyuşturucu operasyonu.
DENİZLİ'de yapılan uyuşturucu operasyonundan gelen son dakika gözaltı haberleri şaşırttı....
Seferihisar belediyesine 2. dalga operasyon!
İzmir Seferihisar Belediyesi'ne yönelik 6 milyon TL'lik rüşvet soruşturmasının ikinci...
Akın Gürlek ten Yaptırım Listesi Açıklamalarına Sert Mesaj
Gürlek :Bu metinler üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı kurumlarını hedef almak, milli...
Doksan Firari Türkiye ye İade Edildi.
İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar neticesinde, 90 firari Türkiye'ye iade edildi....
MEB LGS -2026 Cevap Anahtarını Yayınladı..
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 2026 LGS merkezi sınavı sona erdi. MEB'in...
Binlerce savcı ve hakimin görev yeri değişti
HSK'nın 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi ile büyük bir değişiklik yaşandı. Bu...
Muhsin Yazıcıoğlu Dosyası yeniden açılıyor !!
"Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasının ardındaki gerçekler yeniden gündeme geliyor!...
Uyuşturucu operasyonunda 3 kişiye tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 3 kişi tutuklanırken, birçok ünlü isim adli kontrol şartıyla serbest...
Ünlülere uyuşturucu yeni operasyonu
Ünlülere yönelik yürütülen uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında yeni bir operasyon dalgası...
Karadeniz'de heyelan alarmı.Evler boşaltılıyor
Karadeniz'de etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle Giresun'da heyelan alarmı verildi. Ne oldu:...




