BORSA
BIST 100 14.012,42 %0,57
Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74
Bitcoin $80.043 %0,57
Dolar 48,49 ₺ %0,22
Euro 56,36 ₺ %0,25
Sterlin 65,48 ₺ %0,22
Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93
Ethereum $2.510,43 %2,35
İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06
Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10
Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26
BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25
Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23
Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
İSTANBUL 28°C 6.898,85 ₺/gr 48,49 ₺ 56,36 ₺
Anasayfa GÜNCEL Selam Tevhid soruşturmasında 28 asker gözaltında
fatihaktuel

Selam Tevhid soruşturmasında 28 asker gözaltında

Selam Tevhid soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 34 muvazzaf askerden 28i gözaltına alındı.

· 3 dk okuma · 64 okunma
0Yorumlar
Selam Tevhid soruşturmasında 28 asker gözaltında

Kamuoyunda Selam Tevhid olarak bilinen sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü adlı soruşturmada usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin \paralel yapıya\ yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 28 muvazzaf askerin savcılık ifadesi alınıyor.

Operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 34 muvazzaf askerden gözaltına alınanların sayısı 28e ulaştı. Kalan 6 asker ise yakalama işlemleri sürüyor. 

Gözaltına alınan askerlerin ifadesi, İstanbul Merkez Komutanlığı da soruşturmayı yürüten savcılıkça dünden itibaren alınmaya başlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, \yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik, terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs\ iddiasıyla \paralel yapıya\ yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyonu askere uzanmıştı.

Başsavcılıkça, sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü adlı soruşturma kapsamında yapıldığı belirlenen Hatay ve Adanada MİTe ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında Siyasi ve askeri casusluk, devlet sırlarını kasten açıklamak suçlarından kamu davası açılan Hatay, Ankara ve Adana İl Jandarma Komutanlıklarında görev yapan 34 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmişti.  

Soruşturmanın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, daha önce yürütülen ve takipsizlik kararı verilen sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü\ soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin 22 Temmuzda yapılan operasyonda, aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayünün de olduğu 11 emniyet görevlisi tutuklanmıştı. 

Soruşturmayı genişleten savcılık, yeni deliller doğrultusunda Şubat 2015de düzenlenen 2. operasyonda, \terör örgütü kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, erör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs\ suçlarından 29 şüpheli polis hakkında gözaltı kararı vermişti. Operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden, 17si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Bu operasyonda Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

\Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü\ soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin \paralel yapıya\ yönelik 22 Temmuzdan bu yana yürütülen soruşturma kapsamında toplam 28 kişi tutuklanmıştı. 

Muhabir: Muhammed Enes Can-Murat Kaya   a.a 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

1 gün önce

Enflasyon Rakamları Açıklandı.

Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...

3 gün önce

12 Dev Adam, Dünya Kupasında

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...

5 gün önce

Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.

Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...

5 gün önce

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.

Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...

5 gün önce

135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.

İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...

5 gün önce

Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım

Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...

11 gün önce

DASK ta yeni değişiklik

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...

11 gün önce

AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...

12 gün önce

Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...

12 gün önce

Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...

12 gün önce

Kuriş soruşturmasında 3. dalga

Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...

12 gün önce