Şenere Cumhurbaşkanına hakaretten dava
Eski bakanlardan Şener hakkında, Twitter hesabında yaptığı paylaşımlarda cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle iddianame hazırlandı.
Eski bakanlardan Abdüllatif Şener hakkında, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında yer alan ifadelerle cumhurbaşkanına hakaret suçu işlediği gerekçesiyle iddianame düzenlendi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müşteki sıfatıyla yer aldı.
Şenerin değişik tarihlerde Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Erdoğanın kişilik haklarına saldırı kastıyla şeref, haysiyet ve onuruna yönelik ağır hakaret, saldırı ve iftirada bulunulduğu gerekçesiyle Erdoğanın avukatı Ahmet Özel şikayet dilekçesi verdi.
Aynı zamanda Gökhan Diner isimli bir vatandaşın da Başbakanlık İletişim Merkezine aynı suçlamayla şikayette bulunması üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şenerin Ankarada ikamet etmesi üzerine dosyayı yetkisizlik kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Şener, söz konusu hesabın kendisine ait olduğunu ancak hesabın Ayyıldız Tim isimli bir grup tarafından ele geçirilip paylaşımların yapıldığını öne sürdü.
Yapılan araştırmada söz konusu paylaşımların, düşünce açıklama hürriyeti ve sert eleştiri kapsamında olmadığı kaydedilen iddianamede, Yapılan paylaşımlar, Cumhurbaşkanı Erdoğanın onur, şeref ve saygınlığına saldırı niteliğindedir. Her ne kadar şüpheli savunmasında hesabının şifresinin çalındığını ve suça konu paylaşımları kendisinin yapmadığını belirterek suçlamayı kabul etmemiş ise de şifrenin çalındığına dair müracaatının ve delilinin bulunmamasına karşılık savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirilerek savunmasına itibar edilmediği, bu şekilde şüphelinin üzerine atılı cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği anlaşılmakla, eylemine uyan sevk maddeleri gereğince cezalandırılması talep olunur. ifadelerine yer verildi.
İddianamede, Şenerin cumhurbaşkanına hakaret suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
ERDOĞANDAN KATILMA TALEBİ
Cumhurbaşkanı Erdoğanın avukatı Hüseyin Aydının, Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesine verdiği müdahillik dilekçesinde, Şenerin dava konusu açıklamalarının, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu
un 299. maddesinde düzenlenen cumhurbaşkanına hakaret suçunun unsurlarını taşıdığı hatırlatıldı.
Şenerin paylaşımlarının ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesinin mümkün olmayacağı belirtilen dilekçede, emsal mahiyetindeki kararlara da yer verildi. Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:
Sanık, seçilmiş ilk cumhurbaşkanımızı hedef alarak yaptığı açıklamalarla cumhurbaşkanımıza karşı onur şeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler kullanmış kişiliği, saygınlığı ve itibarını hedef alınarak atılı suçu alenen işlemiştir. Aleniyet, hakaret suçunun belirsiz sayıdaki kimse tarafından bilinip görülebileceği şekilde işlenmesidir. Sosyal medya yolu ile suça konu ifadelerin birçok kişiye ulaştığı açık olduğundan aleniyet unsuru gerçekleşmiş olup somut olayda suçun nitelikli hali olan ikinci fıkranın uygulanması gerekir.
Avukat Hüseyin Aydın, müdahilliklerine karar verilmesini ve Şenerin atılı suçtan cezalandırılmasını talep etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Şair Yılmaz Odabaşına Cumhurbaşkanına hakaretten dava
Odabaşı, Cumhurbaşkanına hakaret suçunu içeren TCK 299/1...
Paralel gazeteciye Erdoğana hakaretten dava
Güncel Haberleri Paralel gazeteciye Erdoğana hakaretten dava haberi Cumhurbaşkanı Erdoğana...
Zekeriya Öze Cumhurbaşkanına hakaretten ikinci dava
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın avukatları aracılığıyla şikayette bulunması üzerine Zekeriya...
GÜNCEL Haberleri
TümüYargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...
Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...
Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...
Manisa'da okula silahlı saldırı
Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında
22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...




