BORSA
BIST 100 12.250,68 %0,82
Altın 6.589,05 ₺/gr %0,27
Bitcoin $83.445 %0,20
Dolar 49,40 ₺ %0,03
Euro 55,41 ₺ %0,10
Sterlin 65,60 ₺ %0,15
Gümüş 93,07 ₺/gr %0,97
Ethereum $2.502,56 %1,05
İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,09
Kanada Doları 34,78 ₺ %0,12
Avustralya Doları 34,58 ₺ %0,25
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,16 ₺ %0,06
BAE Dirhemi 13,45 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,52
Çin Yuanı 7,38 ₺ %0,03
İSTANBUL 17°C 6.589,05 ₺/gr 49,40 ₺ 55,41 ₺
Anasayfa GÜNCEL TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri açıklandı
fatihaktuel

TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri açıklandı

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödüllerini kazanan isimler belli oldu. 2016 Basın Özgürlüğü Ö

· 3 dk okuma · 95 okunma
0Yorumlar
TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri açıklandı

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödüllerini kazanan isimler belli oldu. 2016 Basın Özgürlüğü Ödülü Büyük Seçici Kurulu, 12  Temmuz 2016 Salı günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Merkezinde toplandı.

Basın Özgürlüğü Ödülleri Büyük Seçici Kurulunda bu yıl; Türkiye Barolar Birliği Denetleme Kurulu Üyesi Avukat Cumhur Arıkan, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç,  İletişim Araştırmaları Derneği Genel Sekreteri Füsun Özbilgen, İletişim Mezunları Derneği Başkanı Hüseyin Irmak, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, TGC önceki Başkanı Orhan Erinç, gazeteci yazar Altan Öymen, İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Özden Cankaya, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Kadri Gürsel, TGC Başkanı Turgay Olcayto ve TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş yer aldı.

Büyük Seçici Kurul Başkanlığına Altan Öymenin, raportörlüğüne Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneşin oybirliği ile seçilmelerinin ardından adayların değerlendirilmesine geçildi.

KİŞİ DALINDA ÜÇ İSiM ÖDÜLLENDİRİLDİ

2016 Basın Özgürlüğü Ödülü Kişi dalında kameraman Refik Tekin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmaka verildi.

Kameraman Refik Tekin, halkın haber alma, gerçekleri öğrenme hakkı adına, uğradığı her türlü baskıya, sözlü ve fiziksel saldırıya rağmen görevini yapmaya devam eden basın emekçileri adına ödüle değer görüldü.

Hukukçu Yaman Akdeniz ve Kerem Altıparmaka ise basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü konusunda internet ve sosyal medyadaki hak ihlalleriyle ilgili verdikleri hukuksal mücadele nedeniyle ödüllendirildi.

GAZETECİLERE YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRDİKLERİ İÇİN...

2016 Basın Özgürlüğü Ödülü Kurum dalında Uluslararası Basın Özgürlüğü Örgütleri Koalisyonunu oluşturan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Gazetecileri Koruma Komitesi  (CPJ), Uluslararası Pen, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Sansür İndeksi (Index of Censorship), Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), Avrupa Gazeteciler Federasyonu (AEJ),  Etik Gazetecilik Ağı ödüle değer görüldü.

Büyük Seçici Kurul, Uluslararası Basın Özgürlüğü Örgütleri Koalisyonu nu Türkiyedeki basın özgürlüğüne yönelik saldırılara karşı benzeri ilk kez yaşanan bir dayanışma sergiledikleri, hak ihlallerini uluslararası platforma taşıdıkları ve gazetecilere yalnız olmadıklarını hissettirdikleri için ödül verdiklerini duyurdu.

DHA



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

9 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

15 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

15 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

15 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

15 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

21 gün önce

Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...

Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...

21 gün önce

Manisa'da okula silahlı saldırı

Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında

22 gün önce

22 ilde C31K çetesine operasyonu!.

Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...

1 ay önce

okullarda uyum haftası başladı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...

1 ay önce

AHBAP a 5. Dalga Operasyon

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...

1 ay önce

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

1 ay önce