Yapay Zeka Bakanlığı Geliyor!
2019’da Türkiye’de yönetim anlayışı sil baştan değişecek. Yeni sistemde planlanan en dikkat çekecek düzenleme ise Yapay Zeka bakanlığı olacak.
Türkiye, 2019da yapılacak seçimlerin ardından bambaşka bir sisteme uyanacak ve ‘Eski Türkiye dönemi artık tamamen kapanmış olacak.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile modern ve hızlı bir yönetim sistemine geçecek olan Türkiye, yeni dönemde her alanda çağa ayak uydurmak için yeni atılımlar yapacak. Bu kapsamda çalışmalarına hız veren uyum yasalarını komisyonunun önünde dikkat çeken bir yenilik de var.
Komisyonun yeni sistemde bakanlıkların yapısını tamamen veya kısmen değiştirecek düzenlemeler üzerinde duruyor. Bunların arasında en önemlilerinden birini de, yapay zekaya göre yani teknolojik devrimlere göre yeni bir bakanlığın dizayn edilmesi süreci oluşturuyor.
TÜRKİYEDEN TEKNOLOJİK DEVRİM İÇİN HAMLE
Dünyada teknoloji artık farklı boyutlara ulaştı. Teknoloji devleri robotlardan insansız araçlara kadar birçok devrime imza atarken Türkiye de son yıllarda yakaladığı başarıları devam ettirmek istiyor.
Bu kapsamda dünya devleri ile yarışabilmek ve geleceğe yatırım yapabilmek adına ilk adımlardan biri de yapay zeka alanında atılacak adımlar olacak. Türkiyenin kendi teknoloji varlığını oluşturabilmesi için çok büyük önem taşıyan çalışmalar, Bakanlığın son yapısını da şekillendirecek.
YAPAY ZEKA BAKANLIĞI
2019da yeni sistemle bazı bakanlıkların birleştirilmesi ya da bazı bakanlıkların kaldırılması kapsamında yapay zeka gibi çağa uygun yeni bakanlıklar kurulmasının da uyum yasaları çalışmaları kapsamında gündeme gelmesi bekleniyor. Bilişim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yeniden yapılandırılarak yapay zeka bakanlığı olarak dönüştürülmesi yeni planların dahilinde.
TÜRKİYE TEKNOLOJİDE BELİRLEYİCİ OLMAK İSTİYOR
Yapay zeka özellikle son yıllarda çok konuşulan ve dikkat çeken bir teknolojik gelişme. Hatta bazı ülkelerde yapay zeka ile yargı sisteminde ve tıp alanında faaliyetler yürütülmekte. Özellikle tıp alanında sağlanan yüzde 40lık gibi başarılar yapay zekanın önemini ortaya koyuyor.
Bu nedenle gelecek dönemlerde teknolojiden daha fazla faydalanmak ve yatırımlarını ona yöne çevirmek isteyen bir Türkiye, yapılacak tüm gelişmelere destek olmak adına yön verici bir kurum oluşturmak istiyor.
Yeni Şafak,Haber7
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yapay zeka pazarında DeepSeek depremi
Çinli yapay zeka girişimi DeepSeek, geliştirdiği düşük maliyetli ve açık kaynaklı yapay zeka...
Afet Bakanlığı Geliyor
Yeni oluşturulacak Afet Bakanlığı, belediyelerin itfaiyelerini bünyesinde toplayacak, mevzuat...
koronavirüsü tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdiler
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Bilgisayar Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Ali Keleş, eşi Doç. Dr....
GÜNCEL Haberleri
TümüYargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...
Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...
Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...
Manisa'da okula silahlı saldırı
Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında
22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...




