AK Partili Cuma İçten: Nevruzda odunları değil silahları yakmak istiyoruz
Politika Haberleri AK Partili Cuma İçten: Nevruzda odunları değil silahları yakmak istiyoruz haberi AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Önümüzdeki Nevruzda odunları değil silahları yakmak
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Önümüzdeki Nevruzda odunları değil silahları yakmak istiyoruz dedi.
İçten, TBMMde düzenlediği basın toplantısında, Halepçe Katliamı da hayatını kaybedenleri rahmetle anarak, Çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce insanımızın katledilmesinin üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen o günün acısı zihnimizdeki tazeliğini koruyor diye konuştu.
Halepçede gerçekleştirilen soykırımın bugün Suriyede yapıldığını ifade eden İçten, Ne acıdır ki Halepçe katliamına zemin hazırlayan, Kürtleri yok etmesi için Saddam diktatörüne silah sağlayanlar bugün aynı rolü Suriyede oynuyor. Çeyrek asır önce Halepçeyi kana bulayan katiller bugün aynı katliamı Suriyede yapmaya devam ediyor ifadelerini kullandı.
Bugüne kadar mazlum ve mağdur insanlara kucak açan Türkiye in her şeye rağmen sınır kapılarını açarak 10 binlerce Kürt vatandaşa sahip çıktığını ve acılarına ortak olduğunu vurgulayan İçten, şöyle devam etti:
Dün Kürt kardeşimiz için gösterdiğimiz misafirperverliği bugün yerlerinden edilen 2 milyon Suriyeli kardeşimiz için gösteriyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de aynı duyarlılığı göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Halepçede hayatını kaybeden bütün şehitleri rahmetle anıyorum. Rabbim benzer acıyı hiçbir millete, hiçbir dine, hiç bir ülkeye, kısaca insanlığa hiç bir zaman yaşatmasın.
Gazetecilerin soruları üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Kürt sorunu yoktur açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçten, Ben 4 yıldır milletvekili olduğum günden bu güne kadar Kürt sorununun olmadığını ifade ediyorum. Bana göre Kürt sorunu 26 maddelik Anayasa referandum paketi çıktığında kesinlikle bitmiştir. Bir Kürt olarak bunu ifade ediyorum dedi.
Çözüm Süreci in önemine değinen ve Önümüzdeki Nevruzda odunları değil silahları yakmak istiyoruz diyen İçten, şunları kaydetti:
Kürtlerin devlet kurma gibi, eyalet oluşturma gibi, özerklik gibi bir talepleri yok. Ne İstanbulu Diyarbakırdan ayırabilirsiniz ne Diyarbakırı İstanbuldan ayırabilirsiniz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, eşit ve adaletli bir ülkede, birlikte ve beraber, aynı vatanda, aynı bayrak altında yaşamak istiyoruz. Bizim talebimiz bu. Şimdi geldiğimiz demokratikleşme noktasında tüm bu taleplerin giderildiğine inanıyorum. Elbette yapılması gerekenler vardır ama Meclis bunu konuşabileceğimiz yerdir.
Kürtlerin PKK ın silah bırakmasını talep ettiğini vurgulayan İçten, 140 Kürt anne Diyarbakır meydanında sen benim çocuğumu dağa zorla çıkardın, ben ölüm istemiyorum, savaş istemiyorum, gözyaşı istemiyorum, benim çocuklarımı ver diyor. Annelerin bir çoğu Kandile gitti, haftalarca orada kaldılar, gözyaşı döktüler, o çocukları anneleriyle bile görüştürmediler. Eskiden Kürtler devleti PKKya şikayet ederken AK Parti iktidarıyla Kürtler PKKyı devlete şikayet etmiştir ve Çözüm Süreci de bunun için başlamıştır diye konuştu.
Cuma İçten, Eğer PKK silah bırakmıyorum derse bana göre hesap soracak kimse Kürt halkının kendisidir. Çünkü PKK ın silah bırakmaktan başka çaresi ve hiç bir argümanı kalmamıştır değerlendirmesinde bulundu.
Benzer Haberler
Fatih İLÇESİ 2015 SEÇİM SONUÇLARI
Fatih 2015 Genel Seçim Sonuçları AK PARTİ 44,36 % 103.644 2 CHP...
İşte TBMMdeki 600 milletvekilinin listesi
27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi in kesin olmayan sonuçlarına göre yeni dönemde TBMMde yer...
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
SİYASET Haberleri
TümüÖzel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....
AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...
İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı
Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...
Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...
GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...
CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...
YSK dan Yerel Seçim Kararı!
YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...
Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.
Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...
Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı
CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...
Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !
Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...
CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...




