BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
İSTANBUL 11°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET Bahçeli:Biz bize yeteriz
SİYASET

Bahçeli:Biz bize yeteriz

15.11.2016 12:24 7
Bahçeli:Biz bize yeteriz

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, AByi eleştirdi.

Birliğin Türkiye için yayınladığı İlerleme Raporu u değerlendiren Bahçeli, Avrupaya PKKya kendi ülkelerinde verdikleri destekler sebebiyle eleştirilerde bulunduktan sonra şunları söyledi:

İLERLEME RAPORU

İlerleme Raporu yayınlanmıştır. Özellikle altını çizmek istiyorum ki Hukukun üstünlüğü ve temel haklara ilişkin bazı düzenlemelerin Avrupa standartlarına uygun olmadığı ifade edilmektedir.

AB Komisyonu un hazırladığı ilerleme raporları yayınlandı. Özellikle, hukukun üstünlüğü ve temel haklara ilişkin düzenlemelerin Avrupa standartına uygun olmadığı değerlendirilmektedir. İlerleme raporu yine tarafgir şekilde kaleme alınmıştır. Avrupalıların aklı hala çözüm sürecinde kalmıştır. İlerleme raporunda yargı bağımsızlığındaki kötüleşmeye dikkat çekilmiş, gazetecilerin tutuklanması eleştirilmiştir. Şu işe bakın, Türkiye in Terörle Mücadele Kanunu un Avrupayla uyumlu olmadığı iddia edilmiştir. Ülkemizin beka mücadelesi verdiği böyle bir zamanda, AB in terörle mücadelemizi engelleme çabası sorunludur. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Belarus dönüşü uçakta ifade etmiştir. AB ile ilgili açıklamaları önemlidir. Eğer bizi istemiyorlarsa açıkça söylesinler. Nasıl İngiltere halka gittiyse biz de sorarız, ne derlerse onu yaparız. AB süreci uzayacak, müzakereler sudan bahanelerle kesintiye uğrayacaksa Türkiye in milli onurunu savunmak her vatanseverin görevi olmalıdır. AB bizim için zorunlu değildir.Türkiye Ankara başkent merkezli bir ülke, gerekirse kendi ayakları üstünde duracak, kimseye el avuç açmayacaktır. Türkiye in yarım asırdır omurgasız bir süreç için sürekli fedakarlık etmeye zorlanması, Türk milletine yakışmamaktadır. Buna millet karar verecektir. Biz kazanca değil ara bakarız, büyük ve yenilmez Türk milletiyiz. Ekonomik yaptırımlarla tehdit eden AP Başkanı ı da bu vesileyle haddini ve hududunu bilmeye davet ediyoruz.

HDP ve PKK DESTEĞİ İÇİN SÖYLEDİKLERİ

Bahçeli ilgili konu hakkında ise şunları söyledi:

HDPliler tutuklanınca kıyametler koparan AB yöneticileri, şehitlerimizin acını bir kez olsun paylaşmadı. Brüksel Mahkemesi in PKKyı terör örgütü değil de silahlı mücadele yapan örgüt olarak gösterme kepazeliği, hiçbir gerçeği değiştirmeyecektir. Brükseldeki havalimanına saldırı sonucunda 38 kişinin ölümü, sanıyorum bu ülkede bir şeyi değiştirmedi. Avrupa ın yolu Kandile çıkıyorsa diyeceğim odur ki; kimseye ihtiyacımız olmayacağından biz bize yeteriz. AB bizim için zorunlu değildir. Türkiye Ankara başkent merkezli bir ülke, gerekirse kendi ayakları üstünde duracak, kimseye el avuç açmayacaktır. Ekonomik yaptırımlarla tehdit eden AP Başkanı ı da bu vesileyle haddini ve hududunu bileye davet ediyoruz.

Paylaş:

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

1 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

1 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

6 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce

Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:

Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...

9 ay önce