BORSA
BIST 100 13.943,87 %0,95
Altın 6.168,06 ₺/gr %0,22
Bitcoin $63.939 %2,24
Dolar 47,38 ₺ %0,14
Euro 53,95 ₺ %0,09
Sterlin 63,27 ₺ %0,16
Gümüş 88,60 ₺/gr %1,07
Ethereum $1.855,72 %1,61
İsviçre Frangı 57,93 ₺ %0,00
Kanada Doları 33,63 ₺ %0,06
Avustralya Doları 33,08 ₺ %0,32
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,62 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,90 ₺ %0,14
Rus Rublesi 0,61 ₺ %1,98
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,23
İSTANBUL 21°C 6.168,06 ₺/gr 47,38 ₺ 53,95 ₺
Anasayfa SİYASET Berhan Şimşek milletvekilliği için başvurdu
fatihaktuel

Berhan Şimşek milletvekilliği için başvurdu

CHP İstanbul İl Başkanlığına gelerek başvuru yapan Berhan Şimşek daha sonra açıklamalarda bulundu. Sözlerine 4 şehit pilotun ailelerine başsağlığı diyerek başlayan Şimşek, aday adaylığı başvurusunda ö

· 4 dk okuma · 41 okunma
0Yorumlar
Berhan Şimşek milletvekilliği için başvurdu

CHP İstanbul İl Başkanlığına gelerek başvuru yapan Berhan Şimşek daha sonra açıklamalarda bulundu. Sözlerine 4 şehit pilotun ailelerine başsağlığı diyerek başlayan Şimşek, aday adaylığı başvurusunda önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna bilgi verdiğini dile getirdi.

Şimşek, Bu bir kontenjan aday adaylığı değil. Bu, arzu ettiğim ön seçime gireceğimi... Sayın İl Başkanıma bu bilgiye verdim, Sayın ilçe başkanı arkadaşlarımızla, tek tek kendilerini arayarak, önce hiç kimseye bilgi vermeden parti nezaketi gereği bu bilgileri paylaştım dedi. Berhan Şimşek, Türkiyenin yol ayrımında olduğunu ifade ederek, Önümüzde ki seçimde Türkiye hukukun üstünlüğüne inan insanlara, insan haklarına saygılı, özgürlükleri çoğaltan, kamu yönetimini saydamlaştıran bir ülke olacak ya da birilerinin elinde istedikleri gibi basa basa yok edecekleri bir ülke olacak. Onun için biz bu anlayışla yola çıkıyoruz. Ülkeye, barışı, özgürlüğü ve kardeşliği getirmemiz gerekiyor dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞANIN KENDİDİR

Şimşek, anayasanın ortadan kalktığı bir vaka yaşandığını belirterek, Tek adam; istediğim gibi ben bu ülkeyi yönetim anlayışını taşıyan bir kimlik var. Cumhurbaşkanı olması, Kenan Evren gibi her yerde mitingeler ve pati propagandası yapıyor. Anayasanın 104. maddesi Sayın Cumhurbaşkanına Bakanlar kuruluna başkalık etme yetkisini verir. Ama 104. madde soyut bir maddedir ve açıklamaları 119, 120 ve 121. maddeler ani hüküm olarak şöyle diyor; olağan üstü hallerde yapabilir. Ekonomik kriz, afet, savaş...

Sayın Cumhurbaşkanı Bakanlar Kuruluna başkanlık edebilir. Türkiyede böyle bir ekonomik kriz, savaş gözükmüyor ama Türkiyede biz olağanüstü durum var. O da Recep Tayyip Erdoğanın kendidir diye konuştu. 13 yıldan beri her gün ülkeyi bir düşman yaratarak yönettiler diyen Şimşek, Önce asker dedi, bürokrasi dedi, son bir düşman olarak da daha önce beraber olduğu bir grubu, bir yapıyı değerlendirmeye çalışıyor ve bizi kandırıyor. 13 yıldır bu halka, cambaza bak cambaza diyor, cüzdanları götürüyor. Bizde bakıyoruz, halkımızda haklı olarak bakıyor. Bu süreci hepiniz bilmeniz gerekiyor. İnsanların hayatında 1 yıl, 5 yıl uzun zamandır, 10 yıl çok uzun zamandır. Ama devletlerin hayatında 10 yıllar kısadır şeklinde konuştu.

AKPYE OY VERENLER DE MAĞDUR EDİLECEK

Berhan Şimşek, İç Güvenlik yasasıyla ilgili de açıklamalarda bulunarak, Bu yasanın aslı 1980li yıllarda bir Alman Hukukçu ortaya atmıştır. Bunun ilk uygulanması ise 2001. İkiz Kuleler olayından sonra Guantanamoda ABD uygulamıştır. Bunun adı düşman ceza hukukudur. Yani herkes düşmandır, makul suçludur, zanlıdır, makul şüphelidir. Amerika bunu uyguladı fakat Amerika Müslümanlara, muhacirlere uyguladı. Kendi Anglosaksonlarına uygulamadı. Herkesi potansiyel suçlu gördü. Bugün ABDnin çıkardığı bu güvenlik yasası hala bir kimlik faşizmidir.

AKP kimliği taşıyanlar hariç, suçludur. Çevrildiğinde, gel buraya diyecekler. AKPye oy verenler de mağdur edilecek. Sadece AKP kimliği taşıyorsa, birinci sınıf vatandaş kimliğindesin. Bu demokrasinin olması mümkün değil. Böyle bir demokrasi olmaz. Bu yeni Türkiye vs., içi boş, hamasetler. Bu arkadaşlar büyük bir korku salarak kendi süreçlerini de yaşatmak istiyorlar. Dün bir olay yaşandı, bir araştırma şirketi beyefendileri 35-39 arasında göstermiş. Hemen, polis yok, maliye müfettişleri bastılar. Böyle bir demokrasi olabilir mi? Burada yaşayan arkadaşların hiç bir hukuki güvenliği yoktur ifadesini kullandı.

EVİMDE RAHATTIM AMA...

Berhan Şimşek, 3 yıldır siyasetten uzak olduğunu dile getirerek, Evimde rahattım ama aynaya bakıp şunu söyledim Berhan Şimşek, ülken rahatsızsa, senin rahatlığın para etmez kardeşim. Çıkacaksın elini, yüreğini taşın altına koyacaksın. Bu ülkeyi barıştıracağız, birleştireceğiz, ürettireceğiz. Bu anlayış içerisinde tarihi bir vebaldir bizim dile getirmemiz gerekenler. Bu toprağın altında yatanlara borcumuz var bizim dedi. 

Gülseli KENARLI  / DHA



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

19 saat önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

20 saat önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

2 gün önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

3 gün önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

28 gün önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

1 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

1 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

1 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

1 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

1 ay önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

1 ay önce

Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif

CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....

1 ay önce