Binali Yıldırım: Adaletsizliğin olduğu yerde adalet beklenmez
80 ülkenin siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla 9-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 6. Boğaziçi Zirvesi, bu yıl Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah temasıyla
80 ülkenin siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla 9-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 6. Boğaziçi Zirvesi, bu yıl Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah temasıyla düzenleniyor.
Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) evsahipliğinde düzenlenen zirvenin Ulaştırma, Telekomünikasyon ve Bilişim konulu panelinin açılış konuşmasını yapan Bakan Yıldırım, Birleşmiş Milletlerin yapısına yönelik eleştirilerde bulundu.
KATLİAMA BÜTÜN DÜNYA SEYİRCİ KALIYOR
Yıldırım, Varlıktan zarar gelmez, ne gelirse yokluktan gelir diyerek, şunları söyledi:
Eğer adil paylaşım olsa o zaman savaşlar olmaz, kavga olmaz, insanlar kardeşliklerini daha da artırırlar. Dünyanın 196 ülkesi var. Bu 196 ülke Birleşmiş Milletler şemsiyesinde bir araya geliyor, küresel sorunlar konuşuluyor. İnsanlığın, dünyanın çeşitli problemlerine çözüm üretilmeye çalışılıyor. Ama bunlar toplan, dağıl ötesinde başka bir işe yaramıyor. Bu organizasyondan beklenen, dünyanın hiçbir köşesinde bir huzursuzluk, karışıklık olmaması ve insanların kardeşlik içinde, barış içinde yaşaması, terörün dünyanın başına bela olmamasını sağlaması beklenir. Ama böyle olmuyor. Neden olmuyor Çünkü bu Birleşmiş Milletlerin yapısında bir adaletsizlik var. Adaletsizliğin olduğu yerde adalet beklenmez. Bir ülke terörü artık devlet politikası haline getirebiliyor. Acımazsızca masum insanları, kendi vatandaşlarını katledebiliyor. Dünya buna seyirci kalıyor. Bu konu Birleşmiş Milletlere taşındığında 5 biraderlerden biri Ben karşıyım diyor bu işe ve bu katliama bütün dünya seyirci kalıyor. Sadece insanlar ölmüyor, insanlık da ölüyor.
3. KÖPRÜ, 3, HAVALİMANI, MARMARAY...
Konuşmasında, 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Marmaray gibi projelere de değinen Binali Yıldırım, Yani bir tarafa değil; bir taraf yoksulluk içerisinde kalsın, diğer taraf da alabildiğince arayı açsın demedik. Çünkü eğer barış, refah artacaksa, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını önce ülkenizde sağlayacaksınız, sonra dünyada var mı, yok mu, bunun derdine bakacaksınız. Hizmetleri yaparken bölgesel farklılıkları en aza indirecek bir anlayışla yaptık. Doğudaki, Güneydoğudaki... Hatta o bölgemizdeki illerimize pozitif ayrımcılık yaptık. Çünkü onların yıllardan gelen alacakları vardı. Son zamanlarda sayısal uçurum denilen olay bizim ortaya koyduğumuz uygulamalarla tamamen ortadan kaldırıldı dedi.
Bakan Yıldırıma, konuşmasının ardından, Uluslararası İşbirliği Platformu İcra Kurulu Başkanı Cengiz Özgencil tarafından plaket takdim edildi.
Mehmet AKTARAN / İstanbul, (DHA)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Hukuk ve adaletin olmadığı yerde ilk kaybolan değer iş...
İGİAD tarafından \"İş Ahlakı, Hukuk ve Adalet İlişkisi\" temasıyla Türkiye İş Ahlakı Zirvesi 2019...
İşte kalem kalem yeni maaşlar
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının Ocak...
İsrail, Refah Sınır Kapısı'nın Gazze tarafını ele geçirdi
İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ta saldırılara devam edeceğini açıkladı. İsrail ordusu, Mısır’la...
SİYASET Haberleri
TümüÖzgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız
Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...
İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili
CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...
Doruk Bulut Gözaltına Alındı
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....




