Binali Yıldırım el altından AK Parti delegelerini yokladı: Aday olayım mı
Milletvekili aday adaylığı başvurusu yaparak aktif siyasete dönen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın çevresinin, dün sürpriz bir biçimde delegeleri arayarak ada
Milletvekili aday adaylığı başvurusu yaparak aktif siyasete dönen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın çevresinin, dün sürpriz bir biçimde delegeleri arayarak adaylığı konusundaki görüşlerini sorması, kulisleri hareketlendirdi. Yıldırım yakın çevresine, Henüz kesin kararımı vermedim derken, kulislerde de adaylığına ilişkin, Yüzde 50 ihtimal. Temasları var, yakında netleşir yorumu yapılıyor.
Kongreye saatler kala yaşanan bu gelişme Davutoğlu cephesini karıştırdı. Davutoğlu dün özel konutunda kurmaylarıyla uzun uzun gelişmeleri değerlendirirken, parti kaynakları ise, İki adaylı bir yarış olmaz, kongreye o karar verilmiş olarak gidilir dedi. Gözlerin çevrildiği Erdoğan ise dün Davutoğlu ve Yıldırım ile ayrı ayrı görüştü. Bu temasların, Yıldırımın adaylık ihtimalinden çok Davutoğlunun MKYK listesinin, Sarayın etkisi altında oluşmasıyla sonuçlanacağı iddia ediliyor.
YENİ MKYK İÇİN LİSTE SAVAŞI
Dün gün boyu yaşanan gelişmelerin ardından Yıldırımın adaylığı gündemden düşerken, kulislere de Davutoğlu ile Saray arasındaki kongrede oylanacak MKYK ve sonrasında MYKya girecek isimlerin uzlaşmayla belirlenmesi çabaları yansıdı. Kulislere, yoğun görüşme trafinin ardından listenin, Saray ile Davutoğlu arasında yüzde 60-40 dengesiyle oluştuğu bilgisi yansıdı. Yeni MKYK listesi konusundaki mücadelenin, partinin 3 dönemlik bazı etkin isimlerinin de devreye girmesiyle hız kazandığı konuşulurken, yine kulislerde bu kesimden bazı önemli isimlerin liste sürprizi yaşayabileceğinden söz ediliyor. Liste tartışmalarında en çok merak edilen ise partinin Mehmet Ali Şahinden boşalması beklenen iki numaralı koltuğuna kimin oturacağı konusu oldu. Aynı şekilde üç numaralı koltuk olan ve şu anda Süleyman Soylunun başında bulunduğu Teşkilat Başkanlığında bir değişiklik olup olmayacağı da merak konusu.
SARAY GÜÇLÜ YÖNETİM İSTİYOR
Erdoğanın, güçlü bir genel merkez yönetimi hedefiyle MKYKda yakın çevresinden Bekir Bozdağ, Ömer Çelik, Mücahit Arslan gibi isimleri listede görmek istediği öne sürülüyor. MKYKda Nihat Ergün, Faruk Çelik, Haluk İpek, Numan Kurtulmuş, Sadullah Ergin, Abdülhamit Gülün yer alması bekleniyor. Kulislerde, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Aziz Babuşçu, Nihat Zeybekci, Mustafa Şentop, Nurettin Nebati, Adnan Boynukara, Lütfiye Selma Çam gibi isimlerin de yer alacağı konuşuluyor. Davutoğlu cephesinden ise Lütfi Elvan, Cevdet Yılmaz, Vedat Bilgin gibi isimlerden söz edilirken, partinin yeni kuşağından Taha Özhan ve Ertan Aydının da MKYKda yer alabilecekleri belirtiliyor.
AK Parti tüzüğüne göre kongrede genel başkan adayı olabilmek için delegelerin en az yüzde 20sinin imzası gerekiyor. AK Partinin şu anda toplam delege sayısı 1400 olduğu için adaylık başvurusu en az 280 delegenin imzasıyla yapılabilecek.
HÜRRİYET/NURAY BABACAN - TURAN YILMAZ
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Parti MKYK toplandı
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı Genel Başkan Binali Yıldırım,...
Tekin: Binali Yıldırımın adaylığının nedeni benim
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP, Gürsel Tekinin karşısına Binali Yıldırımı...
Binali Yıldırım:İnce seni birisi işletmiş
AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Muharrem İnce in Pensilvanya...
SİYASET Haberleri
TümüMansur Yavaş CHP den İstifa etti!
Parti içinde yürütülen "mutlak butlan" tartışmalarının CHP'de derin ayrışmalara yol açtığını...
Adalar Belediyesi AK PARTİ ye Geçti
Adalar Belediyesi'nde yeni başkanvekili seçimi tamamlandı. İlk iki turun toplamında AK Parti'nin...
Üsküdar Belediye Başkanvekili seçimi 8 Eylül Salı gününe...
Salt çoğunluk sağlanamadığı, mecliste 24 üye toplanamadı. 2 meclis üyesinin gözaltında olduğu...
Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın
Netanyahu’nun "Türkiye’ye mesaj verdik" şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...
Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız
Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...
İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili
CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...
Doruk Bulut Gözaltına Alındı
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...




