BORSA
BIST 100 14.079,97 %0,09
Altın 6.094,64 ₺/gr %0,76
Bitcoin $64.871 %0,01
Dolar 47,06 ₺ %0,03
Euro 54,07 ₺ %0,18
Sterlin 63,81 ₺ %0,05
Gümüş 86,55 ₺/gr %1,01
Ethereum $1.924,01 %2,35
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,07
Kanada Doları 33,50 ₺ %0,03
Avustralya Doları 32,93 ₺ %0,12
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,53 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 12,82 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,30
Çin Yuanı 6,95 ₺ %0,04
İSTANBUL 24°C 6.094,64 ₺/gr 47,06 ₺ 54,07 ₺
Anasayfa SİYASET Booth: Erdoğan Müslümanlar arasındaki en cesur lider
fatihaktuel

Booth: Erdoğan Müslümanlar arasındaki en cesur lider

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blairin baldızı Lauren Booth, bir sivil toplum kuruluşunun davetlisi olarak geldiği Konyada, Türkiye ve bölge ile ilgili görüşlerini anlattı. Booth, Müslümanlığı kabul et

· 5 dk okuma · 37 okunma
0Yorumlar
Booth: Erdoğan Müslümanlar arasındaki en cesur lider

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blairin baldızı Lauren Booth, bir sivil toplum kuruluşunun davetlisi olarak geldiği Konyada, Türkiye ve bölge ile ilgili görüşlerini anlattı. Booth, Müslümanlığı kabul etmesine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: 2006 yılında bir İngiliz televizyon kanalında gazeteci olarak çalışıyordum. Filistine birkaç kez gittim. İlk olarak gittiğimde bölge hakkında bir şey bilmiyordum.

Batı Şeriaya gittiğimde kuralları bilmiyordum. Genellikle gazeteciler Batı Şeriaya gider ve bir Filistinli yapılacak görüşmeleri ayarlar ve gazeteciler görüşmeleri tamamlayıp, oradan ayrılır. Ben bunu bilmiyordum, sokaklarda dolaştım.

Ceninde, Nablusta, tüm Batı Şeriada dolaştım. Batı Şeriada ve Gazzede dolaşırken, insanlar ihtiyaçları olduğu halde benimle yiyeceklerini paylaşmak istiyor, beni evlerine davet ediyordu. Neden ihtiyacınız olduğu halde bana ikram ediyorsunuz dedim. Dinimiz, kitabımız Kuran bize böyle diyor dediklerinde şaşırdım.

Bu kitap çok güzel bir kitap olmalı dedim. Müslümanları tanıdıkça ve İslamı öğrendikçe Müslüman olmaya karar verdiğini belirten Booth, 2010 yılında Müslüman oldum. 5 yıllık bir geçiş sürem oldu. Londrada bir Somalili Müslüman taksi şoförü bana ilk olarak, İslamı anlattı. Peygamberi sevdim, Onun adını duyunca ağladım dedi. İslamı ve Müslümanları sevdiğini vurgulayan Booth, Bir Allah olduğunu biliyordum ve Hazreti Muhammedin peygamber olduğuna inanıyordum. Son Peygamber olduğunu da inanıyordum ama alkolü ve sigarayı bırakamıyordum. Karakter olarak zayıftım ama şehadet (kelime-i şehadet) edince elhamdülillah her şey değişti. diye konuştu.

Ardından namaza başladığını anlatan Booth, şunları söyledi: Namazda okunan ayetleri öğrenmem hiç zor olmadı. Mucize ne biliyor musunuz, Allah birdir ve Hazreti Muhammed onun kulu ve resulüdür dedikten sonra her şey kolaylaşıyor. Allahın yardımı ertesinde geliyor. Her şey seni sarıyor. 6 ay içinde her şeyi öğrendim. Tabi bunlar temel olanlar ama hayat boyu öğrenme devam ediyor.

Kızım da Müslüman oldu 

Lauren Booth, ilk eşinden ayrıldıktan sonra 2013 yılında Ugandalı bir Müslüman ile evlendiğini belirterek, hayatındaki değişikliklere ilişkin, şöyle konuştu: Eşim, çocuklar için çalışma yapan bir kuruluşta görev yapıyor. Bu arada 13 yaşındaki kızım da 3 hafta önce Allaha hamdolsun Müslüman oldu. Müslüman olması için onu hiç zorlamadım. Annen Müslüman oldu diye, Müslüman olmak zorunda değilsin dedim ama çok dua ettim olması için. Elhamdülillah oldu. Filistin konusunda duyarlılığı ve ilgisi ile tanınan Lauren Booth, bölgede yaşanan durumu felaket diye nitelendirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: Gazze konusunda nereye geldik? Birleşmiş Milletler ve bölgede çalışan ajansların bildirdiğine göre, 4 yılda Gazze daha da yaşanmaz hale geldi. 48 ayda Gazzede su içilemez halde, hiçbir yerde tarım yapılamaz durumda. Kirlenmemiş hiçbir şey ve yer yok. Bu, insan eliyle yapılan bir felaket. Felaketi İsrail devleti yaptı, BM de izledi. Bundan ABD de sorumludur.  

Mavi Marmara saldırısı

Mavi Marmara saldırısı nedeniyle üzüntüsünü ifade eden Booth, Öncelikle Türklere olan sevgilerimi ve yakınlarını kaybeden şehit ailelerine taziyelerimi iletmek istiyorum. O gemide ben de onlarla olacaktım. Kızım, gemi kalkmadan 2-3 gün önce binmemem için yalvardı. Kötü şeyler hissettiğini söyledi. Elbette bu risk içerdiği için ailemle almam gereken bir karardı. Arayıp katılamayacağımı söyledim. Mavi Marmarada olmayı çok isterdim diye konuştu. 

DAEŞin kurbanları Müslüman

Booth, DAEŞ konusunda da şu görüşlerini paylaştı: Bu felaket tüm Müslümanları hedef alıyor. DAEŞin öldürdüklerinin yüzde 95i Müslüman. DAEŞin kurbanları Müslüman. DAEŞ Türkiyede, Irakta, Suriyede ve diğer yerlerde hep Müslümanlara saldırıyor. Direnmeliyiz. Batı, hükümetinizle, DAEŞ arasında bir bağlantı varmış gibi gösterme konusunda çok istekli. Bugün batı medyasının kesinlikle gündeminde olan bir konu bu ama elbette doğru değil. Günbegün dünya medyasında, hükümetinizin DAEŞi desteklediği şeklinde yazılar yer alıyor. İnsanların kafasında bu düşünceyi oluşturmaya çalışıyorlar.

Türkiyenin Suriyeli sığınmacılar için yaptıklarından övgüyle söz eden Booth, Adanada Suriyeli mültecilerle görüştüm. Bu ne kadar büyük bir dinamizm. Türkiye şu anda dünya lideri. Burada olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Hükümetiniz ve Türkler için dua ediyorum. Bu, merhamettir, bu gerçek kardeşliktir. Allah korusun, bu hepimizin başına gelebilirdi. Eğer Türkiye başarısız olsaydı neler olurdu. ifadesini kullandı. 

İslam dünyası Türkiyeyi izliyor

Booth, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankarada tanışma fırsatı bulduğunu belirterek, şunları anlattı: Erdoğanla tanışmaktan çok memnunum. Türkler için çok büyük bir lider olduğunu düşünüyorum. Erdoğan, Müslümanlar arasındaki en cesur lider. Son 10 yılda 32 ülke gezdim. Türkiye beni en çok etkileyen ülke oldu. Okullarınız ücretsiz, sağlık sisteminiz ücretsiz, üniversiteleriniz ücretsiz.

Herkes kaçarken siz Suriyeli mültecilere sahip çıktınız. İslam dünyası şu anda sizi izliyor. Sizle ve başarınızla gururlanıyoruz. Bundan geri dönmeyin. Dış güçlerin sizi yolunuzdan, adaletten ve liderlikten çevirmesine asla izin vermeyin.

AA



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

19 gün önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

21 gün önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

21 gün önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

29 gün önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

1 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

1 ay önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

1 ay önce

Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif

CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....

1 ay önce

AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...

Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....

1 ay önce

Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...

1 ay önce

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

1 ay önce

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

1 ay önce