CHP ziyareti sonrası Davutoğlu açıklama yaptı
Başbakan Ahmet Davutoğlu 5 kişilik Ak Parti heyetiyle CHP Genel Merkezini ziyaret etti. Koalisyon görüşmelerinin ilk turunda yapılan ziyaret yaklaşık 1 saat 40 dakik
Başbakan Ahmet Davutoğlu 5 kişilik Ak Parti heyetiyle CHP Genel Merkezini ziyaret etti. Koalisyon görüşmelerinin ilk turunda yapılan ziyaret yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Ahmet Davutoğlunun CHP ziyareti sonrası saat 16.30da Davutoğlunun görüşmeye ilişkin bir açıklama yapacağı açıklandı.
Saatler 16.35i gösterdiğinde Davutoğlu kürsüde göründü ve CHP ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Ardından da gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.
Haberin Videosu CHP ziyareti sonrası Davutoğlu açıklama yaptı startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer33128,33128,201507,33128-332921.jpg,1, 0,CHP ziyareti sonrası Davutoğlu açıklama yaptı);
İşte Davutoğlunun açıklamalarının satır başları:
Burada çıkan tablo uzlaşmaya dayalı bir hükümetin kurulması tablosudur. Balkon konuşmasında da bir kaç hususu milletimizle paylaşmıştım. Kimse kriz beklentisi içinde olmasın dedim. 7 Hazirandan bu yana 2 önemli aşama geçildi. Her parti bir iç muhasebe yaptı. Ortak bir akıl ve değerler manzumesine dayalı bir zemin oluşturduk.
Meclis Başkanlığının seçimi, başkanlık divanının oluşması ve sayın Cumhurbaşkanımızın beni görevlendirilmesi. Hukuki süreç de tamamlandı. Bugün de mübarek günde üçüncü aşamaya geçildi. Bugünler herkesin kendi muhasebesini yaptıktan sonra milletin bütünüyle ilgili beklentileri ortaya koyma günleridir. Şahsi çıkarlarımızın, parti çıkarlarımızın devletin çıkarlarının önüne geçirilmemesi anlayışıyla hareket ediyoruz. Çok yoğun bir mutfak çalışması yaptık. Her partiyle ilgili özel komisyonlar kurduk. Dün bir vesile ile basınla paylaştığım gibi en önemli unsur karşılıklı güvenin tesisidir. Bu çerçevede bütün partilere ulaştırmak üzere bir usül konusunu belirledik. Bugün bu görüşlerimizi CHP ile paylaştık. Yapılan ilk turda karşılıklı ilkesel duruşlar, psikolojik eşikler göz önüne alındı. İkinci tur öncesinde her iki tarafın birbirini anlaması, müzakere öncesi bir görüşme ile olabilecek uzlaşı alanlarını belirleyecek bir çalışma yürütmek istiyoruz.
Kapsamlı bir dosyayla, ortak noktaları, farklı noktaları ve örtüşen noktaları karşılaştırdık.
SAMİMİ VE DOSTANE BİR ATMOSFERDE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ
Bugün sayın Kılıçdaroğlu ile yaptığım görüşmeden bahsedecek olursak samimi ve dostane bir atmosferde gerçekleşti. Çok sıcak bir ortamda ramazanın atmosferine uygun bir ortamda görüş alışverişimizi yaptık.
Güçlü bir hükümetin kurulmasını arzu ettiğimizi ifade ettik. Karşılıklı güven esasına vurgu yaptılar ve kendileri de güçlü bir hükümetin gerekliliğine işaret ettiler. Görüşmelerin devam etmesi gerektiğini de ifade ettiler. Aynı usülü sayın Bahçeliye de teklif edeceğim. Bunlar mutabık kalınmış bir müzakerenin görüşmeleri değildir.
Ben bir kez daha Sayın Kılıçdaroğluna ve ekibine gösterdiği misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum.
SORULAR
Ön görüşmeler yine sizin başkanlığınızda mı yapılacak yoksa diğer arkadaşlarınız mı yapacak? Tutanak tutulacak mı?
Bu ön görüşme şeklinde devam edecek. Arkadaşlarımız bu süreci yürütecek ve Genel Başkanlara bilgi verilecek. Bir uzlaşı zemini oluşturmak bağlamında karşılıklı güvenin sağlanması önemli. Sonra da muhtevaya yönelik bir zemin yoklaması gerekiyor. Çok çabuk verilecek bir karar süreci zora sokabilir. Bu bir ön görüşmedir. Müzakere öncesi ön görüşmedir. Tutanağı her parti kendisi tutar. Protokole gelindiğinde ise noktasından virgüle kadar belirlenir.
Cumhurbaşkanlığı makamı gündeme geldi mi?
Görüşmede Cumhurbaşkanlığı makamı gündeme gelmedi. Anayasa, yapılacak demokratik reformlarla ilgili genel ilkeler gündeme geldi. Ekonomik ve hukuki konular ilkesel bağlamda ele alındı.
4+1 kişilik görüşme heyetleri 5+1e yükseltildi..
Bu talep CHPden geldi. Bu eleştirel bir durum değildir. İhtiyaç olduğu için bu adım atılmış olmalı. Biz de o talep sonrası ekibimizi 5+1 yaptık.
Belli bir aşamadan sonra liderler arasında birebir görüşmenin yapılması durumu oluşabilir. Bu noktada da görüşme yapılabilir.
Ben Ramazan Bayramından önce ilk turu bitiririm dedim. Ön görüşmeler etkili olacak. Birer arkadaşlarımızı görevlendirdik temas ve ön görüşmeler için. Arkadaşlarımızın çalışmalarından sonra ikinci turu yapacağız. Bütün partilerle ikinci turu aynı zaman diliminde yapacağız.
KCKnın yaptığı ateşkes bitti açıklaması...
Terör ve şiddet saldırıları devam etti. 7 Haziran seçimlerini Türkiye büyük bir olgunlukla tamamladı. 2011 seçimlerinden sonra da Türkiyeyi bir terör sarmalına sokmak istemişlerdi. Ciddi bir sınavla karşı karşıyayız. Bu şiddet çağrısı yapanlar kaşısında herkes ortak bir tavır almalıdır. Saldırıların gerekçesi olarak da baraj ve yol yapımları ifade ediliyor. Türkiye Cumhuriyet egemenliğini sadece milletten alan hükümetler tarafından yürütülür. Bu hükümetler de Türkiyenin her yerinde yol ve baraj yapar. Eğer çözüm sürecine birisi darbe vurmuşsa silahlı gurupların Türkiyeyi terk etmesi noktasında gerekeni yapmayanlar yapmıştır.
Haberin Videosu KCK´nın yaptığı ´ateşkes bitti ´açıklaması startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer33129,33129,201507,33129-332933.jpg,1, 0,KCKnın yaptığı ateşkes bitti açıklaması);
Bu tür açıklamalarla Meclisimizi, tehdit eden açıklamalara kesinlikle prim vermeyeceğiz. Artık herkesin şiddetle demokrasi arasında bir seçim yapması gerekmiştir. Uluslararası alanda da demokrasinin yanında olan herkes Türkiyenin takınacağı tutuma destek vermek zorundadır. Bu tür tehdit ve şantajlar karşısında atılması gereken adımlardan geri adım atılmayacağı gibi her türlü adımı atmaya da hazırız. Gerekli talimatlandırmalar yapılmıştır.
İlgili Haber Davutoğlu - Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdiYorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
Fatih İLÇESİ 2015 SEÇİM SONUÇLARI
Fatih 2015 Genel Seçim Sonuçları AK PARTİ 44,36 % 103.644 2 CHP...
İşte TBMMdeki 600 milletvekilinin listesi
27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi in kesin olmayan sonuçlarına göre yeni dönemde TBMMde yer...
SİYASET Haberleri
TümüDoruk Bulut Gözaltına Alındı
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....
AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...




