BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET Coğrafyamızda IŞİD kampları var mı, yok mu?

Coğrafyamızda IŞİD kampları var mı, yok mu?

Beraberinde İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Eren Erdem olduğu halde Ardahana gelen Gürsel Tekin, Baba ocağına hoş geldin Gürsel Abi pankartı ile karşılandı. CHP Ardahan Milletvekili adayı Öz

20.10.2015 - 09:45 · 3 dk okuma
0Yorumlar
Coğrafyamızda IŞİD kampları var mı, yok mu?

Beraberinde İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Eren Erdem olduğu halde Ardahana gelen Gürsel Tekin, Baba ocağına hoş geldin Gürsel Abi pankartı ile karşılandı.

CHP Ardahan Milletvekili adayı Öztürk Yılmazın da hazır bulunduğu İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında Milletvekili Eren Erdem, IŞİDin elinde kimyasal silahlar olduğunu iddia etti. Eren Erdem, Suriyede sarin gazının kullanımı ile alakalı Birleşmiş Milletlerde açılmış bir soruşturma var. Sarin gazının IŞİDin kullandığı ortaya çıkmıştır. Sarin gazının Türkiyede yapıldığı, bir takım belgelerle önümüzdeki hafta ortaya konulacaktır. Bu insanlık ve savaş suçu kapsamında değerlendirilen silahların Türkiyeden hangi hükümet yetkilileri ve hangi kurumların bilgileri dahilinde buralara aktarıldığını belgeleyeceğiz dedi.

Daha sonra konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Milletvekili Yarkadaşın iddiaları konusunda, Bu iddiaları herhangi gelişmiş bir ülkede, bırakın belgesini bilgisini, bu iddia bile bir hükumeti 5 dakika ayakta tutmaz. Umut ederiz ki bu iddialar doğru çıkmaz. Eğer bunlar doğru çıkarsa bu hükümetin ayakta kalması sıfırdır diye konuştu.

Suriye sorunu başlarken CHP olarak, Aman sorunlu bir coğrafya. Türkiyeyi bu coğrafyanın bir parçası haline getirmeyin. Bunun bedeli çok ağır olur dediklerini savunan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, şöyle devam etti:

Ne yazık ki bütün bu uyarılarımıza rağmen, Türkiyeyi Orta Doğu batağının ortasına soktular. Şimdi son günlerde yaşadığımız aslında yalnızca Ankara değil, Reyhanlısından, Surucundan, Diyarbakırından, Mersinden Adanasına kadar bütün bunların yol haritasının bilindiği çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Buradan Sayın Davutoğlua 3 tane soru sormak istiyorum. Birincisi, Devletin başka bir kurumunu bu IŞİD terör örgütü yani canlı bomba olarak, sizinde tarif ettiğiniz, 30 tane canlı bomba var ama hukuken bunlara bir şey yapamıyoruz, diyen biçare bir Başbakan düşünün. Bu belge devletin kurumunun belgesi, 7nci ayın 24ünde size, emniyet istihbarata, Milli İstihbarata, çeşitli guruplara bu bilgi geldi mi gelmedi mi? Gerçekten bu bilgiyi almışsanız ve önlemini almamışsanız, kusura bakmayın, suç ortaklığınız var. İkincisi sorum, Güneydoğu coğrafyasında 30 yıldır sorunlar yaşanıyor. İlk kez Anadolu Ajansının savaş muhabirlerini gönderdiniz mi göndermediniz mi? Bizim bilmediğimiz bir savaşın içinde miyiz sayın Davutoğlu? Üçüncüsü ve en önemlisi, bizim coğrafyamızda IŞID kampları var mı yok mu? Çok basit sorular sordum. Aslında bu soruları niye soruyorum, biliyor musunuz? Bu soruların cevapları olacak mı? Olmayacağını biliyorum. Kayıtlara girsin istiyorum.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve beraberindeki milletvekilleri, daha sonra Ardahan kent merkezinde esnaf ve vatandaşlarla görüştü, CHPye destek istedi.

Deniz BAŞLI/ ARDAHAN, (DHA)

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

7 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

7 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce

Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:

Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...

9 ay önce