BORSA
BIST 100 14.515,99 %0,53
Altın 6.683,36 ₺/gr %1,43
Bitcoin $76.612 %1,60
Dolar 45,06 ₺ %0,04
Euro 52,74 ₺ %0,17
Sterlin 60,82 ₺ %0,20
Gümüş 106,44 ₺/gr %2,66
Ethereum $2.286,23 %1,52
İsviçre Frangı 57,07 ₺ %0,48
Kanada Doları 32,98 ₺ %0,23
Avustralya Doları 32,29 ₺ %0,24
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 12,03 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 12,27 ₺ %0,05
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,17
Çin Yuanı 6,59 ₺ %0,12
İSTANBUL 16°C 6.683,36 ₺/gr 45,06 ₺ 52,74 ₺
Anasayfa SİYASET Davutoğlu: Esed keşke Moskovada kalsa da...

Davutoğlu: Esed keşke Moskovada kalsa da...

Davutoğlunun sözlerinden bazı satırbaşları şunlar: Hükümet böyle bir saldırı olacağını bilecek ve bunun gereğini yapmayacak... Bunu akıl izan vicdan alır mı? Yarın başka bir siyasi liderler de başbak

· 3 dk okuma
0Yorumlar
Davutoğlu: Esed keşke Moskovada kalsa da...

Davutoğlunun sözlerinden bazı satırbaşları şunlar:

Hükümet böyle bir saldırı olacağını bilecek ve bunun gereğini yapmayacak... Bunu akıl izan vicdan alır mı? Yarın başka bir siyasi liderler de başbakan olarak görev yapabilir. Ben Türkiye cumhuriyeti başbakanlarını teminen söylüyorum. Hiçbir başbakan hükümet yetkilisi suç işleyeceklerini bildikleri terör örgütüne karşı tedbir almaktan kaçınmaz.

 

 

Bu Türkiyedeki en temel paydayı yok saymaktır. Söz konusu değil. 23 Temmuzda operasyonları başlattığımızdan itibaren hepiniz takip ediyorsunuz. 768 terör örgütü üyesi gözaltına alındı. Yargıya teslim edilir, gereği yapar. Ama sayın Kılıçdaroğlunun hesap vermesi gereken husus şudur, eğer bu kadar kaygılı idiyse, o zaman geçici hükümete bakan verir ihmalin olmaması için çaba sarf ederdi.

Soruşturma derinleştirilerek sürdürülüyor. Bu konu artık yargıya intikal etmiştir. Gerekli açıklamalar yapılıyor. Bir çok zanlının kaçmasına sebebiyet verildi. Bu konularda spekülatif yorumdan herkesin kaçınması lazım. Bu saldırıların ve başka saldırıların şu veya bu partilerin hedef almasına gelince, bütün siyasi partilerin güvenliği ve onların yapacağı faaliyetlerin güvenliği hükümetin teminatı altındadır. Ankara saldırısı da başka saldırılar da herhangi bir siyasi partiye değil Türkiyenin bütünlüğünedir.

BEYAZ TOROS AÇIKLAMASI

Benim oradaki ifademi herkes dikkatli okusun. Hiçbir şekilde alternatifi olarak ortaya koymuş değilim. Sadece 90lı yıllarda, teröre açık destek veren çevreler 90lı yıllara dönmek istiyor AK Parti diye ithamda bulundular. Yani 90lı yılların sembollerinden biridir beyaz Toros. Faili meçhulleri bu ülkede AK Parti bitirdi. Hiç kimseyi tehdit etmedim. ama şunu söyledim, ama birileri savaş baronları terör baronları ve bunların varlığından destek alan beyaz Toros sembolüyle anılan çevreler, birbirini destekleyen çevreler her iki varlığı da ülkede tesirsiz hale getiren AK Parti iktidarıdır.

Şimdi dahi düşününüz 7 Hazirandan bu yana isyan çağrıları silahlı ayaklanma çağrıları yapan terör örgütü, aslında kendi karşıtını da ortaya çıkaracak provokasyonlarda bulunuyor. Türkiye, her türlü kendi özgürlük güvenlik dengesini koruyacak tedbirleri alır. Yoksa beyaz Toros günleri sona ermiştir, bir daha da geri dönmeyecektir.

PUTİN ESAD GÖRÜŞMESİ€¦

Biz bir yıl içinde Suriye yönetimini, şimdi geçiş dönemlerini ikna etmeye, demokrasiyi ikna etmeye çalışan ülkelerin başında biz geliyorduk. Biz böyle bir geçiş dönemindense halkına baskı zulüm yapmaya onları Suriyeden sürmeye dayalı politikalar üretti. Önemli olan Suriye halkının bu ülkeye barış geldi inancının sahip olacağı bir geçiş dönemidir. Suriyeden göç etmiş toplamda 5 milyonu aşkın Suriyeli mülteci, ülkesine dönmeye meyil etmediği sürede gerçek anlamda geçiş süreci olmayacak. Esadın gidişini sağlayacak bir geçiş olması lazım. Esadın gidiş formülleri üzerinde durmak lazım. Esedin Moskovaya gitmiş olması ise€¦ Ne diyeyim, keşke Moskovada daha uzun süre kalsa da suriye halkı rahat etse, hatta kalsa da gerçek geçiş süreci böyle başlasa.

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

8 gün önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

20 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

5 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

5 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

7 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce