BORSA
BIST 100 13.982,99 %2,04
Altın 6.684,73 ₺/gr %0,99
Bitcoin $69.421 %4,11
Dolar 45,93 ₺ %0,05
Euro 53,56 ₺ %0,22
Sterlin 61,94 ₺ %0,20
Gümüş 112,70 ₺/gr %1,98
Ethereum $1.976,81 %0,15
İsviçre Frangı 58,52 ₺ %0,26
Kanada Doları 33,19 ₺ %0,04
Avustralya Doları 32,99 ₺ %0,34
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,24 ₺ %0,08
BAE Dirhemi 12,51 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,12
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,11
İSTANBUL 25°C 6.684,73 ₺/gr 45,93 ₺ 53,56 ₺
Anasayfa SİYASET Davutoğlu kadınlara seslendi KADINLARIN HAKKINI KORUYACAĞIZ
fatihaktuel

Davutoğlu kadınlara seslendi KADINLARIN HAKKINI KORUYACAĞIZ

Başbakan AK Parti Kadın Kolları Kongresinde konuştu. İşte Davutoğlunun konuşmasından satırbaşları: Bizim hukuk mücadelemizi en çok sizler, siz yürekli AK Kadınları bilirsiniz. Annelerin acısını, çocu

· 7 dk okuma · 25 okunma
Davutoğlu kadınlara seslendi  KADINLARIN HAKKINI KORUYACAĞIZ

Başbakan AK Parti Kadın Kolları Kongresinde konuştu. İşte Davutoğlunun konuşmasından satırbaşları:

Bizim hukuk mücadelemizi en çok sizler, siz yürekli AK Kadınları bilirsiniz. Annelerin acısını, çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin acılarını sizler hissettiniz. Annelerin evlat acısı yaşamamaları için sizler gayret ettiniz. Sizler acı çeken her anne için göz yaşı döktünüz. 

Buradan ülkemin bütün yürekli kadınlarına, hendekleri, barikatları aşıp gelen Cizreli kardeşlerime özellikle teşekkür ediyorum. Huzurumuzu, kardeşliğimizi güçlendirmek üzere yaptığımız bu siyasete en çok sizler sahip çıktınız. Dünyanın neresinde dara düşen birileri varsa, sizler sahip çıktınız, yardımlarınızı hiç eksik etmediniz. 1 Kasım seçimlerinde kazandığımız zaferin, yardım ettiğimiz ülkelerden açılan ellerin ettiği duaların etkisi vardır.

SURİYEDEKİ MÜLTECİLERİN UMUDU TÜRKİYEDİR

Srebrenitsaya biz yardıma gittik. Bugün dünya karşımıza dikilse o katliamın yaşanmasına asla izin vermeyiz. Somaliden bahsetmek istiyorum. 20 yıldır hiç gidilmeyen Somaliye gittik. O ülkenin semalarında ilk Türk uçağını gördüler. Yardım için gelen Türkiyeyi. Gazzeye gittiğimiz de ise hastanede ağlayan anneleri hatırlıyorum. Şimdi mutlular. Bir Kabeye dönüm sonra Türkiye dönüp muktedir Türkiye var, güçlü Türkiye var diyorlar. Dünya gözünü yumarken Türkiye var diyorlar, AK Parti var diyorlar. Suriyedeki mültecilerin anneleri kızlarının umudu Türkiyedir, AK kadınlardır, AK Partidir. 

Yine Gazzede anneler yaralı çocukları için ağlıyorlardı. Şimdi o anneler yüzünü Kabeye dönüp İyi ki Türkiye var, AK Parti var diyorlar.  Bir mülteci kampı ziyaretimizde Esma kızımız vardı. Suriyede bu barbar rejimin hava bombardımanında iki ayağını kaybetmişti. Türkiyeye ulaşmış olduğundan dolayı yüzünde bir ümit vardı. Şimdi hepsinin umudu Türkiyedir, AK Partidir, AK kadınlardır.

KADINLAR DEMOKRASİNİN MÜCADELESİNİ VERİYOR

Başı açık, başı kapalı hiçbir annemizin izzetiyle oynanmasıyla izin vermeyeceğiz. Kimseye başı açık başı kapalı demedik. Burada en güzel tabloları görüyoruz. Bu kadınlar özgürlüğün, demokrasinin mücadelesini veriyor.

81 vilayetimizi temsilen buraya gelen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. 

SAHTE TARTIŞMALAR BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAK

Bizim düşüncemizde sahte tartışmalar hiçbir zaman gündemimizde olmadı. Sahte tartışmalar birliğimizi bozamadı, bozamayacak. Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları adil ve eşit bir düzene kavuştu ve eski, köhne anlayış tasviye edildi.

Vefakarlığını, cefakarlığını evlatlarına aktaran annelerimiz, sizlere selam olsun. Osmanlıyı kuran, bugünkü medeniyetimizin can suyu olan herbir kadınlarımıza hürmetlerimi sunuyorum. İşgalcilere toprağımızı çiğnetmeyen, Nene Hatunun kahramanlığını minnetle anıyorum. Halide Edibe şükranlarımızı sunuyorum. Sandık namusumuzdur diyen Mersinli kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Siz AK Partili kadınlara da Türkiyeye huzur ve güveni ulaştıran kadınlara teşekkür ediyorum.

KADINLARIN HAKKINI KORUYACAĞIZ

Türkiyenin kaosa, krize girmesine izin vermediniz ve Türkiyeyi yeniden kurtardınız. AK Partinin Türkiye için ne anlam ifade ettiğini sizler anlattınız. O mübarek alın terinizi sandıklara mühür gibi vurdunuz. Özgürlüğün bedelini en çok sizler ödediniz. Türkiye yoksul düştüğünde en büyük sizlerin sırtında oldu. Sizin sadakatiniz sayesinde Türkiye bütün topluma yapılan baskı ve zulümden kurtuldu. Saygı değer Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğana şükranlarımı sunuyorum. Verdiğimiz taahhütleri unutmadık, unutmayacağız. O zor günlerin, kıt günlerin şartlarını unutmayacağız. O bir bileziğin hakkını, hukukunu koruyacağız. O bileziğin içine haram lokma katmayacağız. Bu davaya Türkiyenin her köşesinden katkıda bulunmuş kadınların hakkını koruyacağız. 

BAŞARIMIZIN SIRRI SİZLERSİNİZ

Dünyanın en büyük siyasi hareketi olan AK Partinin 10 milyon kayıtlı üyesi var. Birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla. 4 milyon 234 bin kadın üyesi olan bereketli bir hareketiz biz. Bu rakam birçok partinin toplam partisinden fazladır. Birçok ülkenin vatandaşından fazladır. Bu başarının arkasındaki sırrı görmek isteyenler AK kadınlara baksınlar. Başarımızın sırrı sizlersiniz.

Elbette siyasetin tek kriteri sayılar değildir. Bu oran bile AK Partinin adalete, eşitliğe, kadınlara, topluma verdiği önemin bedelidir. AK Parti Kadın Kolları yanlışa yanlış, doğruya doğru demek için bu çatı altında siyaset yapıyor. Türkiyenin bütün kadınlarını selamlıyor, saygılarımız, sevgilerimi, hürmetlerimi sunuyorum. AK Parti Kadın Kolları Kongresini bugüne almamız tesdüf değildir. 

SİYASETİMİZİN ANA GAYESİ KADINA HİZMETTİR

AK Parti Kadın Kolları Kongresini bugüne almamız tesadüf değildir. Bu tercih büyük anlamlar ifade ediyor. Kadınların hakkını, hukukunu korumayan hukuk düzeni gayrimeşrudur. Siyasetimizin ana gayesi kadına hizmettir. Onun itibarını hak ettiği şekilde yükseltmektir.

Sizlerle hedefimiz birdir. 7 Haziran ile 1 Kasım arasında Türkiye girdaba girdi. Sizin emekleriniz, gayretleriniz sayesinde Türkiye o girdaptan çıktı. 1 Kasıma girerken elini taşın altına koyan kadınlarımızdan Allah razı olsun. Bu zafer kadınlarımızın zaferidir. Milletin verdiği mesajı hala anlamamış olacaklar ki, galaksilerde, başka gezegenlerde yaşıyorlarmış gibi tutum alıyorlar. Biz gece gündüz çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz.

KADINA KARŞI EL KALDIRAN HERKES, KARŞISINDA AK PARTİYİ BULACAK

Burada simgeleşen sevgili Özgecan kızımızın 2 gün önce sonuçlanan davasıyla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Canice katledilen Özgecanın katilleri, ağırlaştırılmış müebbet cezası aldılar. Kadına karşı el kaldıran herkes, karşısında AK Partiyi bulacak. Yargının verdiği vicdanlı karar, acımızı azaltmasa da vicdanımıza su serpti. 13 yıldır bu ülkenin yönetiminde, yargısında kadınlarımızın eli, emği, sözü var. Bunun en önemli örneği, AK Parti Kadın Kollarıdır.

BİZİM SİYASETİMİZİN TEMELİ İNSANLIK ONURUNA SAHİP ÇIKMAKTIR

Kadının zulüm gördüğü dünyada, sesinizi gür bir şekilde duyurduğunuz için size teşekkür ediyorum. Türkiye toplu olarak gücünü nasıl kadınlardan alıyorsa, AK Parti de gücünü kadınlardan alıyor. Bizim siyasetimizin esası merhamettir, adalettir. Bizim siyasetimizin temeli insanlık onuruna sahip çıkmaktır. Eski Türkiye ile Yeni Türkiye arasındaki en büyük fark budur. Onun için daha çok çalışmamız lazım. Kadınların toplumun her alanında eli olmalıdır.  Kadınlara şiddet uygulayan kim olursa olsun, ne erkeklik onurundan ne de insanlık onurundan nasibini almamıştır.

ak parti, kadın kolları,ankara, davutoğlu,başbakan



SİYASET Haberleri

Tümü

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

1 gün önce

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

10 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

10 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

10 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

11 gün önce

Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı

CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...

11 gün önce

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...

22 gün önce

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

1 ay önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

1 ay önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

3 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

3 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

6 ay önce