BORSA
BIST 100 14.421,15 %0,50
Altın 6.372,97 ₺/gr %1,15
Bitcoin $65.549 %0,37
Dolar 46,32 ₺ %0,04
Euro 53,64 ₺ %0,33
Sterlin 62,04 ₺ %0,38
Gümüş 102,68 ₺/gr %1,51
Ethereum $1.771,43 %1,49
İsviçre Frangı 58,12 ₺ %0,45
Kanada Doları 32,93 ₺ %0,49
Avustralya Doları 32,63 ₺ %0,32
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,34 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,62 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,64 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,85 ₺ %0,12
İSTANBUL 23°C 6.372,97 ₺/gr 46,32 ₺ 53,64 ₺
Anasayfa SİYASET Erdoğana seçim meydanında miting izni çıkmadı
Posta

Erdoğana seçim meydanında miting izni çıkmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın 29 Mayıs günü Adana İstasyon Meydanında yapmak istediği miting kentte krize dönüştü. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin S

· 4 dk okuma · 16 okunma
Erdoğana seçim meydanında miting izni çıkmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın 29 Mayıs günü Adana İstasyon Meydanında yapmak istediği miting kentte krize dönüştü. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı anayasaya göre tarafsız olmalı. Seçimden önce Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğanın Adanaya gelecek olması buna gölge düşürür. Seçimden sonra gelirse kendisini en sıcak şekilde ağırlarız diye açıklama yaparken ilçe seçim kurulu da valiliğin miting alanı talebini geri çevirdi. 

VALİLİK BAŞVURDU

Adana Valiliği, 15 Mayıs günü Seyhan 1. İlçe Seçim Kuruluna başvurarak 29 Mayıs 2015 Cuma günü seçim faaliyetleri dışında valiliğimizin bir faaliyeti (Cumhurbaşkanımızın halkla buluşması) bulunmaktadır. Bu nedenle İstasyon Meydanının bu tarihte başka bir siyasi parti faaliyetleri için tahsis edilmesin dedi. Başvuruyu değerlendirmek için toplanan Seyhan 1. İlçe Seçim Kurul, Yüksek Seçim Kurulunun kararlarına atıf yaparak 29 Mayıs 2015 günü için Vatan Partisinin mitingi başvurusu olduğunu,  siyasi partilerin miting alanını değiştirme yetkisinin kendilerinde bulunmadığını vurgulayarak valiliğin talebini oy çokluğuyla reddetti.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğanın mitingi için başka bir yer talep edilebilir. Ancak bu talep Cumhurbaşkanlığı makamı siyasi bir makam olmadığı için miting alanı talebi Seçim Kurulundan değil Büyükşehir Belediyesinden yapılabilir. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğanın Adana mitingi ile ilgili son söz Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlüde.

BAŞKAN SÖZLÜ: SEÇİMDEN SONRA GELSİN SICAK ŞEKİLDE KARŞILAYALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğanın 29 Mayısta Adanada yapacağı toplu açılış için yer tahsisin büyükşehir belediyesi tarafından yapılabileceği dile getirilirken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de dün Cumhurbaşkanı Anayasaya göre tarafsız olmalı. Seçimden önce Adanaya gelecek olması buna gölge düşürür. Seçimden sonra gelirse kendisini en sıcak şekilde ağırlarız dedi.

Sözlü konuşmasında şunları dile getirdi: Duyduk ki 29 Mayısta Sayın Cumhurbaşkanı Adanaya gelecekmiş. Türkiyenin seçilmiş Cumhurbaşkanı, Anayasa ifadesinde yerini bulduğu gibi tarafsız olmalıdır. Seçimlere doğru gittiğimiz bir dönemde, Sayın Cumhurbaşkanının Adalet ve Kalkınma Partisine açık bir şekilde oy istediği herkesin malumudur. Geçende eski bir belediye binasını Beyoğlunda açmış ama seçime giderken de yerinizde yatmayın diye taraftarlarına telkinde bulunuyor, talimat veriyor. Elbette Cumhuriyet çocuğu olarak, çağdaş-demokratik Cumhuriyetin bir evladı olarak bir hak ihlaline seyirci kalmak durumunda değilim. Böyle bir üslubu tasvip etmediğimizi siz Adanalıların huzurunda bütün Türkiyeye ifade etmek istiyorum. Adana Anayasanın çiğnendiği zemin olmamalı. Adana, Cumhuriyeti kuran iradeye ortaklık yapmış, destek vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanının seçim münasebetiyle Adanaya gerçekleştireceği bir ziyarete ev sahipliği yaparak, Anayasanın çiğnendiği bir zemin, Anayasanın ihlal edildiği bir kent olma talihsizliğini yaşamak istemiyor şehrimiz. Adanalı, Demokratik kültür açısından böylesine hoş olmayan bir sayfayı görmek istemiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ricamız seçimden sonra gelsin Adanaya. O zaman kendisini Adananın sıcak misafirperverliğiyle en güzel şekilde ağırlarız. Ülkenin Cumhuriyeti hakkaniyetten, adaletten vazgeçmemeli. Cumhurbaşkanı, bizim Cumhurbaşkanımız olduğunu da göstermeli ki, biz de kendilerine Bizim Cumhurbaşkanımız geliyor diye koşarak, heyecan duyarak karşılamaya gidelim.

 



SİYASET Haberleri

Tümü

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

10 saat önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

5 gün önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

8 gün önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

8 gün önce

Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif

CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....

9 gün önce

AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...

Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....

14 gün önce

Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...

14 gün önce

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

16 gün önce

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

25 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

25 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

25 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

26 gün önce