HDP Eş Başkanı Demirtaş hakkında soruşturma başlatıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, özerklik ve 6-8 Ekim olaylarına ilişkin açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, özerklik ve 6-8 Ekim olaylarına ilişkin açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.
Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Demirtaşın özerklik konusundaki açıklamaları ile Kobani bahanesiyle isyan çağrısında bulunduğuna yönelik yazılı basında çıkan haberleri ihbar kabul etti.
Resen soruşturma başlatan büronun, soruşturma evrakını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçlar Bürosuna göndereceği öğrenildi.
Soruşturmanın, Türk Ceza Kanununun (TCK) Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlara ilişkin maddeleri ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suçu ve suçluyu övme suçları kapsamında başlatıldığı kaydedildi.
DİYARBAKIR BAŞSAVCILIĞI DA DEMİRTAŞ VE ŞU İSİMLERE SORUŞTURMA AÇTI
Bu arada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Kongresi tarafından hafta sonu yapılan toplantı ile ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder, Hatip Dicle, Kamuran Yüksek, Selma Irmak ve Sebahat Tuncel hakkında soruşturma başlattı.
Demirtaş ne demişti?
HDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş geçen cumartesi günü Diyarbakırda gerçekleşen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulunda yaptığı konuşmada iktidar ve Başbakan Davutoğlu hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu.
Demirtaşın sözlerinin bir bölümü şöyleydi:
Başbakana çağrı yaptım sen git Cizreye. Niye Genelkurmay Başkanının gönderiyorsun? Sen niye Cizreye gitmiyorsun? Al reisini de yanına sen git Sura. Gelin bu kurtardığınız Kürt halkı sizi nasıl karşılayacak? Yarın hemen Cizrede miting yapın. Artık gelecek yüzyılda Kürdistan olacak! Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak? Kürt halkı burada nasıl yaşamak istiyorsa önce Kürt halkı buna karar verir.
1000 yıllık kardeşlik deniliyor ya 200 yılı sorunludur. Geri kalan 800 yılda Kürtlerin ana dili Türkçe değildir. O dönemde resmi dil Kürtçedir. YÖnetim şekli özerk haldedir. Bağımsızlığa yakın bir modeli vardır. Bizim yaşıyan dedelerimiz bunun canlı tanığıdır. Biz nasıl bunu yok sayıp AKPnin modeline mahkum kalacağız.
İlgili Haber Demirtaş DTK Olağanüstü Kongresinde konuştuBaşbakan Ahmet Davutoğlu, özellikle Diyarbakır ve Cizrede yaşanan olaylar hakkında HDPnin farklı isimlerinden iktidara ve kendisine yönelik peş peşe gelen sert açıklamalar nedeniyle, HDP ile olan randevusunu iptal etmişti.
İlgili Haber Selahattin Demirtaş hakkında hendek soruşturması
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Binlerce savcı ve hakimin görev yeri değişti
HSK'nın 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi ile büyük bir değişiklik yaşandı. Bu...
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
Etyen Mahçupyan: Halkın çözüm sürecine desteği yüzde 70
Güncel Haberleri Etyen Mahçupyan: Halkın çözüm sürecine desteği yüzde 70 haberi...
SİYASET Haberleri
TümüÖzgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....
AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...
İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı
Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...
Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...




