BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.624,62 ₺/gr %0,08
Bitcoin $67.136 %6,07
Dolar 45,92 ₺ %0,02
Euro 53,45 ₺ %0,03
Sterlin 61,90 ₺ %0,12
Gümüş 111,00 ₺/gr %0,44
Ethereum $1.907,85 %4,70
İsviçre Frangı 58,35 ₺ %0,02
Kanada Doları 33,19 ₺ %0,06
Avustralya Doları 32,98 ₺ %0,31
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,39
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
İSTANBUL 26°C 6.624,62 ₺/gr 45,92 ₺ 53,45 ₺
Anasayfa SİYASET Irakta kimin ne söylediğinin önemi yok
fatihaktuel

Irakta kimin ne söylediğinin önemi yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Musul ve Başika konusunda önemli mesajlar verdi.

· 5 dk okuma · 18 okunma
Irakta kimin ne söylediğinin önemi yok

Musulda yapılan operasyonlarla ilgili konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başika IŞİD tarafından tehdit edilmektedir. Musulun temizliği süratle yapılmalı, Türkiye dışarıda durmamalıdır dedi. Bahçeli, Hiç kimse Türkiyenin toprak bütünlüğü ve soydaşlarının can güvenliğini sağlamaya çalışmasından gocunmamalıdır. Şu anda Başikadan çekilmek Hakkâriden çekilmekle aynı şeydir. Musula sokulmazsak Ankarayı tehlikeye atarız diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin konuşmalarından satır başları:

Devletimizi diri ve zinde tutan geleneksel ve köklü değerlerin yıpratıldığı bir dönemdeyiz. Kavga ve karışıklık ortamı körüklenirken korku ortamı tavan yapmaktadır. Türkiyenin dibe çekilmesine sessiz kalmayacağız

Çevremizde silahlar konuşmakta, kanlı çatışmalar hızla yaygınlaşmaktadır. Irak ve Suriye odaklı gerilimler hem bölgemizin huzurunu hem de gelecek istikrar planlarını zayıflatmaktadır. Musul operasyonu gittikçe büyümektedir. Türkiyenin operasyona katılıp katılmayacağı tartışması sıcaklığını korumaktadır.

Irakta kimin ne söylediğinin önemi yok

ABD Savunma Bakanı Türkiyenin operasyona katılmasını desteklediklerini açıklarken Iraktan kışkırtıcı açıklamalar gelmiştir. Bu çerçevede TSK, IŞİDe karşı yürütülen mücadeleye destek vermiş, çağrılara kayıtsız kalmamıştır.

Türkiye bu temizlik harekatının dışında durmamalıdır. Artık Irakta kimin ne söylediğinin nerede durduğunun önemi olmadığı açıktır. Irak merkezi hükümeti terörle mücadeleyi kendi potansiyeline bağlı kalarak yapabilseydi başka bir seçeneğe zaten ihtiyaç kalmazdı.

Ancak Irak terör örgütlerine karşı diz çöktüğünden, her türlü dış telkine müsait hale gelmiştir. Elbette bu teslimiyet hali Irakın kendi bileceği iştir. Ancak bu Türkiyeyi doğrudan doğruya etkiliyorsa sessiz kalmamız milli irade ve akıla uymayacaktır.

 

Türkiye dışarıda durmamalı

Başika IŞİD tarafından tehdit edilmektedir. Musulun temizliği süratle yapılmalı, Türkiye dışarıda durmamalıdır. Şii, Sunni çevreleşmesi kışkırtılırken cellatlar etnik temizlik için baltalarını bilemektedir. Türkiye Irak ve Suriyedeki gelişmelere müdahil olmalıdır.

Irak istemiyormuş, Suriye karşı çıkıyormuş, ABD itiraz ediyormuş, bunun artık mana ve önemi yoktur. Misak-ı Millinin ruhuna mı bağlanacağız, üç beş köksüzün sözüne mi bakacağız? 

Yerimizde duramayız

Musul yanarken yerimizde duramayız, Kerkük cehenneme çevrilirken rahat olamıyoruz, Kerkük-Musul enerji kaynaklarını sömürmek ve Kürdistan kurulsun diye oyunlar oynayanlar akıllarını başlarına alsınlar. Türkiyenin varlığını koruma noktasında bu milletin ne eri tükenir, ne de nefesi. Herkes bilsin ki biz okumuzu atıp yayımızı hala asmadık. Asmaya da niyetimiz yoktur. 

 

Mezhep eksenli çatışma IŞİDin elini güçlendirir

Musulda mezhep ekseninde bir kamplaşma doğarsa IŞİDin elini güçlendirecektir. IŞİDden sonra Musulun siyasi düzen ve dengeye kavuşturulması, istikrarının temin edilmesi önemlidir. IŞİDin sökülüp atılması terörist saldırıları daha da şiddetlendirebilecektir.

Korkumuz o ki; Türkiye bu şiddet sarmalının en öncelikli hedefi olacaktır. Bu iktidarla Türkiye, Musul operasyonunun her aşamasında rol almalı, aktif ve zorlayıcı olmalıdır. Hiç kimse Türkiyenin toprak bütünlüğü ve soydaşlarının can güvenliğini sağlamaya çalışmasından gocunmamalıdır. Şu andan Başikadan çekilmek Hakkariden çekilmekle eş değerdir.

Masada da oturmamız doğru

Irakta sahada olduğumuz kadar kurulacak masalarda da oturmamız doğrudur, doğaldır. Sınırlarımızın diğer yakalarında önümüze geçilirse yarın son yurdumuzda da aynısı yapılabilecektir. Türkmeneli Türkün varlık yokluk mücadelesi verdiği mahşer yeridir.

 

Hele bir de vatan bildiğimiz topraklarda bölünme ve parçalanma hesabı yapanlara aziz milletimiz Allahın izniyle dar eder, gök kubbeyi başlarına yıkar. Irakta bayrağımızı yakan şerefsizlere de açık açık şunu söylüyorum; bayrağımız sizin kirli ayaklarınızda kalınca değerinden bir şey kaybetmeyecektir.

Kendi bayrağını indirip ABDnin gölgesine sığınan korkak ve kuklaların bayrağımıza kurnazca saldırması aldıkları emirlerin sonucudur. Osmanlı işgali bitti yaygarasıyla Türk bayrağını ayakları altına alan soysuzlar, önce ar ve namuslarına sürülen kara lekeyi temizlemeyi denemelidir. Bayrağımıza yapılan saygısızlığı kınıyor, Irak yönetiminin böyle hareketlere izin vermemesini hem diliyor hem de bekliyoruz.



SİYASET Haberleri

Tümü

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

1 gün önce

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

10 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

10 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

10 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

11 gün önce

Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı

CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...

11 gün önce

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...

22 gün önce

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

1 ay önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

1 ay önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

3 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

3 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

6 ay önce