BORSA
BIST 100 14.467,25 %0,51
Altın 6.784,88 ₺/gr %0,72
Bitcoin $77.277 %0,09
Dolar 48,66 ₺ %0,00
Euro 56,49 ₺ %0,30
Sterlin 65,92 ₺ %0,07
Gümüş 100,67 ₺/gr %1,44
Ethereum $2.523,44 %2,30
İsviçre Frangı 59,61 ₺ %0,41
Kanada Doları 35,09 ₺ %0,22
Avustralya Doları 34,90 ₺ %0,19
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,06
BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,27
Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,09
İSTANBUL 25°C 6.784,88 ₺/gr 48,66 ₺ 56,49 ₺
Anasayfa SİYASET MHP MYK sı Bugün Toplanıyor
fatihaktuel

MHP MYK sı Bugün Toplanıyor

MHP’de 18 Mart’ta ger çekleştirilen 12. Olağan Büyük Kongre’de yenilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bugün ilk toplantısını gerçekleştiriyor. Bu toplantıda Başkanlık Divanı’nın yarıdan fazlasının değişe

· 3 dk okuma · 72 okunma
0Yorumlar
MHP MYK sı Bugün Toplanıyor

Kulislere yansıyan bilgilere göre Başkanlık Divanı ın yarıdan fazlası değişecek. Divanda zaten iki koltuk boş bulunuyor. MYK seçiminde de dört genel başkan yardımcısı listede yer almayınca boşalan koltuk sayısı altıya yükseldi. Kulislerde 15 kişilik Başkanlık Divanı da Bahçeli in birkaç ismi de değiştireceği veya görevlendirmede kaydırma yaparak değişime gideceği konuşuluyor.

Milliyet en Önder Yılmazın haberine göre Bahçeli in Cumhurbaşkanlığı seçimi, milletvekili genel seçimi ve yerel seçim gibi önümüzdeki dönemin üç önemli siyasi olayını hangi isimleri yanına alarak aşacağı merak konusu. MHPyi 2019 ve sonrasına taşıyacak olan Bahçeli liderliğindeki Başkanlık Divanı da İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, İstanbul Milletvekili Faruk Aksu, Aydın Milletvekili Deniz Depboylu un görev almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Anayasa değişikliği ve ittifak müzakerelerinde rol alan ve hukukçu kimliği ile öne çıkan Parsakın, Oktay Öztürk en boşalan Seçim İşleri den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı a, yabancı dil hakimiyeti, İngiltere ve ABDdeki akademik, siyasi faaliyetleriyle öne çıkan Prof. Dr. Aydının Mehmet Günaldan boşalan Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı a getirilebileceği dile getiriliyor. Sağlık alanında özellikle psikolojik danışmanlıkta adından söz ettiren Depboylu un ise Kadın ve Aileden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirelin durumuna göre bu koltuğa oturabileceği veya Eğitim İşleri den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olabileceği ifade ediliyor.

KRİTİK GÖREV

Bahçeli in 57. Hükümet dönemindeki Başbakan Yardımcılığı döneminden beri yanından ayırmadığı, ittifak görüşmelerinde MHP heyeti başkanlığı görevini verdiği Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı ın ise Genel Başkan Yardımcılığı a kaydırılması neredeyse kesinlik kazandı.

Bahçeli in 2019daki kritik süreçte partinin omurgası olan teşkilatı kime emanet edeceği de merak konusu. Teşkilat İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetinin MYK dışında kalmasıyla bu önemli koltuğun, partide ağırlığı olan ve parti yapısını iyi tanıyan bir isme emanet edileceği vurgulanıyor. Bu bağlamda Bahçeli in sağ kolu konumundaki Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ilk akla gelen isim. Yalçının bu görevi daha önce de yapmış olması bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Bahçeli in Başkanlık Divanı için tercih edeceği isimler arasında Yaşar Yıldırımın da olabileceği belirtiliyor. Başarılı geçen Kızılcıhamam Belediye Başkanlığı ardından Ankara İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Yıldırım, MHP içindeki muhalif hareketler yaşanırken hep Bahçeli in yanında durmuştu.

Bahçeli in daha önce Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Zühal Topçuya yeniden şans verebileceği kaydedilirken, parti içinde bu ihtimalin çok güçlü olmadığı konuşuluyor.

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu un ise Genel Sekreter Yardımcılığı a getirilebileceği öne sürülüyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Üsküdar Belediye Başkanvekili seçimi 8 Eylül Salı gününe...

Salt çoğunluk sağlanamadığı, mecliste 24 üye toplanamadı. 2 meclis üyesinin gözaltında olduğu...

7 gün önce

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

22 gün önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

1 ay önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

1 ay önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

1 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

1 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

2 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

2 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

2 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

2 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

3 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

3 ay önce