BORSA
BIST 100 13.703,96 %0,30
Altın 6.610,24 ₺/gr %0,14
Bitcoin $70.684 %3,47
Dolar 45,93 ₺ %0,06
Euro 53,50 ₺ %0,07
Sterlin 61,90 ₺ %0,06
Gümüş 110,64 ₺/gr %0,11
Ethereum $1.981,05 %0,64
İsviçre Frangı 58,39 ₺ %0,04
Kanada Doları 33,18 ₺ %0,01
Avustralya Doları 32,88 ₺ %0,00
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,24 ₺ %0,08
BAE Dirhemi 12,51 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,64 ₺ %0,09
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,08
İSTANBUL 20°C 6.610,24 ₺/gr 45,93 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa SİYASET Öcalanın sekreteryasındaki isimler kimler
fatihaktuel

Öcalanın sekreteryasındaki isimler kimler

Öcalan, biri ağırlaştırılmış olmak üzere hepsi de ömür boyu hapse mahkum bu kişileri, bir dönem birlikte çalışması, örgütsel birikim ve tecrübeleri nedenleriyle İmralıya istedi

· 3 dk okuma · 19 okunma
Öcalanın sekreteryasındaki isimler kimler

.

SEKRETERYADAKİ İSİMLERİ ÖCALAN SEÇTİ

İmralı Adasında çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalanın yanına gönderilmek için bulundukları cezaevinden çıkarılan ve halen Bursa Özel Tip Cezaevinde bekletilen Ömer Hayri Konar, Mehmet Sait Yıldırım, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran ve Veysi Aktaş adlı PKKlı mahkumların bizzat Abdullah Öcalan tarafından seçildiği belirtildi. Daha önce 4ü kadın, 4ü erkek olmak üzere toplam 8 mahkumun Öcalana sekreterya olarak gitmesi planlanırken, İmralı Adasındaki Yüksek Güvenlikli Cezaevinin fiziki şartlarının buna uygun olmaması nedeniyle kadın mahkumlardan vazgeçildi, bu 5 PKKlının gitmesinde karar kılındı.

 

Veysi Aktaş, iyi bilgisayar kullanıyor diye sekreteryaya alındı

4 İSİM BEKAADAN BİR İSİM İSE İYİ BİLGİSAYAR BİLİYORU DİYE

İmralıda çözüm süreci görüşmelerinde Öcalana sekreterya görevi yapacak PKKlı mahkumdan Ömer Hayri Konar, Mehmet Sait Yıldırım, Çetin Arkaş ve Nasrullah Kuranın, onunla Lübnanın Bekaa Vadisinde birlikte bulundu. Veysi Aktaşın ise Yıldız Teknik Üniversitesinde öğrenim görürken örgüte katıldı. Onun sekreterya kadrosuna girmesinde iyi bilgisayar kullanmasının etken olduğu ileri sürüldü.

 

SEKRETERYADA KİM KİMDİR?

Abdullah Öcalana sekreterya olarak seçtiği 5 PKKlının işledikleri suçlar, çarptırıldıkları cezalar ve hapis yattıkları süreler şöyle:

* Ömer Hayri Konar: Elazığ nüfusuna kayıtlı, 50 yaşında. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi. 13 yıldır cezaevinde. PKKnın 2000- 2002 yıllarında Suriye ve Lübnan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde etkin olabilmek için girdiği yeni yapılanmada görev almış. Abdullah Öcalana yakın isimler arasında yer alan Konar, Suriyede yakalanarak Türkiyeye teslim edilmişti.

* Mehmet Sait Yıldırım: Bingöl Karlıova İlçesi nüfusuna kayıtlı, 63 yaşında. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. 18 yıldır cezaevinde. Çok eski PKKlı olarak biliniyor. Almanyadan örgüte katılmış, Bekaa Vadisinde kalmış, 1987de PKKnın Düseldorf davasından yargılanmış.

* Çetin Arkaş:

 

Diyarbakır Çınar İlçesi doğumlu, 44 yaşında. 23 yıldır cezaevinde. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. PKKnın cezaevleri sorumluları olarak biliniyorlar. Bolu cezaevinde bulunurken, hakkında savcılık tarafından, örgütsel ilişkileri yönlendirdikleri gerekçesiyle soruşturma açılmış, 9 ay süren takipten sonra soruşturma takipsizlik ile sonuçlanmış.

* Nasrullah Kuran: Siirt nüfusuna kayıtlı, 47 yaşında. 23 yıldır cezaevinde. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. PKKnın cezaevleri sorumluları olarak biliniyorlar. Bolu cezaevinde bulunurken, hakkında savcılık tarafından, örgütsel ilişkileri yönlendirdikleri gerekçesiyle soruşturma açılmış, 9 ay süren takipten sonra soruşturma takipsizlik ile sonuçlanmış.

* Veysi Aktaş: Diyarbakır nüfusuna kayıtlı, 46 yaşında. 21 yıldır cezaevinde. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi.

DHA



SİYASET Haberleri

Tümü

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

16 saat önce

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

9 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

9 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

9 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

10 gün önce

Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı

CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...

10 gün önce

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...

21 gün önce

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

1 ay önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

1 ay önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

3 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

3 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

6 ay önce