BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET Yargıtay Başkanından Kılıçdaroğluna alkış yanıtı

Yargıtay Başkanından Kılıçdaroğluna alkış yanıtı

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ziyaretlerine katılan yargı başkanlarını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna yanıt verdi. Cirit, Danıştay Başkanı

30.05.2016 - 14:03 YAYINLANMA
4 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
Yargıtay Başkanından Kılıçdaroğluna alkış yanıtı

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ziyaretlerine katılan yargı başkanlarını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna yanıt verdi. Cirit, Danıştay Başkanımızın sevincine ortak olmayı bu derece saptırmayı anlamakta zorluk çekiyorum. Resmi gezi ve programlarda devletimizi ve milletimizi temsil edenlerle birlikte olmak son derece doğal karşılanmalıdır dedi.



Cirit, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yazılı ve görsel basında yer alan haber ve yorumlarda kendisiyle ilgili gerçek dışı iddialarda bulunulmasını üzüntüyle karşıladığını belirtti.

Asılsız ve gazetecilik etik ilkeleriyle bağdaşmayan haber ve yorumların şahsından çok, devletin üç temel organından biri olan yargı kurumunu yıprattığını savunan Ciritin açıklamaları şöyle:

Asılsız haberlerde bahse konu edilen gezilere ve toplantılara katılmam, resmi kurum ve kişiler tarafından, temsil ettiğim makam nedeniyle devlet protokolünün gereği olarak şahsıma yapılan davetlere icabet etmekten ibaret olup, gezi ve toplantılara yönelik yapılan haber ve yorumlar insani ve vicdani olmaktan uzaktır. Bu resmi gezi ve programlarda devletimizi ve milletimizi temsil edenlerle birlikte olmak son derece doğal karşılanmalıdır. Bu gezi ve programlarda gurur ve onurla temsil ettiğim Yargıtaya zarar verici herhangi bir hareketin olması da söz konusu değildir.

Kırşehirli olan Danıştay Başkanımızın çok arzu ettiği kız yurdu müjdesinin Sayın Cumhurbaşkanı tarafından verilmesinde Danıştay Başkanımızın sevincine ortak olmayı bu derece saptırmayı anlamakta zorluk çekmekteyim. Kurumumuzu yıpratma ve kamuoyunda algı oluşturma amacını güden bu neviden haber ve yorumların devam etmesi halinde yargının saygınlığını korumak amacıyla gereken yasal yollara başvuracağımı tüm kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunar, asılsız haberlerin takdirini kadirşinas halkımızın yüksek öngörüsüne bıraktığımı belirtmek isterim.



KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir etkinlikte, Yüksek yargı üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Rize gezisine eşlik etti. Son olarak da Kırşehirde Erdoğan partinizi eleştirirken, alkışlamaları dikkat çekti. Bu konuda neler söyleyeceksiniz? sorusunu şöyle yanıtlamıştı:

Yargı mensuplarının yürütme organıyla birlikte görüntü vermeleri, hele hele alkışlamaları kabul edilemez, hiçbir demokraside kabul edilemez, yargı dünyasında kabul edilemez. Kendileri alkışlayabilirler elbette. Kendilerini, iktidar partisine yakın da görebilirler ama cübbelerini çıkarmaları lzım, o görevi bırakmaları lzım. Alkışlıyorlarsa, gelecekler parlamentoya, cübbelerini çıkaracaklar, Adalet ve Kalkınma Partisinin artık elbisesini mi kimliğini mi ne taşırlar ve gelirler parlamentoya siyasete girerler. Böyle bir tablo Cumhuriyet tarihinde hiç olmamıştır. İlk kez böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Başkan diyorlar. Hangi başkandan bahsediyorsunuz? Devlet başkanı... Anayasada böyle bir tanım mı var? Kendisini o kadar kaptırmış ki Yargıtay Başkanı, şimdi kalkacak adalet dağıtacak? O Yargıtay Başkanı, Türkiyede adalet dağıtamaz. O Danıştay Başkanı, Türkiyede adalet dağıtamaz. Sayıştay Başkanı zaten bir anlamda AKPnin arka bahçesi konumuna gelmiştir, adalet dağıtamazlar. Bunlar adalet dağıtamaz. Adalete en büyük darbeyi, üzülerek ifade edeyim, hep siyasetçiler vurur derler ama adalete en büyük darbeyi, adaletin başında olan kişiler vurmuştur, adaleti siyasallaştırmışlardır.

Adalet Bakanı Bakanı Bekir Bozdağa göre ise, Danıştay ve Yargıtay başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğanın Kırşehire yurt müjdesini alkışladı.

İlgili HaberBozdağdan Kılıçdaroğluna tepki

AA

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

3 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

6 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce

Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:

Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...

9 ay önce